Evo kako Zapad vodi medijski rat protiv Rusije uz pomoć pojedinih srpskih medija

Evo kako Zapad vodi medijski rat protiv Rusije uz pomoć pojedinih srpskih medija

5 avgusta 2014

4324eDragi čitaoci, imate priliku da pročitate tekst koji je objavio američki BUSSINES INSIDER, a koji je navodno sačinjen na osnovu podataka iz Rusije. Mnoštvo nelogičnih zaključaka, činjenica koje „ne piju vodu“, itd. Sve ovo čitaocima u Srbiji prezentuje i B92. Pročitajte, pa sami procenite o kakvoj vrsti teksta se radi:

Zapad se možda pita kako je moguće da Rusi s osmehom podržavaju vladavinu Vladimira Putina, čoveka koji je za neke „internacionalna pretnja“. Naravno, zajedno s ovim pitanjem, postavljaju se i mnoga druga u vezi s tim šta Rusi misle i kakvi su inače.

Kako bi izbegao neutemeljene stereotipe, sajt Biznis insajder koristio je podatke iz glasačkih centara, Svetske zdravstvene organizacije, Ogranizaciju za ekonomsku kooperaciju i razvoj i studija istraživačkog centra Pju kako bi došao do zanimljivih činjenica u vezi sa 144 miliona građana Rusije:

– Prosečna odrasla osoba u Rusiji svake godine konzumira 15 litara čistog alkohola, znatno više od prosečne osobe u SAD (9 litara). Alkoholizam je u Rusiji okrivljen za alarmantno veliki broj smrti muškaraca.

– 56 odsto Rusa nije zadovoljno kvalitetom pijaće vode. Rusija je najgora od 36 zemalja sudeći po podacima Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj.

– 60 odsto Rusa smatra da se zemlja kreće u pravom smeru.

– 60 odsto odraslih Rusa konzumira duvan.

– 63 odsto građana Rusije tvrdi da njihovo zdravlje nije dobro.

– Rekordnih 65 odsto Rusa je zadovoljno svojom slobodom da sami izaberu šta će raditi sa svojim životom.

– 67 odsto Rusa plaši se bezbednosnih agencija u zemlji.

– 69 odsto Rusa veruje da su SAD jedna od pet zemalja najagresivnijih prema Rusiji. Tu su još Gruzija, Litvanija, Letonija, Estonija i Ukrajina.

– 74 odsto Rusa živi u gradovima koji su koncentrisani na jugozapadu zemlje. Najveći deo ove velike zemlje je jedva naseljen.

– 76 odsto Rusa veruje da su mediji pod državnom kontrolom pouzdani kada su im potrebne informacije u vezi s Ukrajinom.

– 83 odsto Rusa odobravapoteze Vladimira Putina kao predsednika, dok je poverenje u Vladu nešto manje i iznosi 64 odsto.

– 94 odsto Rusa ne odobrava poteze Vlade SAD, dok 94 odsto njih ne odobrava postupke vođa zemalja Evropske unije.

(Intermagazin.rs)

KOMENTARI8 komentara

 1. Žarko says:

  Izgleda da Rusiji nema spasa. Bože, kakvih budalaština na tako malom novinskog prostora. Ne treba brinuti za Rusiju. Velika je i nikad jača.

 2. LJILJANA says:

  "JEDNA BUDALA KAZALA,DRUGA PONOVILA"-REKAO BI JEDAN STARI,DAVNO POKOJNI,PROFESOR KNJAŽEVAČKE GIMNAZIJE(REČ JE O B-92)

 3. Mare says:

  Realno gledano nisu mnogo omasili. Dosta toga je tacno. Rusija ima veliki problem sa alkoholozmom i to je fakat, ali u zadnjih 15 godina ta se stopa drasticno smanjuje. Ovi procenti koji ne prelaze 60 posto su verovatno iz ranih 2000-tih. Danas su malo drugaciji podaci.

 4. BMStalker says:

  Na zapadu ovako manipulišu svojom ne obrazovanom publikom. Što više ovakvih gluposti to očevidnija njihova ne moć.

 5. marko says:

  https://www.youtube.com/watch?v=52E5Ku0HoGY&feature=share

 6. Despot says:

  Sto je babi milo, to joj se i snilo. Ali zaboravise da se 175% americke rulje drogira a oko 80% te bagre zivi od trgovine drogom i 45% njih zivi od prodaje oruzja. Pa i pored toga ovi nasi se nemogu nahvaliti te takve amerike - te kuge na zemaljskoj kugli.

 7. Savka Jotanovic says:

  Svaka cast Despote, slazem se da su oni najveca kuga na zemaljskoj kugli i sta jos gore sada se ucitelji i profesori obucavaju da nose pistolje u skolama...prvo drogiraju decu pa onda ako slucajno koje odkaci pa pocne da puca po drugoj deci da ga mogu ubiti! STRASNO...

 8. ZoranM says:

  Voleo bih da vidim sličnu anketu sprovedenu u SAD, Kanadi,EU, Japanu, Australiji itd. Siguran sam da bi struktura odgovora bila vrlo slična, ako ne i lošija po dotične države. Ovakva ispitivanja javnog mnjenja su vrlo diskutabilna i nepouzdana i ne treba ih uzimati za ozbiljno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *