ЕВО КО ПРЕУЗИМА руковођење империјом РОТШИЛДА! Трампов пословни партнер

EVO KO PREUZIMA rukovođenje imperijom ROTŠILDA! Trampov poslovni partner

19 aprila 2018

Piše: Oleg MOSKVIN

OBJAVLJENO je ime naslednika finansijske imperije Rotšilda.

U maju će 75-godišnji David Rotšild napustiti položaj šefa te finansijske grupe i prepustiti rukovođenje svom 37-godišnjem sinu Aleksandru.

A on je zasad najpoznatiji po tome što odavno pravi poslove sa Donaldom Trampom.

Osim toga, on je povratio porodičnu tradiciju: oženio se Jevrejkom.

Njegov otac je imao reputaciju „buntovnik“ jer se oženio hrišćankom.

Dinastija Rotšilda postoji već tri veka i ima više grana. Čine je desetine krupnih bankara, drugih biznismena i industrijalaca.

Od pet grana tog klana – jednom od najuticajnijih smatra se francuska kojom je dosad rukovodio David Rene Džejms de Rotšild.

Aleksandar je pripadnik sedme generacije Rotšilda, a otkrio je da mu je otac jednom prilikom rekao: „Sine, sam izaberi svoj životni put. Čini ono što želiš: ako hoćeš, recimo, da igraš tenis – pozabavi se time!“.

Aleksandar je diplomirao na pariskoj Visokoj školi za spoljnu trgovinu, ali karijeru nije počeo u porodičnoj imperiji. Radio je u britanskim kompanijama Jardine Matheson i Argan Capital, gde je odgovarao za razvoj srednjeg biznisa.

Sa ocem Davidom

Potom se preselio u SAD, gde je radio u Bear Steans i Bank of America.

Aleksandra neki ne smatraju bliskim Trampovim čovekom. On je u SAD važio za porodičnu „belu vranu“ jer je radio za tuđi biznis.

Upravljanju porodičnim biznisom – tačnije, Rothschild and Co. – Aleksandar se pridružio tek 2008-me.

Otac i sin su u dobroj meri bili antipodi.

David se oženio Olimpijom Aldobrandini iz drevne firentinske aristokratske porodice, koja pripada takozvanom crnom plemstvu (aristocrazia nera – pripadnici 22 italijanske porodice koje su bile u srodstvu sa papama i činile su nekada elitu Vatikana).

Aleksandar se oženio Jevrejkom Olivijom Bordo-Grul čija porodica drži biznis-grupu Tipiak, jednu od najvećih prehrambenih kompanija u svetu.

Položaj potpredsednika Rothschild and Co. Aleksandar Rotšild je dobio 2014-te. godu.

Aktivi Rothschild and Co. se procenjuju na 10 milijardi evra. A bogatstvo svih pet grana klana – na trilion dolara.

Neki smatraju da je jedinstvo Rotšilda – uslovnost. Da se ponajviše svodi na to da se međusobno ne bore i ne sapliću.

Na status „šefa porodice“ pretenduje i 46-godišnji Nataniel Filip Viktor Džejms Rotšild koji predstavlja !britansku grnu“.

Upravo „Britancima“ se pripisuje alijansa kojom se najviše bave konspirolozi.

Natanijelov otac Džejkob Rotšild se 2012-te dogovorio o strateškom savezu sa Dejvidom Rokfelerom kome je tada bilo 96-godina. Bila je to nagodba posle više od sto godina konfrontacije i konkurencije.

Aleksandar treba da preuzme rukovođenje imperijom 17. maja.

(Fakti)

KOMENTARI4 komentara

 1. M says:

  Daklen,Alexandar Veliki!

 2. goran says:

  Najveci mafiozni kartel na planeti, to svi znaju ali niko ne sme da ih takne, ukljucujuci i Ruse koji o njima nikada nista nisu rekli. Samo naklon do sopstvene smrti.

 3. Roy says:

  Dinastija Rotsild postoji od Starog Babilona. Prije nego sto su uzeli prezime Rotsild prezivali su se Bauer, a prije toga su imali Rimska imena i prezimena i tako vuku korjene hiljadama godina. Glavni ogranak loze je britsnski ogranak, a ne francuski. Jakob i njegov sin Nataiel su glavni sefovi, a ovi iz Francuske su im potrckala.

 4. goran says:

  Bogami, dobro su se izbelili od vremena Babilona do danas. I jos bolje sakrili kako su kozu menjali. Moze li neko da objasni da niko do sada nije pokusao da se suprotstavi ovom kartelu???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *