ЕВО КО МЕЊА НИКА ДУЧИЋА у Бондстилу

EVO KO MENJA NIKA DUČIĆA u Bondstilu

16 novembra 2018

U Bondstilu, američkoj vojnoj bazi pod komandom KFOR na Kosovu, u subotu će biti izvršena primopredaja dužnosti komandanata.

Na čelu baze baze umesto pukovnika Nika Dučića naći će se pukovnik Roj Makareg.

U okviru ove predaje komande u KFOR Multinacionalnoj borbenoj grupi – Istok Makaregov Borbeni tim 29. pešadijske brigade iz Kapoelija na Havajima smeniće odlazeći Dučićev Borbeni tim 79. pešadijske brigade iz kalifornijskog grada San Dijega.Obe jedinice deo su Nacionalne garde američke vojske.

Prema podacima američkih medija i sa njegovog „Linkdin“ profila, 45-godišnji Makareg je pre stupanja na dužnost komandanta brigade na Havajima u novembru 2017, u Nacionalnoj gardi nešto više od dve godine radio kao kontrolor, odnosno glavni finansijski menadžer i pod njegovim nadzorom nalazio se budžet od 16 milijardi dolara.

Njegovi roditelji su 80-ih godina prošlog veka sa Filipina emigrirali u havajsku prestonicu Honolulu, a Makareg je u akademskoj karijeri prvo diplomirao na Univerzitetu Havaja u Manoi, zatim stigao do mastera iz poslovne administracije kalifornijskog Univerziteta Touro, a potom i do mastera iz nacionalne bezbednosne strategije na Nacionalnom ratnom koledžu koji je u sklopu američkog Nacionalnog univerziteta odbrane u Vašingtonu.

Prvu vojnu funkciju imao je u bazi američke vojske Spirhed u Kuvajtu, da bi potom služio u Birou Nacionalne garde, a radio je i u Pentagonu gde je nakon dobijanja čina pukovnika bio jedan od pet zamenika Sekretara vojske u Ministarstvu odbrane SAD.

Makareg će na Kosovu bili komandant baze Bondstil koja može da primi do 7.000 vojnika i najveća je američka vojna baza na Balkanu.

BONUS VIDEO: EVO ZBOG ČEGA MIGRANTI DOLAZE U EVROPU

 

KOMENTARI2 komentara

  1. Deda Micko says:

    Izgleda da Ducic nije hteo da kolje Srbe, pa su mu nasli zamenu.

    • Suverena says:

      Nadjoše menadžera da se brine o pokradenim srpskim dobrima. Dabogda ga crni tajfun progutao i sprzio da samo PEPEO OSTANE OD njih

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *