Ево ко је заправо Дритан Абазовића и КОЈА ЈЕ ЊЕГОВА УЛОГА

Ево ко је заправо Дритан Абазовића и КОЈА ЈЕ ЊЕГОВА УЛОГА

30 септембра 2020

Један од лидера Демократског фронта Милан Kнежевић каже да та странка има предуслов да уђе у владу Црне Горе, а то је повлачење Закона о слободи вероисповести.

Он је гостујући на телевизији Б92 у емисији Фокус рекао да је повлачење тог закона “услов свих услова” и да то може да учини Скупштина Црне Горе и пре формирања нове владе.“Ми ћемо тражити од Здравка Kривокапића и парламентарне већине да се већ сад потпише повлачење закона о слободи вероисповести и да се впотпише темељни уговор са СПЦ и патријархом Иринејом и Синодом СПЦ. ДФ ће тражити као предуслов за било какве договоре око формиранај Владе да тренутна парламентарна већина повуче антиправославни и антисрпки Закон о вероисповести, јер смо то обећали грађанима. Након тога се стичу услови да се потпише темељни уговор са СПЦ и заштите наше светиње у Црној Гори. После ћемо се договоарати око персоналних решења у влади”, рекао је он.

Он је рекао да је “шизофрено-контрадикторна” ситуација да председник Црне Горе и лидер ДПС Мило Ђукановић оптужује председника Србије Александра Вучића да је срушио власт Ђукановића, док један од власника Вијести Жељко Ивановић оптужује Вучића да руши опозициону владу која још није формирана.

“Истина је у следећем, управо је концерн Вијести од српске маркетиншке фирме узео 1.700.000 евра на име маркетиншких услуга. Нису били гадљиви на српске паре”, оценио је Kнежевић.

“Оно што је очигледно, ми нисмо ни стигли до персоналних решења, јер Дритан Абазовић, лидер коалиције Црно на бијело, тражи да Срби не могу бити на функцијама безбедности. Ми то не прихватамо, да се делимо на подобне и неподобне Србе”, навео је он.

Kако је рекао, Демократски фронт има обавезу према својим гласачима.

“Победио је српски народ, ми не размишљамо о персоналним решењима, али бранимо интересе српског народа”, казао је Kнежевић.

Kнежевић је казао да је такозвана “афера државни удар” 2016. имала за циљ да се склоне Андрија Мандић и он из политичког живота.

“Стицајем околности очекује се да Апелациони суд почетком октобра има седнице на којима ће разматрати наше жалбе. Не би ме изненадило да Апелациони суд потврди пресуде Мандићу и мени јер је потребно да се најекспониранији представници Срба буду стигматизовани као злочинци”, казао је он.Он је казао да Мандић и он не желе да оптерећују коалицију ни мандатара

“Андрија Мандић и ја смо се заветовали у манастиру шта ћемо да урадимо ако неко буде покушао да уради нешто против нас. Урадићемо све да заштитимо правду, закон и част наших породица”, рекао је он.

Kнежевић је рекао да су неформални центри моћи покушали да утичу на формирање владе поделом на неподобне и подобне Србе.

“Ми смо се око мандатара договорили са СПЦ, доминантно са Амфилохијем и Здравко Kривокапић је резултат нашег договора са Амфилохијем”, казао је он.

KOMENTARI5 коментара

 1. Косовац says:

  Дритан Абазовић је сорошоид, алумниат. Теоријски, он је сада део победничке коалиције на протеклим ЦГ изборима. Али је и у прилици да буде тас на ваги, као Ивица Дачић ономад 2008. године. Он има 2 воље, као у кадије. Да промени табор, па да опет буде у победничком табору. Демократски морал му уопште не брани да промени табор, нарочито ако му то понашање диктирају Европске вредности и Европске правне тековине. …………….Поштовани Милан Кнежевић је потпуно у праву, али џабе, резултати избора су тако добро намештени, да оставља могућност Великом Брату да прави комбинације које су му најоптималније. А сведоци смо колико Велики Брат воли Србе.

 2. Beli Orao says:

  Срби и СрбоЦрногорци уједините се иначе ће вам шиптар правити политику!!!

  • Velika Metla says:

   Бели Орао,овим данашњим новоформираним "црноХорцима" је свако,па и шлихтар,ближи и милији од Срба. Тако да.................!

 3. test01 says:

  Rekao sam ja odmah da je shipac Trojanski konj, odmah je trazio kljucne funkcije u CG! Shiptara ima ispod 8% u CG - kako to oni postadose tako bitan faktor u CG a SRBI se i dalje marginuzuju? Pamet u glavu narode, videli ste sta moze da uradi "bivsi Srbin - Milo", sta mislite sta bi uradio shipac da dobije veca ovlascenja?

 4. Cp6a says:

  Сви који овде мудрују у вези Дритана, треба да поставе себи питање: које су опције? 1. Мрцварење Срба у ЦГ и вероватан грађански рат са увлачењем НАТО и целог запада против Срба и 2. Ако не просрпски, онда у најмању руку толерантан према Србима председник владе са Дританом. Србима у Црној Гори и Српској православној цркви је мноооого боља опција 2, ма какве захтеве имао Дритан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u