ЕВО КАКО је Запад варао Србију!

ЕВО КАКО је Запад варао Србију!

13 децембра 2017

Момир Булатовић, бивши председник Црне Горе и премијеру СР Југославије, сада је колумниста портала Спутњик и у једној од колумни пише да је Трибунал у Хагу изворно требало да помири Балкан и донесе правду међу народе бивше Југославије, али су лажи западних политичара допринеле пропасти тог циља.

Међународни казнени суд за бившу Југославију је, према Булатовићу, првом демократски изабраном председнику Црне Горе и од 1998-2000. премијеру Савезне Републике Југославије, од почетка представљао „невиђен скандал“. Такозвана међународна заједница је исписала мир на својој застави, али је своју политику изградила на „лажима и смишљеним триковима“. Те лажи су биле систематске и стално примењиване.

Преварени Милошевић, Младић и Караџић

Тако је генерал Ратко Младић више пута добијао гаранције од САД и Француске за своју безбедност. Њему је понуђено да ослободи француске пилоте који су ухапшени после обарања француског миража 2000. године изнад српских положаја. Као противуслуга му је гарантовано да неће бити изведен пред међународни суд. Као преговарач је у регион дошао лично шеф Генералштаба француске војске да донесе ову понуду. Резултат је познат – француски пилоти су се живи и здрави вратили кући, а Младић је 22. новембра осуђен на доживотну казну затвора.

Радовану Караџићу, првом председнику Републике Српске, у присуству бројних сведока, међу којима је био и Момир Булатовић, Ричард Холбрук, амерички специјални изасланик је гарантовао да неће изаћи пред суд ако се повуче с функције и да сагласност за мировне преговоре југословенске делегације у Дејтону. И поред тога је Караџић касније осуђен на 40 година затвора, између осталог и за масакр у Сребреници.

И Слободана Милошевића, бившег председника Југославије Запад је више пута преварио. Тадашњи француски председник Франсоа Митеран је Милошевића замолио да његов пријатељ и бивши уставни судија Робер Бадинтер води арбитражу у Комисији за мировну конференцију за Југославију, с тим да комисија неће донети закључке супротне српским интересима, како је обећао Митеран. На крају је управо та Бадинтерова комисија прокламовала „распад Југославије“ и утрла пут за „апсурдне интерпретације“ међународног права. Неповредивост граница у случају Југославије није важила за целу државу, него само за делове република унутар федерације. Тиме је распад Југославије из угла комисије био међународно-правно легитиман.

Не можемо против Русије

Булатовић тврди да је српске политичаре обмануо и Виктор Черномирдин, специјални изасланик тадашњег руског председника Јељцина. Черномирдин, чија улога је у Русији и данас оспорена, заједно са бившим председником Финске Мартијем Ахтисаријем, Милошевићу је поставио ултиматум ради прекида НАТО бомбардовања. После драматичних преговора, Милошевић је невољно пристао и објаснио своју одлуку историјским пријатељством Србије и Русије.

„Против НАТО-а можемо да се боримо – и они нас неће победити. Али ако не прихватимо понуду руског председника, даћемо му повода да буде против нас. А против Русије, чак и ако мислимо да је неправедно, једноставно не можемо да будемо“, цитирао је Булатовић речи Слободана Милошевића.

(Вести)

KOMENTARI4 коментара

  • Batina says:

   Treba ga dezintegrisati. Ne zasluzuje da zivi.

 1. Ivan Grozni says:

  Ako su prevareni to znaci da nisu bili dorasli svom zadatku. Vi vidite da;kad se god vode ozbiljni razgovori pored svakog pregovaraca sedi bar tri ili cetiri eksperta u odredjenim oblastima. Kod nas je obrnuto. Jedan odlucuje o svemu i ne daj Boze da mu neko da neki savet. Danas se za sve pita jedan covek. Sutra ce nam biti opet kriv neko drugi sto smo potpisali stetne ugovore ili deklaracje. Dok Srbija ne izvede nekoga na sud za veleizdaju,nista se nece promeniti.

 2. Velika Metla says:

  Западу је мајка лаж,а отац обмана! Понављати деци од једне до сто и једне године,свакодневно!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u