ЕВО КАКВО ЈЕ БЛАГОСТАЊЕ У ЕУ: Хрвати продају своја острва!

ЕВО КАКВО ЈЕ БЛАГОСТАЊЕ У ЕУ: Хрвати продају своја острва!

26 јуна 2016

w435z45Хрватска има 1.185 острва од којих је само 66 насељених, међутим, ускоро би их можда могло бити и више.

Регионални медији пишу да се десетак хрватских острва продаје.

Сви су ненасељени и на њима углавном нема некретнина или су у рушевинама. Стога многи власници тврде како су управо њихова острва идеална инвестиција за некога ко себи може приуштити да направи приватно одмаралиште или можда луксузни ризорт.

Неки од ових острва продају се вец́ годинама, попут Малог Космача којег је власник вец́ неколико пута стављао на продају. Овај пут за њега тражи 1,5 милиона евра. А цена осталих острва иде и ниже, 3 острвца код Дубровника, којег продаје један власник, продају се по цени од 5 евра по квадратном метру. Реч је о острвцима Тајан, Црквина и Космеч.

Шта се још налази на тржишту, погледајте на листи:

1. Острво Тајан (Дубровник), 750 хиљада евра

Ово ненасељено острво налази се близу Дубровника, а има површину од 150 хиљада квадратних метара. Цена острва је 750 хиљада евра (5,6 милиона).

2. Острво Црквина (Дубровник), 850 хиљада евра

Још једно острво у Елафитима има површину од 170 хиљада квадратних метара. Острво је ненасељено, а цена му је 850 хиљада евра (6,3 милиона).

3. Острво Космеч (Дубровник), 130 хиљада евра

Ово острво из групе Елафита има површину од 26 хиљада квадрата. Није насељено, а обала му је дуга пола километра. Цена му је 130 хиљада евра (975 хиљада).

4. Мали Космач (Шибеник), 700 хиљада евра

Острво Мали Космач нема везе с дубровачким Елафитима, налази се између Рогознице и винисце, а има површину од 5 хиљада квадратних метара те се налази близу шибенске обале. На њему нема некретнина, а прекривен је макијом и ниским растињем. Цена овог острва је око 700 хиљада евра (5.359.907,00 кн)

5. Сридњу (Задар), 6 милиона евра

Ово острво код Задра има површину од 130 хиљада метара квадратних, а власник тражи око 6 милиона евра (45 милиона куна). На острву се налази само једна некретнина, тачније, стара рушевина површине 40 квадратних метара. У огласу стоји како острво има, осим погледа на море и поглед на планине.

6. Средња клуд (Трогир), 1.2 милиона евра

Острво Средња клуд, који се налази у близини Трогира има површину од 18.800 метра квадратна. На острву постоје две срушене појате, пише у огласу, а остатак острва прекривен је ниским растињем и макијом. Цена му је 1,2 милиона евра (8,98 милиона).

7. Острво из Корнатског архипелага (Биоград) 3,2 милиона евра

Острво је смештенона северно-западној страни увале Хијаци-Пристранишце на острву Жуту и природно штити наведену увалу. Његова површина је 200 хиљада квадратних метара и обрастао је ниским медитеранским растињем, са неколико ниских борова. Удаљено је 12 морских миља од Муртера и око 8 миља од Биограда. У приватном је власништву и изузет је из Националног парка Корнати. Продаје се за око 3,2 милиона евра (24,000.000 куна)

8. Острво у близини Хвара, 2.3 милиона евра

„Острво се налази поред острва Хвара, у склопу велике острвске групе“, стоји у огласу агенције. Реч је о острву који је изузет из групе Паклених отока. Обилује ниским приморским растињем, камена обала, а површина му је 209.000 квадратних метара. Продаје се за 2,3 милиона евра (17,25 милиона).

9. Острво између Пашмана и Националног парка Корнати, 2,5 милиона евра

Још једно острво које је изузето из Националног парка, а налази се насупрот северног улаза у Национални парк. Површина му је 36 хиљада метара квадратних. Обала је камена, а остатак је прекривен ниским растињем и маслинама. Цена му је 2,52 милиона евра (око 18,9 милиона).

10. Острво у централној Далмацији, 1,5 милиона евра

Острво има површину од 35 хиљада квадратних метара, а на њему се налази шума алепског бора и медитеранско растиње. Тек 10 одсто острва није прекривено шумом. Продаје се за 1,5 милиона евра (11,25 милиона).

KOMENTARI25 коментара

 1. След догађаја says:

  Све ће то НА КРАЈУ покуповати Немци. Прво може ко год хоће, али онда ће Немци утерати Хрватску у банкрот до јкраја, јер до сада су јеој утерали само до пола. Онда ће то постати 10 пута јефтиније и крај. Него, млади Хрвати, тате ваших другара ће распродати ВАША острва, ваш туризам, а можда и Загорје, покупиће ваше другаре и своју децу, оставити вас да нашироко обилазите све више и издаље некад ваша острва, а они ће купити куће на азурној обали. Тамо ће их дочекати раширених руку, а кроз 10-15 година сви ће некако напречац банкротирати. Одоше острва, одоше и паре, одоше некад богати млади Хрвати чије су богате тате биле власници острва. Није баш занимљив сценарио, али таква је судбина. Ипак, ја се онда, као квалификовани чистач клозета из ЕУ јављам код вас да вам објасним како се чисте ти њихови клозети, јер ви сте квалификовани само за штале, а те послове су добили пољаци, и да заједно самном видите опет некад ваша острва. Зарадићемо много сендвича, јебехш им хматер лоповску. Жао ми је млади Хрвати, али Немци нису вама дали оружје зато што вас волу, него зато што виде шансу да дођу јефтино до острва. Ове што продају ваша острва, као и ове што продају наша поља, треба...Знате шта треба? Па урадите. Ми смо овде сви килави. Све смо ратове погубили, чак и оне које смо добили и нема више Срба. Једва њих неколико. Ни за један ваш доручак. А ускоро ни ви нећете бити довољни за немачке паштете. Тражили сте, гледајте. Ми Срби навикли већ. Постали као Феникси, али вама ће то ићи мало теже. Ми смо тисућљетни ученици, а ви још нисте ни у забавиште стигли. Пре првог основне, ако се Срби не фениксују, свеједно ће вас појести Данке Дојчланд. Нема ни трунке беса у мени и у овом коментару. Само гледам шта сте направили и схватам да то вама још увек није јасно. Кад год се неко у Хрватској мало побуни, они вас опауче са славном Олујом и нико не сме више ни да писне. Све су вам дали што сте хтели, само да би вам лакше узели. Опет боље него у Србији. Нама нису ништа дали осим бомби, али су нам ипак све узели. НЕ ВАЉА. Неће дуго проћи и биће вам јасно о чему сам вам писао.

  • Stepanac Blaženi says:

   Ja doista ne razumijem zašto je tebe briga što Hrvati prodaju u svojoj državi. Otkad je to tvoj problem? Prodali, ne prodali, to se vas ne tiče. Ako je nas volja, prodat ćemo i zrak iznad Hrvatske i tlo ispod našeg mora. Može nam se, naše pravo što ćemo raditi sa svojom svojinom.

   • Batina says:

    To su srbski otoci i zato ga je briga. Isto ko sto shiptari prodaju Kosovo tako i usrase prodaju sto je nase. Ali doci ce i tome kraj, i to brze no sto se misli.

    • Stepanac Blaženi says:

     Konjino glupo, Srbija nema nikakve otoke. Vi ste kontinentalni ćobani kao što ste oduvijek bili.

  • Sremac says:

   Sled događaja je pogođen. Nadam se samo da neće proći dugo te da ćemo se ponovo dići jer smo nekako uvek bili na strani pravde i zbog toga ispaštali, pa nam je dragi Bog uvek pomogao da ustanemo. Zlo koje je oličeno u hrvatskoj politici uvek je prouzrokovalo to da im je "uspon" bio kratak a sunovrat temeljit i dugačak. A ovi komentari ovih nazovi hrvata je jadan, naročito onog polupismenog baje, koji evo koliko se ovde javlja, još ne ume da sastavi prostoproširenu rečenicu.

  • Mi says:

   Браво за коментар! Њега би требало понављат три пута дневно, у оба случаја.....

 2. Baja says:

  A to sevvi tjesite sa ovim clankom???

 3. USPON KRALJEVINE SRBIJE says:

  To je samo pocetak! A i to nisu hrvatska ostrva, jer hrvatska ostrva i ne postoje! Mozemo reci; Dubrovacka i Dalmatinska ostrva! BJR Hrvatska ce u narednih 50 god prestati da postoji kao takva, jer je u ovom obliku samo ostatak iz ustaske NDH!

  • Stepanac Blaženi says:

   Prije će nestati BJR Srbija koja se 90% nalazi na teritoriju koji nije njen, već pripada drugim narodima i državama, od Vojvodine do Preševske doline.

   • Voka says:

    @Stepanac Blaženi...pseto lajavo rvackog nakota...Srbi žive na ovim prostorima 7524. godine...pa su tebe čekali da te tvoja rvacka kučka isere iz dupeta da nam ti pseto kažeš na čijoj to teritoriji se Srbija nalazi !...probudićeš se jednog dana u svojoj pravoj NDH...bez Istre, Dalmacije, Slavonije, Baranje itd...pa će se tvoj lavež pretvoriti u kevtanje...psu !!!

    • Stepanac Blaženi says:

     Debilu, Srbija je okupirala tuđe teritorije. Skoro ništa od svega toga što prisilno držite nije vaše, već ste drugima ukrali. Vojvodina je mađarski, istočna "Srbija" je bugarski, a južna "Srbija" albanski teritorij.

  • DFVT says:

   Treba osloboditi staro srpsko primorje od ustaskog okupatora. To je jedina istina.

   • Stepanac Blaženi says:

    Srbija nikada nije imala primorje. Srbija je oduvijek zemlja kontinentalnih ćobana koji ne bi prepoznali što je more sve da se udave u njemu.

 4. Pero Joksimovic says:

  Oće li Vučić da kupi Golo ostrvo radi zaokruživanja privredne celine Srbije?

 5. skeptik says:

  Ostrva su dobili srpskim oruzjem od Italije.I kao sva zajedno stecena imovina u braku pripada oboma supruznicima. Sada se prave ludi jer opet nekom kao kroz celu istoriju lizu skute, ali polako promenice se jednog dana odnos snaga pa cemo ih dobiti dzabe i to legalno.

  • Stepanac Blaženi says:

   Ne može se dobiti nešto što je već tvoje, niti ti drugi može pokloniti ono što je tvoje.

 6. Don says:

  Pa neka prodaju.I mi smo sto sta prodali.Gledajmo mi sta mi vise nemamo:)A na Kornatima sam bio.Prelepo je.Sad ko je vlasnik?Pa niko me nije ometao da plovim jedrilicom?

 7. USPON KRALJEVINE SRBIJE says:

  Svi vi sto pisete komentare, morate da se pridrzavate jednog pravila; Nema osvete...pravoslavlje ne poznaje taj termin. Ako si pravoslavac, ne mozes da koristis osvetu u NASE pravoslavno ime...Ne smes da koristis reci zlobe, mrznje i sl. Koristi se argumentima, otkrivaj ljudima istinu, pa cak i tim jadnim hrvatima koji su toliko zatrovani nepostojecom istorijom, da im nije lako da pronadju sebe...A svako od njih kada ode par kolena u nazad, naci ce da je Srbin i to je jako tesko njima da pojme! Ali moramo ih polako( makar i decenijama) nauciti da su Srbi, davati im istinu i samo istinu! Pojedini Hrvati su svesni toga, ali nemaju petlju da to kazu javno, jer se boje one njihove agresivne ustaske manjine. U toj manjini je problem. Oni drze sve propagandne medije i tako odrzavaju kod njih neko stanje konstantne paranoje prema Srbiji i Srbima! I zato se moramo potruditi da budu bolji ljudi. Oni jos uvek nisu svesni sta su uradili 1990-1991 god. To je ono sto moramo da im govorimo. Istinu! Njihova stampa mora poceti da pise o dogadjajima iz 1990 i kako su izbacili Srbe iz ustava! Odatle treba krenuti. O tome pisite! O istini! Ne osveti!

  • zrle says:

   bravo bravo bravo......NAJBOLJI KOMENTAR KOJI SAM VIDIO NA INTER(MAGAZINU)NETU.....dajem svojoj doprinos živeći u Zagrebu upravo na način na koji ste objasnili....VI STE LJUDINA

  • Stepanac Blaženi says:

   Glupane, Srbi nisu nikada izbačeni iz Ustava RH. I dalje su njemu.

 8. Derim says:

  Javljam se upravo iz NDH. Koliko iz direktnih susreta i razgovora mogu da ocenim dobar covek u NDH je raritet. Apsolutna većina puna je pakosti i otrova da se stranac oseća kao u zverinjaku.

 9. dejan says:

  BAJA SMECE BOLESNO STOKO BOLESNA CAST 2 % HRVATA NORMALNIH. PRVO PRIZNALI STE KOSOVO KOLIKO VAM JE STALO DO KOMSIJSKIH ODNOSA DRUGO DA JE MILOSEVCI PRIZNAO KRAJINU ZVALI BIH GA CETNIK BUDALA JE IONAKO HTEO JUGOSLAVIJU NIJE MOGAO S VAMA SMECE I TO NISTE. NKAD NECETE ZIVETI KAO STO STE ZIVELI S SRBIMA I U KRALJEVINI JUGOSLAVIJI SU HRVATSKI POLITICARI IMALI VISE BOGASTVA OD SRPSKIH.DA NE GOVORIM U TAKVOJ TITTOVOJ JUGOSLAVIJI GDE STE IMALI DUG 4 MILJARDE MORE SLOBODNO SAD KAD TI DODU PRIJATELJI TALIJANI FRANCUZI NATOVI PRIJATELJI I UZMU TI MORE I RIBU POLOVE STO MOGU U EU MOZETE SE SLIKATI. TO SRBI NISU RADILI U OMRAZENOJ SFRJ .A TAKO STE ZVERSKI PALILI NEKADASNU KRAJINU U KUCE SAMO DA SRBA NEMA TI ISTI SRBI SU U VOJONJ KRJAINI 1456 OD KOJIH JE LICNO MOJ PR4EDAK DIGAO SRPSKI USTANAKA BRANILI HRVATSKU OD TURAKA SMECA ZVANA STEPINAC BLAZENI I NE BIH BILO SAD HRVATA VEC TURAKA DA ONDASNJI AUSTROUGARSKI KRALJ NIJE KRVARIO ZA ONDASNJU HRVATSKU BILI BI TURSI I ISLAMISTI. SAD TKO VAS JEBE UTOJ SRECNOJ EU FASISTICKOJ TVOREVINI PRODAJETE SVE BANKROTIRALI STE VEC 102 % I LIZITE DUPE SVAKOM KAD VAM SLAVENSTVO NIJE ODGOVARALO I ZAJEDNISTVO PUSITE GOVNA U RASPADAJUCOJ EVROPI KOJA SIGURNO IDE U KOLAPS PREKO 30 MILIONA LJUDI NE RADI U 5 DRZAVA NEZAPOSLENOST JE PREKO 73 %,MALO POGLEDAJTE KOLIKO ITALIJA SPANIJA RUMUNIJA BUGARSKA I PRTUGAL IMAJU SKUPA NEZAPOLENIH DA SU DRZAVA OD 140 MILIONA LJUDI IMALI BI 73 % NEZAPPOSLENIH RUSIJA IMA ISTE VELICINE 6,5 %.UVKE STE SRALI O NEKAKVOJ EVROPI I ZAPADNOJ KULTURI ALI IZGLEDA PUCA PO SAVOVIMA TO SMECE KOJE VAM JE I PODRZALO ZLOCIN KOJEG IDAN DANAS NE UDITE KOLJACE NEVINIH NITI SDP SMECE NITI HDZ FASIZAM ALI SVE SE VRACA I PLACA U ZIVOTU

  • zrle says:

   brate nemoj tako sa 2% hrvata...nije to bas tako....ja zivim u Zg i dobro znam kako stvari funkcioniraju...ima hvala Bogu vise dobrih ljudi od mrzioca....ima tu masu dobrih ljudi koji sa izmanipulirani kao i svaki drugi narod kroz svoju istoriju...i vjeruj mi svaki dobar čovjek kad čuje djelić istine ne bori se više protiv nje jer shvaćaju polako da su gadno izjebani....pusti baju....nije on nikakav primjer

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u