Ево ко је нападач на зграду ФСБ-а у МОСКВИ

Evo ko je napadač na zgradu FSB-a u MOSKVI

20 decembra 2019

Napadač, koji je otvorio vatru na zgradu Federalne službe bezbednosti na Lubjanci i ubio jednog pripadnika FSB, živeo je u predgrađu Moskve zajedno sa majkom, javljaju mediji. Prema nepotvrđenim podacima — on se zvao Jevgenije Manjurov i imao je ceo arsenal oružja u svom stanu.

Policija je izvršila pretres stana navodnog napadača koji je sinoć 19. decembra otvorio vatru na zgradu FSB u centru Moskve. Mediji javljaju da se navodni napadač zove Jevgenij Manjurov, da je star 39 godina i da je živeo u predgrađu Moskve — Podoljsku. Vlasti za sada ne komentarišu ove informacije.

Novinari su otkrili da je ranije Manjurov imao privatni biznis i bio konsultant za komercijalnu delatnost i upravu. Poslednjih godina je radio u privatnoj firmi za obezbeđenje.

Prema informacijama sa društvenih mreža — muškarac je bio pravnik i voleo je streljaštvo. Posećivao je poligone gde je trenirao pucanje iz lovačkog oružja i učestvovao u takmičenjima.

U novembru ove godine on je učestvovao u takmičenjima u Moskovskom gradskom streljačkom klubu, gde je zauzeo treće mesto u pucanju iz karabina. Ova informacija se nalazi na sajtu kluba. Ove jeseni je učestvovao i u takmičenju u streljaštvu u čast sećanja na načelnika odeljenja Uprave „V“ FSB potpukovnika Dmitrija Razumovskog.

Njegov stan se nalazi u tipičnoj „hruščovci“ u Podoljskom. On je tamo živeo sa majkom. Tokom pretresa policija je pronašla sedam registrovanih jedinica oružja. Ono je bilo čuvao u sefu. Jedan od karabina napadač je poneo sa sobom na Lubjanku. U stanu je pronađen i veliki broj metaka.

Istražitelji su poveli majku da identifikuje telo napadača. Ona je pre toga razgovarala sa novinarima. Navela je da joj je, odlazeći iz stana 19. decembra, sin rekao da ide na takmičenje u streljaštvu.

„Imao je kolegu Pašu. On mi je i rekao da je Ženja odavno napustio posao. On je obično ujutru odlazio i govorio: ’Nemoj da me pratiš‘. Duša mi je nekako zatrepetala sinoć — nešto se desilo, čim nije došao kući“, rekla je majka napadača.Žena je ispričala da je Jevgenije bio usamljen, nije imao bliskih prijatelja i niko ga nije posećivao. Manjurov nije bio oženjen niti je imao devojku.

On je u poslednje vreme periodično razgovarao sa nekim telefonom na engleskom jeziku. Žena je pretpostavila da su u pitanju bili neki Arapi, ali nije znala o čemu su razgovarali.

„Primetila sam da je bio nekako uzbuđen u poslednje vreme. Uopšte nije pušio niti pio. Čak ni kafu. Samo čaj sa limunom. On nije imao slobodnog vremena — imao je posao i hobi“, ispričala je majka osumnjičenog napadača. Ona je dodala da joj je sin bolovao od proširenih vena i da je pio lekove koje mu je lekar propisao.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kataklizma says:

    Balije su mu prodale pricu o 81 djevici koje ga cekaju na nebu. Mnogi ljudi koji obole od poremecaja licnosti nisu toga svjesni. Upravo njih balije angazuju za terorizam jer igraju na kartu zabluda koje su jake kod poremecenih licnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *