ЕВО КО ЈЕ ДИРИГОВАО нередима у Македонији!

EVO KO JE DIRIGOVAO neredima u Makedoniji!

29 aprila 2017

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov objavio je večeras da i nalje smatra da se za pronalaženje rešenja za situaciju u zemlji potreban susret lidera parlamentarnih stranaka koji je inicirao.

Ivanov takođe smatra da taj susret treba da se održi u njegovom kabinetu.

Čak j objavio da je – radi njegovog održavanja – odložio sve svoje obaveze planirane za rednih nekoliko dana.

Posebno je naglasio da je otvoren za dijalog „uz poštovanje pravnog poretka Republike Makedonije”.

„Amerikanac” Zoran Zaev danas je prilično jasno stavio do znanja da nije spreman da se odazove pozivu Ivanova. Najverovatnije zbog njegovog stava – „uz poštovanje pravnog poretka Republike Makedonije”.

Ovo je siguran znak sa predsednik Makedonije – iako je svih poslednjih dana pod narastajućim spoljnim pritiskom – nema nameru da popušta.

A nema ni inicijativa „Za zajedničku Makedoniju” koja je proteklih 60 dana izvodila hiljade i desetine hiljada Makedonaca na mirne proteste.

Jedan od njenih lidera – Boris Damovski – izjavio je večeras da nema odustajanja od zahteva da krizu u zemlji razreše novi vanredni izbori:

„Neki pogrešno misle da ćemo odustati. Nećemo! Takvi pevaju himnu tuđe države u Sobranju i krše njegov poslovnik. Ono što se dogodilo juče – to je bio državni prevrat. Jedan strani ambasador je juće tri puta posetio poslanike koji su u to bili uključeni i ohrabrivao ih je da izvrše prevrat”.

Damovski je podvukao: „Suverenitet pripada narodu i on treba da reši ko će da formira novu vladu”.

On nije imenovao „stranog ambasadora”, ali je u Skoplju javna tajna da je juče u toj ulozi i misiji bio ambasador SAD Džes Bejli.

KOMENTARI2 komentara

  1. Trifun says:

    Predsjednik odmah da posalje sve zapadne ambasadore koji krse medunarodno pravo i Povelju UN da napuste Makedoniju do odrzavanja novih izbora!! Zaev kaze da iza njega stoje SAD, EU i NATO! Lepo bogami, samo je zaboravio da spomene Makedonce jer ga vecina Makedonaca prezire kao izdajnika nakon Tiranske platforme koju je pokusao na silu da nametne.

  2. Predrag says:

    A ciji ambasador "suflira" A.Vucicu?Da nije slucajno indijski,ili egipatski,ili korejski...? A sta ce makedonci da urade i koga ce da izaberu za premijera,to bas i nije stvar Srbije,jer kolko se secam Makedonija je jos u Milosevicevo vreme priznata kao nezavisna drzava (FIROM)! Bice pre da je u pitanju zebnja srpskog Premojera-Predsednika,da nesto slicno u skoroj buducnosti ne snadje i njega?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *