ЕВО КО СВЕ подржава Јаковића

EVO KO SVE podržava Jakovića

28 decembra 2016
(foto: Youtube printscreen)

(foto: Youtube printscreen)

Skoro niko od opozicionih lidera ne žuri da pruži podršku zaštitniku građana nakon objave da će se kandidovati na izborima za predsednika Srbije.

Dva dana je prošlo od kada je Saša Janković objavio svoju kandidaturu za predsednika Srbije. Prve reakcije sačekale su ga od (sada se to može reći) političkih protivnika premijera Vučića i predsednika Nikolića. Opozicija je odgovorila mukom.

Zoran Živković je zasad jedini otvoreno podržao Jankovića, Boško Obradović mu je poželeo dobrodošlicu među kandidate, ali ga je i upozorio na „nepošten“ položaj vođenja kampanje s mesta zaštitnika građana. Nenad Čanak pozvao ga je na razgovor.

Jučerašnje reakcije bile su još uzdržanije. Čedomir Jovanović je bio najotvoreniji u svom odbijanju da pruži podršku Jankoviću.

– Ideju o zajedničkom kandidatu opozicije torpeduje Saša Janković, ali pre svega Vuk Jeremić. Janković nema jasnu politiku, osim konflikta sa Vučićem, a to nije dovoljno – rekao je Jovanović.

DS je, s druge strane, saopštenjem stidljivo podržao zaštitnika.

– Vladajuća koalicija bi najradije izašla na izbore bez ijednog protivkandidata, ali moramo da ih razočaramo – svaki građanin Srbije ima pravo da se kandiduje. Zašto Nikolić ne podnese ostavku? – saopštavaju demokrate.

Lider DJB Saša Radulović nezvanično podržava Jankovića, ali zvanično se, makar zasada, ne izjašnjava.

(Blic)

KOMENTARIJedan komentar

  1. opet ja says:

    Od Vučića i Nikolića nema gorih, a Janković se makar istakao zalaganjem za prava ugnjetenih građana naše napaćene Srbije. To što bi ga podržali bivši članovi DSa mu ne ide u prilog i savetujem mu da podršku takvih ne prihvati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *