Ево ко је заправо Дритан Абазовића и КОЈА ЈЕ ЊЕГОВА УЛОГА

Evo ko je zapravo Dritan Abazovića i KOJA JE NJEGOVA ULOGA

30 septembra 2020

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kaže da ta stranka ima preduslov da uđe u vladu Crne Gore, a to je povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti.

On je gostujući na televiziji B92 u emisiji Fokus rekao da je povlačenje tog zakona “uslov svih uslova” i da to može da učini Skupština Crne Gore i pre formiranja nove vlade.“Mi ćemo tražiti od Zdravka Krivokapića i parlamentarne većine da se već sad potpiše povlačenje zakona o slobodi veroispovesti i da se vpotpiše temeljni ugovor sa SPC i patrijarhom Irinejom i Sinodom SPC. DF će tražiti kao preduslov za bilo kakve dogovore oko formiranaj Vlade da trenutna parlamentarna većina povuče antipravoslavni i antisrpki Zakon o veroispovesti, jer smo to obećali građanima. Nakon toga se stiču uslovi da se potpiše temeljni ugovor sa SPC i zaštite naše svetinje u Crnoj Gori. Posle ćemo se dogovoarati oko personalnih rešenja u vladi”, rekao je on.

On je rekao da je “šizofreno-kontradiktorna” situacija da predsednik Crne Gore i lider DPS Milo Đukanović optužuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je srušio vlast Đukanovića, dok jedan od vlasnika Vijesti Željko Ivanović optužuje Vučića da ruši opozicionu vladu koja još nije formirana.

“Istina je u sledećem, upravo je koncern Vijesti od srpske marketinške firme uzeo 1.700.000 evra na ime marketinških usluga. Nisu bili gadljivi na srpske pare”, ocenio je Knežević.

“Ono što je očigledno, mi nismo ni stigli do personalnih rešenja, jer Dritan Abazović, lider koalicije Crno na bijelo, traži da Srbi ne mogu biti na funkcijama bezbednosti. Mi to ne prihvatamo, da se delimo na podobne i nepodobne Srbe”, naveo je on.

Kako je rekao, Demokratski front ima obavezu prema svojim glasačima.

“Pobedio je srpski narod, mi ne razmišljamo o personalnim rešenjima, ali branimo interese srpskog naroda”, kazao je Knežević.

Knežević je kazao da je takozvana “afera državni udar” 2016. imala za cilj da se sklone Andrija Mandić i on iz političkog života.

“Sticajem okolnosti očekuje se da Apelacioni sud početkom oktobra ima sednice na kojima će razmatrati naše žalbe. Ne bi me iznenadilo da Apelacioni sud potvrdi presude Mandiću i meni jer je potrebno da se najeksponiraniji predstavnici Srba budu stigmatizovani kao zločinci”, kazao je on.On je kazao da Mandić i on ne žele da opterećuju koaliciju ni mandatara

“Andrija Mandić i ja smo se zavetovali u manastiru šta ćemo da uradimo ako neko bude pokušao da uradi nešto protiv nas. Uradićemo sve da zaštitimo pravdu, zakon i čast naših porodica”, rekao je on.

Knežević je rekao da su neformalni centri moći pokušali da utiču na formiranje vlade podelom na nepodobne i podobne Srbe.

“Mi smo se oko mandatara dogovorili sa SPC, dominantno sa Amfilohijem i Zdravko Krivokapić je rezultat našeg dogovora sa Amfilohijem”, kazao je on.

KOMENTARI5 komentara

 1. Kosovac says:

  Dritan Abazović je sorošoid, alumniat. Teorijski, on je sada deo pobedničke koalicije na proteklim CG izborima. Ali je i u prilici da bude tas na vagi, kao Ivica Dačić onomad 2008. godine. On ima 2 volje, kao u kadije. Da promeni tabor, pa da opet bude u pobedničkom taboru. Demokratski moral mu uopšte ne brani da promeni tabor, naročito ako mu to ponašanje diktiraju Evropske vrednosti i Evropske pravne tekovine. …………….Poštovani Milan Knežević je potpuno u pravu, ali džabe, rezultati izbora su tako dobro namešteni, da ostavlja mogućnost Velikom Bratu da pravi kombinacije koje su mu najoptimalnije. A svedoci smo koliko Veliki Brat voli Srbe.

 2. Beli Orao says:

  Srbi i SrboCrnogorci ujedinite se inače će vam šiptar praviti politiku!!!

  • Velika Metla says:

   Beli Orao,ovim današnjim novoformiranim "crnoHorcima" je svako,pa i šlihtar,bliži i miliji od Srba. Tako da.................!

 3. test01 says:

  Rekao sam ja odmah da je shipac Trojanski konj, odmah je trazio kljucne funkcije u CG! Shiptara ima ispod 8% u CG - kako to oni postadose tako bitan faktor u CG a SRBI se i dalje marginuzuju? Pamet u glavu narode, videli ste sta moze da uradi "bivsi Srbin - Milo", sta mislite sta bi uradio shipac da dobije veca ovlascenja?

 4. Cp6a says:

  Svi koji ovde mudruju u vezi Dritana, treba da postave sebi pitanje: koje su opcije? 1. Mrcvarenje Srba u CG i verovatan građanski rat sa uvlačenjem NATO i celog zapada protiv Srba i 2. Ako ne prosrpski, onda u najmanju ruku tolerantan prema Srbima predsednik vlade sa Dritanom. Srbima u Crnoj Gori i Srpskoj pravoslavnoj crkvi je mnoooogo bolja opcija 2, ma kakve zahteve imao Dritan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *