ЕВО КО ЗАПРАВО ВЛАДА АМЕРИКОМ!

EVO KO ZAPRAVO VLADA AMERIKOM!

13 jula 2018

Američka savezna velika porota optužila je danas 12 ruskih obaveštajaca da su 2016. godine hakovali kompjutersku mrežu predsedničkog kandidata demokrata Hilari Klinton i Demokratske partije, saopštilo je američko Ministarstvo pravde.Ta optužnica podignuta je tri dana pre susreta američkog predsednika Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina u Helsinkiju, prenosi Rojters.

Objavio ih je zamenik glavnog državnog tužioca Rod Rozenštajn, a kao deo istrage specijalnog veća o potencijalnoj saradnji između članova tima američkog predsednika Donalda Trampa i Rusa.

On je na konferenciji za novinare rekao da nema indicija da su američki državljani umešani u navodna krivična dela koja se pominju u optužnici, kao i da je o njoj početkom nedelje informisao predsednika Trampa.

Rusi su optuženi da su hakovali kompjuterske mreže Demokratskog nacionalnog komiteta i predsedničku kampanju Hilari Klinton, prenosi AP.

Ranije su, u istrazi koju vodi specijalni savetnik Robert Maler, optužene tri kompanije i 20 osoba, među kojima su četiri bivša saradnika Trampa i Bele kuće i 13 državljana Rusije, a koji se sumnjiče da su učestvovali, kako navodi AP, „u skrivenoj, ali snažnoj kampanji na društvenim medijima kako bi se američko javno mnjenje poljuljalo na izborima 2016. godine“.

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad says:

    Jevreji? ili nacisti?Možda OBE struje iamju svoje šrstiće u vladanju amerikom preko londona:)

  2. Rođa says:

    "zamenik glavnog državnog tužioca Rod Rozenštajn"... Savršeno i kristalno jasno!!! Samo prezime, Rozenštajn, govori da pripada Hazarima, da je, pre svega, rusofob, srbofob itd...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *