Ево како се љушти киви

Evo kako se ljušti kivi

19 januara 2017

345tg45z45

Da li se mučite kada čistite kivi? Da li vam pola ploda ode zajedno sa ljuskom? E pa mi smo vam pripremili sjajan savet kako da se izborite sa kivijem. Ovih dana ga treba jesti što više, jer je kivi odličan izvor C vitamina, pa evo kako je najlakše.

Dakle, zaboravite na nož, uzmite kašičicu i uživajte u ovom super voću!

Kivi je bogat antioksidansima, vitaminima C i E, kalijumom, folnom kiselinom, polifenolima i vlaknima.

Kivi ima moćno delovanje na naš sistem za varenjem, i odličan je ako osećate bolove u stomaku, nadutost, ako imate gasove ili otežano pražnjenje creva.

Ako imate ove probleme, posegnite za kivijem i uverite se u njegovo dejstvo.

Istraživanje sprovedeno 2010. godine potvrdilo je da kivi pomaže u varenju proteina, čak i onih koji se teško vare, kao što je sojin protein.

To je zato što kivi sadrži proteolitičke kiseline – enzim koji razgrađuje proteine u aminokiseline.

Na taj način brže izbacujemo toksine iz organizma, čistimo se i smanjujemo rizik od pojedinih vrsta karcinoma, pre svega od raka creva.

Nutricionisti kažu da je kivi najefikasniji laksativ ako ga jedemo ujutru, na prazan stomak, dva komada svako jutro.

Kivi je novootkriveni izvor probiotika.

Dakle, ova zelena voćka je odlična za crevnu floru. Naučnici su otkrili da je kivi bolji od poznatog probiotika u rastu važne dobre bakterije Lactobacillus rhamnosus.

Biljni fenoli u kiviju izvrsni su za kontrolu loših bakterija jer sprečavaju njihov preterani rast.

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *