ЕВО КАКО ЈЕ ВОДЕЋИ ИСЛАМСКИ ТЕОЛОГ одговорио Шемси на питање о Сребреници

EVO KAKO JE VODEĆI ISLAMSKI TEOLOG odgovorio Šemsi na pitanje o Srebrenici

23 aprila 2024

Onaj ko je organizovao genocid nad Jermenima 1914. organizovao je i masakr u Srebrenici. Ja znam ko je to, a vi ne, ovako je odgovorio jedan od najuticajnijih učitelja islamske teologije, šeik Imran Hosein, na predavanju 2021. godine, kada ga je iz publike izvesna Šemsa Osmančević iz BiH upitala „zašto negira genocid u Srebrenici“.

„Na sudnjem danu saznaćete ko je bio taj koji je naručio ubijanje, čije su ruke u to umešane i ko je to naručio“, dodao je on.Šeik je objasnio da je genocid ono što su Amerikanci počinili prema starosedeocima tog kontinenta, a ne Srebrenica.

„Mnogi Srbi žale zbog onog što se dogodilo i žele da se zločinci kazne. Vi ne razumete Srbe, ima ih dobrih, ima i loših. Oni ne mrze islam, ako neki i mrze, to je zato što su pretrpeli zlo od muslimana. Podržavate džihad koji je Osmansko carstvo vodilo protiv njih vekovima“, smatra vodeći islamski teolog.

Britanci su hteli da se Srebrenica u UN proglasi genocid, ali Rusija je to sprečila, podseća on.

„Mene su napadali kada sam rekao da su Rusi u pravu jer su to sprečili. Napadate me i sada kada vam govorim istinu o Velikoj Britaniji i Osmanskom carstvu koje je vodilo ratove u ime đavola, a ne Boga, vi me napadate i podržavate one koji su činili zlo po svetu. Idite onda kod nekog drugog učitelja“, poručio je šeik Imran Hosein.

On je okupljenima objasnio šta po njemu znači genocid.

„Genocid je kada istrebite neki narod. Kao što su to uradili Amerikanci, i kada ne pokazujete kajanje i žaljenje, ne priznate krivicu i ne izvinite se, i prijatno vam je to što ste uradili. To je genocid“, rekao je šeik.

Srpski narod danas, velika većina, žali zbog toga što se desilo u Srebrenici i voleli bi da pronađu sve odgovorne, smatra on.

„Ne samo one odgovorne za ubistva, već i one koji su omogućili da se ona dogode. Trebalo bi da pitate NATO, oni bi mogli da vam odgovore na mnoga pitanja“, zaključio je.

Imran Nazar Hosein rođen je 1942. godine i on je pisac i filozof specijalizovan za islamsku eshatologiju, svetsku politiku, ekonomiju i savremene socioekonomske političke probleme. Autor je dela „Jerusalim u Kuranu“.

KOMENTARI9 komentara

 1. zajko says:

  Eeee moj dragi gospodine,ne mrze Srbi ni Muslimane ni ostale,ali mrze nepravdu,Srbi zele samo ravnopravno da zive sa ostalima, a zna se ko rovari na planeti Zemlji

  • Ficko says:

   Da li postoji iko u kolektivnom zapadu ko će da čuje ovo što je objektivno argumentovao šeik.

  • Velika Metla says:

   zajko, problem kod mnogih Srba je taj što posmatraju islam kroz prizmu Balkanskih poturica. A poturice na Balkanu nemaju nikakve veze sa izvornim islamom. Razlika dan-noć. Takođe izvorni islam nije ono šta je Otomanska imperija, turad, radila na Balkanu. A naravno da i u islamu, kao i u svim drugim religijama, ima i nešto šta nije dobro, upravo zbog ljudske nesavršenosti. Nesavršen čovek nema šansi da može stvoriti savršen sistem, bilo državni, bilo religijski. Jedini savršen sistem može samo Stvoritelj, Bog, da stvori, i stvoriće ga, jer ga je već počeo stvarati, nego čeka kao brižan Otac da se mnogi pokaju i dozovu pameti. Neće doveka čekati sigurno. Zato je On i rekao, poručio, bezbožnicima," možete kako hoćete, ali nećete moći dokle hoćete". Ko veruje..., veruje..., ko ne veruje..., ne veruje. Lični izbor koji ja poštujem. Ništa na silu. Samo dobra i slobodna volja da odluči.

 2. Velika Metla says:

  Satanistička amerika i satanističko pirgavo ostrvo zla su JEDINO ZLO na planeti Zemlji. Prosto šalju poruku ostatku sveta da taj ostatak sveta uništi to zlo.

 3. Protokoli hrvackih ludaka says:

  Šemsa prima dolare za to što se bavi dilanjem laži za fašiste i naciste.

 4. Gagi says:

  Genocid je to, sto je Mladic organizovao autobuse da se muslimanska deca i njihove majke prevezu na sigurnu teritoriju. Postoje o tome filmovi i zapisi. Velika je nepoznanica, sto se ti filmovi ne vrte svakodnevno na svim postojecim medijima a narocito sa nacionalnom frekfencijom. Neko nam u ovoj "nasoj" drzavi svesno i planski stvara svakakve probleme. Po cijem nalogu se to radi, koje su to konspirativne i mocne organizacije koje nas po ko zna koji put u istoriji satiru. KO su njihovi kavaljerski nagradjeni izvrsitelji koji unistavaju drzavu i narod Srba. Od koga mi da se branimo i odbranimo kada smo najvise napadnuti iznutra. Amerika je daleko, nas najveci neprijatelj i izvrsilac te zakulisne volje je medju nama.

  • Rostand says:

   Gagi i ja se svaki dan pitam zašto Srbija ne oformi jedno ministarstvo koje bi imalo glavni zadatak argumentovano razobličavati svu tu pobješnjelu antisrbsku propagandu.Pitaju se to i neki pošteni zapadni novinari i publicisti,recimo Dajana Džonston.Vrijeme prolazi,a antisrbski gebelsi ne pokazuju nikakav zamor.Danas medijski rat vodi glavnu riječ u ovom pokvarenom svijetu i ako se nešto ne učini zatrpaće nas opet brdom laži i prevara koje će se vremenom zacementirati kao sveta istina.

 5. Gagi says:

  Srbima su najveci problem "muslimani" sa Srpskim prezimenom a muslimanskim imenom, isto kao i unijaceni srpski kurvati. To je olos koji neprekidno stvara probleme. Olosi su zbog toga, nisu iskoristili istorijske sanse i prilike da se vrate svojoj matici a, mogli su. Da li su Srbi iz Krajine trebali svi da se pounijate ili, da se Srbi iz BiH prihvate nove muslimanske vere zarad svog opstanka na tom prostoru. Nisu mogli, TO su Srbi. Sljam i otpad naseg roda neka i dalje zivi u tudjoj kuci, kao servilni podstanari neka ribaju stepenice u tudjoj kuci i neka budu srecni u svojoj nesreci.

  • Peđa says:

   Kako god okreneš,mi smo ipak za sve što nam se dešava najveći krivci.Toliko ima dokaza,koji pokazuju naša stradanja kroz istoriju a ništa ne činimo da sa tim upoznamo svet.Ode Vučić u UN u taj zverinjak,potpuno nepripremlje,kao u grlom u jagode,kao nešto će sa svojom pričom promeniti.Pa zar je teško bilo podeliti svim učesnicima neke publi kacije o srpskom stradanju u Jasenovcu,stradanju Srba od ruke Nasera Orića.Mogao je podeliti snimak komandira policije Srebrenice Hakije Miholjića,da mu je Alija Izetbegović tražio i to na predlog Bila Klintona da puste Srbe u Srebrenicu kako bi Srbi navodno ubili oko 5000 muslimana i tada bi Amerika intervenisala.Pa mogao je podeliti i brošure kad su Šiptari u martovsko progonu palili naše crkve i manastire,pa vađenje organa u žutoj kući,i tako mnogo toga ima,a samo sa pričom teško može šta učiniti kad je zapadna propaganda učinila svoje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *