Evo kako možete utvrditi da li je Rusija napala Ukrajinu?

Evo kako možete utvrditi da li je Rusija napala Ukrajinu?

11 septembra 2014
russian-troops-landing-air-120_nOnomad su nam zapadni tabloidi, odnosno celokupna štampa sa Zapane polovine Zemlje javili da se u Ukraini bori regularna Ruska armija. Njih 1,000 Rusa. Po običaju bez ikakvih dokaza.Da se ne be zaluđivali čitanjem tog šunda Ruski inženjer Orlov nam nudi 10 pokazatelja da sami prosudimo:

Da je recimo, Rusija okupirala Ukrainu juče, kako bi smo to znali danas.

1. Ukrajinska artiljerija bi odmah bila ućutkana. Oni više ne granatiraju stambene oblasti Donjecka i Luganska. To je zato što bi njine lokacije bile otkrivene još juče a prvi zadatak vazdušnih napada je bio da budu neutralisane. Lokalno stanovništvo je presrećano što je njihovom ordilu konačno došao kraj.

2. Vojne aktivnosti na terenu u Donjecku i Lugansku su se dramatično promenile. Pre napada ste mogli videti male grupe boraca otpora, sada to Rusi rade u bataljonima od po 400 ljudi i desetine oklopnih vozila, zatim konvojima podrške vozila, kamioni cisterne, komunikacija, poljske kuhinje, sa poljskim bolnicama i tako dalje…. Dvosmerni protok vozila je neprestan, jasno vidljiv iz vazduha i na satelitskim snimcima.

3. Ukrajinski vojska ne postoji. Vojnici i oficiri, podjednako, su skinuli svoje uniforme, bacili oružje, i daju sve od sebe da se uklope u lokalno stanovništvo. Mada nikad niko nije ni pomislio da postoje ikave šanse ukrajinske vojske protiv Rusa.

4. Lokalnom civilnom stanovništvu je dozvoljeno kretanje, ali svako povezan sa vladom, stranom ili domaćom, je u pritvoru radi ispitivanja. Sistem za filtriranje je podešen tako da se demobilisani ukrajinski vojni obveznici vrate u matične oblasti, dok se dobrovoljci i oficiri hunte sprovode u centre istražnog pritvora, da se utvrdi da li su naređivali i/ili činili ratne zločine.

5. Većina graničnih prelaza Ukraijne je pod ruskom kontrolom. Neki su ojačani sa protivvazdušnom odbranom, artiljerijskim sistemima i tenkovskim bataljonima, koji služe više za de-motivaciju NATO snage od pokušaja da izvede invaziju. Protok civila i humanitarne pomoći neograničen.

6. Rusija je uspostavila zabranu letenja nad celom Ukrajinom. Svi civilni letovi su otkazani. Na hiljade iz osoblja, američkog Stejt departmenta, agenti CIA i Mosada, i zapadne NVO, su zaglavljeni kao miševi u mišolovci na aerodromu Borispol u Kijevu. Neki nervozno zivkaju svakog koga znaju svojim satelitskim telefonima. Zapadni političari traže da budu odmah evakuisani, ali ruske vlasti žele da ih zadrže što duže zbog provere za saučesništvo u ratnim zločinima

7. Poglavari i potkupljeni Ukrajinski govornici, npr. predsednik Porošenko, i dr., više nisu dostupni da budu intervjuisani od strane zapadnih medija. Niko ne zna gde su. Postoje glasine da su već napustili zemlju. Mase su upale njihove napuštene rezidencije, oduševljene otkrićem da su svi nužnici opremljeni toaletima od čistog zlata. Ni ukrajinski oligarsi se više nigde ne mogu videti, osim gospodara rata Igora Kolomoiskog, koji je pronađen u svojoj rezidenciji, koju su napustili njegove pristalice, a on sam leži mrtav od srčanog udara.

8. Neki od preko 800.000 ukrajinskih izbeglica počinju da se vraćaju kući iz Rusije. Oni su živeli u šator gradovima, mnogi od njih u obližnjoj Rostovskoj oblasti, ali sa skorim dolaskom zime oni su željni da se vrati svojim kućama, pogotovu sada kad je i granatiranje završeno. Zajedno sa njima stižu i građevinske ekipe, kamioni cementa i šleperi cevi, kablova i armature, da se popravi šteta od granatiranja.

9. Intenzivirane su diplomatske i vojne aktivnosti širom sveta, posebno u Evropi i SAD. Vojne snage su u najvišem stanju pripravnosti, diplomate svuda unaokolo održavaju konferencije. Predsednik Obama je upravo održao konferenciju za štampu da objavi da „Mi još nemamo strategiju za Ukrajinu .“ Njegov vojni savetnici mu govore da je malo verovatno da će njegova uobičajena strategija „ajd da malo bombardujemo pa da vidimo šta će se desiti“ pomoći u ovom slučaju.

10. Kijev se predao. Ruski tenkovi su na trgu Majdan. Ruska pešadija čisti ostatke Ukrajinske Nacionalne Bande, pardon Garde. Uvodi se policijski čas.

Dmitrij Orlov je ruski-američki inženjer i pisac o temama vezanim za „potencijalni ekonomski, ekološki i politički pad i kolaps u Sjedinjenim Državama“, nešto što on zove „permanentna kriza“.

(ClubOrlov: How can you tell whether Russia has invaded Ukraine? – prevod: Forum Vidovdan)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pera Pampur says:

    Potpisujem svaku rec!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *