Ево како Америка планира да уништи Русију

Ево како Америка планира да уништи Русију

28 фебруара 2015

ambastionGETTYДанас су се људи, чак и они који се не баве политиком, нашли пред мноштвом питања на која жељно очекују одговор. Зашто су цене производа порасле? Зашто све мање верујемо у боље сутра? Када су разговори о могућем рату престали да буду тако спекулативни и далеки?

Створена је атмосфера која ће препунити главе људи идејама које ће их уништити изнутра. Ово уништење ће доћи тихо, прикрадајући се из сенке. Које се то методе користе за манипулацију људске свести и на који начин ће она расти док се геополитички сукоби буду захуктавали?

1. Корени данашње економске и геополитичке кризе

Може се рећи да је свет данас доспео у ситуацију која се описује као ћорскокак, а до које је довела либерална финансијски оријентисана светска економија као доминантни економски систем након пада СССР. Овај систем је неодржив без крађе, те за њега није добро да дугорочно нема ратова и крађа. Потреба за ратом и крађом је питање живота и смрти за многе (ако не и све) државе Запада. Проблем Запада је што је „потенцијалних жртава“ све мање.

Који је коначан циљ организовања ратова?

На првом месту је ту рушење успостављених економских односа. Поред тога, циљ ратова јесте да се „занемаре“ сви предратни дугови и рестартује светска економија. Анализа вероватних зона конфликта и уништења, који ће омогућити рестартовање светске економије уз одржавање постојећег економског модела показује да се то може остварити само по цену уништења Русије. Такав потез ће омогућити САД да одрже своју улогу регулатора светске економије.

САД и Русија су антагонисти јер је одржавање привилеговане улоге САД могуће само по цену пада Русије и у случају да су Кина и Европа ослабљене. С обзиром на то, мало је вероватно да између Русије и САД може да постоји „пријатељски“ однос. Европа је на страни САД. Данашња „потчињеност Европе“ вољи САД је резултат неких дубљих разлога. Европи недостају оружане снаге способне за борбу и независан финансијски систем способан да пружи довољан ниво финансијске суверености, а САД јој омогућава оба.

Било какво јачање Русије ће аутоматски резултовати слабљењем Запада као конкурента Кини. Дакле, док год Кина може да верује Путину, Москва може да очекује економску и политичку подршку од Кине. Да сумирамо: САД и Русија су у опозицији, док Европа и Кина играју улоге тактичких савезника. Међутим, ни Европи ни Кини не одговара потпуно уништење Русије, као што то одговара САД, јер би то означило њихову ослабљеност насупрот јакој Америци.

Обзиром на то да имају све мање времена, САД могу да преживе само тако што ће уништити Русију изнутра. То могу учинити радикалном променом моћи у Русији која би довела до рата, па самим тим и уништења. Дакле, питање уништења Русије је истовремено и питање опстанка САД.

2. Рат информацијама у Русији

Као што је већ напоменуто, Руси траже одговоре на многа питања. У овој потрази за информацијама, отвара се нови „прозор прилика“ за оне који покушавају да утичу на спољну политику државе, утичући на интерну политичку ситуацију. Рат је постао једини избор за очување долара.

Међутим, Русија упркос западном економском и информационом рату још увек:

– наставља да јача своју економију
– наставља са својим окретањем ка Истоку
– одржава улогу економског и политичког моста између Европе и Азије
– одржава своју водећу војну и политичку позицију на континенту
– поседује одлучујућу енергију, уз научни и производни потенцијал
– наставља да се прилагођава на непријатељске економске и политичке односе са одређеним деловима света

Таква Русија није у интересу САД. Јача Русија може да стабилизује свет, али и да одвуче Европу од САД, што је за Америку апсолутно неприхватљиво. Дакле, шта САД намеравају да ураде поводом тога?

Прво, САД морају да изазову хаос и рат у умовима руских грађана, при чему хаос мора да достигне одређену „критичну масу“ потребну да им омогући утицај на деловање власти или, што би било још боље, да се свргне читава власт, као што је то учињено у фебруару 1917. године или августу 1991. године.

3. Пажња: Манипулација!

Хајде да поновимо оно што је најважније. Како би очувале водећу улогу на међународној сцени, САД морају да изазову хаос у Евроазији и да униште економске односе између Европе и азијско-пацифичког региона.

САД морају да претворе територију која подразумева Русију, централну Азију и Блиски исток у зону са локалним оружаним конфликтима, пропалим економијама, дефицитарним властима и општом нестабилношћу.

Блиски исток је већ близу стања потпуног хаоса, пошто амерички ИСИС ради на томе да још више закомпликује ситуацију у том региону.

Централна Азија је потенцијално веома нестабилан регион, мада за сада успева да очува стабилност. Русија је једина у овој зони нестабилности која је способна да пружи отпор. То је једина држава која може да се супротстави Американцима. Стога је умањивање руске жеље за отпором кључан задатак за Америку.

Како САД мисле то да постигну? Посвађаће председника Русије са својим народом.

Русија се, штитећи своје геополитичке интересе и кршећи међународна права, понаша на начин који је неприхватљив за државу која представља „гасну станицу“. Без неопходног економског потенцијала и међународне тежине, Русија ће завршити у потпуној међународној економској и политичкој ситуацији.

То ће утицати на животе просечних грађана, значајно смањујући њихов животни стандард, због чега ће влада на крају изгубити контролу над државом.

Наравно, све то може да се спречи ако се Русија просто препусти САД и призна њихову водећу улогу у свету, пратећи њихову политику. То значи да Русија мора да се одрекне својих националних геополитичких интереса, да врати Крим, да понесе терет Украјине на своја плећа и да као деведесетих година прати упутства западних саветника, који ће одређивати пут политичког и економског развоја државе.

Данас је „имунитет“ руског друштва против оваквог либералног сценарија прилично велик. Деведесете и покушај „либералне промене“ 2011. и 2012. послужили су стварању „антилибералног“ размишљања у руском друштву.

Управо зато је либерални сценарио немогућ у кратком року. Међутим, Запад увек планира унапред. Ово либерално размишљање ће се одржавати међу одређеном групом урбаних интелектуалаца који традиционално нагињу ка западним вредностима. У случају да се друштво засити патриотизма, ови интелектуалци ће бити ти који ће представити руском друштву ново размишљање у складу са западњачким интересима.

Руско друштво је превазишло вирус либерализма и није спремно да поново буде заражено њиме, стога је сасвим јасно зашто му се нуди „патриотски сценарио“ као нешто што повезују са успехом.

Заправо, тај сценарио је толико јак, да се западне и јавне личности ослањају само на њега, користећи га у пропаганди и дипломатским напорима усмереним против тренутног вођства Руске федерације.

Могуће је да неки од оних који се сматрају руским патриотама вољно или невољно раде у интересима западних агресора. Интерпретирајући догађаје из 2014. године тако што наводе да Русија поставља притисак на Украјину силом и оптужујући руско вођство да не пружа довољно војне и техниче помоћи побуњеницима, они омогућавају западним дипломатама да протумаче њихове изјаве као „доказ руске агресије“.

Логика сукобљавања са Русијом укључује механизме усмерене на урушавање евроазијских економских односа, што ће неизбежно довести до хаоса широм евроазијског континента. То је управо оно што САД желе да постигну.

Руске „патриоте“, које заправо бране интересе САД, врше пробу руског друштва како би сазнали да ли је могуће организовати масовне протесте у тој држави.

Уз данашње вођство, које води Русију ка потпуном суверенитету, овај задатак се чини малтене немогућим. Међутим, ако њихово размишљање почне да утиче на већи број Руса, „улична демократија“ каква је постигнута у Украјини могла би се постићи и у Русији. То ће бити апсолутна победа Америке над Европом и Кином. Делимична анализа информација и медија показује да је то управо оно што се дешава у Русији.

Како се све то може спречити? Срца и умови Руса се могу очувати само ширењем истине и обелодањивањем метода манипулације које руске „патриоте“ користе помажући непријатељима Русије.

Примери манипулације

Ове манипулације се најчешће врше на емотивном нивоу, тиме што се прича о невероватној несрећи људи у Донбасу. Здрава реакција сваког људског бића је да пожели да пружи помоћ и подршку. Пример тога би било слање руске војске у Украјину с циљем спречавања хуманитарне катастрофе и заустављања геноцида над руским становништвом.

Циљ ове манипулације јесте умарање непријатеља и застрашивање јавности потенцијалном претњом као у време Другог светског рата.

Супротстављање овим манипулацијама захтева драматично јачање руске војске и трансформацију економије.

4. Шта мора да се учини?

Прво, ствари се морају објективно сагледати, без емоција и пристрасности. Запад ће, заробљен од стране свог неефективног, либералног, финансијски оријентисаног економског модела, колективно морати да пође у локални или планетарни поход, како би испунио захтеве за свој опстанак.

Деловање Русије у савременој ситуацији требало би да се заснива на следећим принципима:

Прво, мора се схватити да сваки дан одлагања рата јача Русију и слаби њене непријатеље. Сваки дан одлагања омогућава успостављање што бољих економских односа у Евроазији, чинећи Русију мање рањивом. Сваки дан одлагања је додатни терет и трошак за Запад.

Друго, Запад је данас заробљен у Украјини. Првобитни план да се Украјина одвоји од Русије и преоријентише ка Европи није успео.

Треће, предност у рату имају они који бирају време и терен.

На основу свега горе наведеног, можемо видети свака победа Асада у Сирији и свака победа бораца у републикама Доњецк и Луганск спашавају животе руских војника и руску територију. По први пут у историји Русије, јавља се јединствена ситуација, у којој се силе агресије против Русије налазе ван граница државе. Русија је у обавези, у складу са сопственим интересима, да пружи помоћ и подршку и да ослаби Западну коалицију.

5. Питање „патриотских“ манипулатора

Невероватно је у којој мери руске „патриоте“ играју улоге „злих пастира“, водећи своје стадо оваца на покољ.

Ова алегорија је невероватно тачна.

Запад одржава своју доминацију убијањем и крађом на планетарном нивоу. Ипак, и поред њихове манипулације, руско друштво поседује довољно висок ниво свести да им се супротстави.

На крају крајева, оно је то већ једном учинило, ослободивши се од либералне манипулације.

Николаи Стариков (Винеyард оф тхе Сакер)

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI2 коментара

  1. Steva says:

    Zato, Zivela Bratska Rusija,Zivela Srbija.Hvala Dragom Bogu,sto nam je podario Cara Putina,da spasi Pravoslavlje i ceo Pravedni Svet od anglosanksonske sotone.

  2. milan says:

    Strašno dobar analitičar! Opreza nikada dosta. Ponekad se karte podele tako da i u najboljoj nameri, kao istinski patriota, svojim patriotskim radom radiš za svoga neprijatelja. Zato nikada nije loše na problem, na želje one, druge strane pogledati sa nekakvim otklonom, vremenskim i prostornim. Problem postaje u velikom procentu samo-rešiv!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u