Evo ko je gospodin u žutom mantilu koji je stajao pored Vučića i blizu Putina

Evo ko je gospodin u žutom mantilu koji je stajao pored Vučića i blizu Putina

17 oktobra 2014

Stevo Opačić 8733Desetine hiljada građana na beogradskom Ušću i milionska publika kraj malih ekrana čudila se ko je čičica u žutom mantilu koji je celu paradu prestojao sa štapom u desnoj ruci i to tik do premijera Aleksandra Vučića i na dva metra od Vladimira Putina.

– Ja sam sine, Stevo Opačić iz Knina – tiho nam je izgovorio starina, koji je uz državni vrh i ruskog predsednika bio u krupnom kadru TV kamera. (Kliknite na sliku da bi je uvećali)

Jedva se spustio niz stepenice montažne bine. Grabi već ka 93. godini, ali mu oči gore kao i onog slavnog oktobra kada je sa svojom dalmatinskom brigadom oslobađao Beograd.

– Kada vidim ovu mladost i našu ovako utegnutu vojsku, srce hoće iz grudi da mi iskoči. Imali smo šta da pokažemo pred ruskim predsednikom. A, ja sam sa mojim drugovima imao za šta i da se borim – u hodu nam je rekao heroj Stevo, pre ulaska u autobus.

On i njegovi saborci ušli su u legendu odavno.

(Novosti)

KOMENTARI22 komentara

 1. Mare says:

  Poziveo Ti nama dekice jos 100 godina. Ti si ponos Srbije.

 2. joka says:

  Istina! Pored velikog predsednika Putina jedina persona koja je ostavilo utisak je dekica za koga nismo nikada culi A TAKO JE VELIKI za nas Beograd!!! Neka nam je ziv jos puno ljeta!!!!

 3. Poki says:

  Slava mu!!!

 4. savo kojic says:

  ispravka,,stap je drzao u lijevoj ruci,,

 5. Milan Babeovic says:

  Slava Rodu !!! Saborac mog dede Miladina Babeovica nosioca spomenice 1941, pripadnika 2.armije VJ,koja je iz Bosne oslobodilaBanja Luku, Liku,Baniju,Kordun i pobedonosno umarsirala u jezgro smrti Zagreb i koji su oslobodili od Ustasa i Nemaca i cerala stoku do unistenja u slovenackim gudurama !!! Slava Rodu i svim iskrenim patriotama i Partizanima i pripadnicima Jugoslovenske vojsske u otadzbini !!! Politiku na stranu, svi su se oni borili za neko nase bolje sutra koje ce mozda jednom doci i njihove zrtve nikada nece biti uzaludne !!! Slava Rodu !!!

 6. Žikica Marković says:

  Za one koji nisu znali, a i ne raspoznaju na slici,Steva Opačić ima oko vrata orden Narodnog Heroja koji je dobio za zasluge u borbi protiv fašizma u II. svetskom ratu.Dok je bio mlađi često je svoje uspomene iz rata evocirao mladim pokolenjima.Nažalost to sada već odavno nije praksa.Sad se pričaju neke druge priče.

 7. Vaske says:

  Aaa ovo je za sve zasluge

 8. MARKO OPACIC says:

  Zivio ti rodjo jos 1000 godina

 9. zelengorac Vilo says:

  Tacno kao sto rece Markovic Zikica ,Steva Opacic je Narodni Heroj Napisao je knjigu "Borci druge Dalmatinske brigade" Mom pokojnom ocu je poklonio sa posvetom.Svake godine je dolazio sa omladinom iz Zadra na Tjentiste kao i general Obrad Egic Rijetko bi dolazio ratni komandant Bruno Vuletic,ali sam ga posecivao u Baskim Vodama gde ima vikend-kucu.Meni uvek dragi dalmatinci i kada slusam neke sada " da je bilo lazno brastvo jedinstvo" verujte ,muka mi

 10. Petra Popovic says:

  Nekad je bio gromada od covjeka. Vise puta sam, kao dijete, slusala njegove uspomene i jos uvijek ih se rado sjecam. Pitala sam se ko je taj covjek, da, Stevo Opacic!!!

 11. Gordana says:

  Čičica?Ružno oslovljavanje,mislite neprilično reći,evo ko je gospodin u žutom mantilu...

 12. Rada says:

  BILO BI LEPO DA SU GA DOVEZLI KOLIMA, A NE DA DOLAZI AUTOBUSOM U OVIM GODINAMA. SVAK NJEMU ČAS I POŠTOVANJE. OVO JE DOKAZ DA O ZASLUŽNIM GRAĐANIMA VODIMO MALU BIRIGU. Izjava mu je sjajna!

 13. Dušan says:

  STARI ŽIVEO TI NAMA JOŠ 100 G. MI SE PONOSIMO PROŠLOŠČU U KOJOJ STE NAS VI BRANILI I ŠTITILI,HVALA VAM DO GROBA

 14. Dragana says:

  Cicica?! Uzas! Ko li je tebe ucio lepom srpskom jeziku? Koliko sinonima da se opise stariji covek, a ti tako! Pisac ovoga teksta je jedno obicno nepismeno skrabalo i sramota za novinarsku profesiju. Da sam ja nesto u ovoj drzavi ne bi ti meni vise nista napisao, nigde!

 15. Licno ja says:

  CICICA? Narodni heroj!!! Jadni danasnji novinari, sve su nepismeniji, pokupljeni sa ulice bez ikakve skole, procitane knjige i domaceg vaspitanja.

 16. Pavle says:

  A Vučić mu smanjio penziju ...

 17. zvonko novak says:

  Stevo Komandant Grom desetine Stevo Opačić Narodni heroj prvi prešao srušeni most na Neretvi..........

 18. NEBOJSA MAJSTOROVIC says:

  nema vise takvih, a trebamo ih

 19. Vesna says:

  Bravo heroju.Hvala za danasnjicu i sutrasnjicu moje dece.Zbog Vas sam ponosna sto pripadam ovom narodu.

 20. vesko vesković says:

  Kapu dole pred herojem! Neka se stide oni koji su dozvolili da ovaj junak dođe i ode sa parade autobusom. To je slika današnje licemjernosti.

 21. Onisim Popović says:

  Misli da se ovde mješaju dva Steva, jedan je STEVO OPAČIĆ rodom iz Biovčina sela narodni heroj, a drugi je STEVO OPAČIĆ rodom iz PLAVNA zvani kao MALI, i ovo bi nam trebao neko da objasni, a ja upravo mislim da je ovo drugo, jer je STEVO Mali bio saborac moga pok. oca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *