ЕВО КАКО ЈЕ ЗАХАРОВА БРУТАЛНО ОДГОВОРИЛА у вези Македоније

EVO KAKO JE ZAHAROVA BRUTALNO ODGOVORILA u vezi Makedonije

26 oktobra 2018

Bez obzira na optužbe američkih zvaničnika na račun Rusije, Moskva se nije mešala u unutrašnja pitanja Makedonije, već je to uradio Vašington, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– Ponovo čujemo optužbe na račun Moskve o umešanosti u unutrašnje procese Makedonije. Ono što je Metju Palmer rekao u Skoplju je smešno – rekla je Zaharova na konferenciji za štampu.Ona podseća da su SAD tog 19. oktobra, koristeći nepoštene metode, pretnje, ucene i podmićivanje poslanike, progurale odluku makedonskog Sobranja o pokretanju postupka za ozmenu Ustava Makedonije.

– Američki ambasador u Skoplju bio je u zgradi Sobranja i upravljao ovim procesima – ističe Zaharova.

Ona je, takođe, rekla da Rusija nije protiv Prespanskog sporazuma, već makedonski glasači koji su izneli svoj stav na referendumu 30. septembra.

Prethodno je pomoćnik zamenika državnog sekretara SAD Metju Palmer kritikovao Rusiju za navodno mešanje u unutrašnje tokove Makedonije i pozvao većinu u makedonskom Sobranju da usvoji ustavne izmene, nazivajući ovu priliku ne ponovljivom.

KOMENTARI4 komentara

 1. Vojna i ojdesve says:

  Tu je, pri kraju smo. Zvachete planine da vas pokriju? Ali Oni neche da odgovore...

 2. Nemanja Vlahović says:

  Pa to je zaista brutalno.

  • Petar says:

   To Nije brutalno vec je to istinota stvar koja se desila a prefabrikanti pokusavaju da je prikazu kako njima odgovara,to Nije prvi put nadam se da se slazete samnom.

 3. Sasa says:

  Zaista, amerikanci su u pravu. Sta se Rusija mesa u stvari Amerike, kad su oni bili prvi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *