ЕВО КОЈЕ ДРЖАВЕ СУ ТРЕНУТНО ПРОТИВ КОСОВА У ИНТЕРПОЛУ! Једно велико непријатно изненађење за Србију! ШАМАР СРБИЈИ КОЈИ НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО

EVO KOJE DRŽAVE SU TRENUTNO PROTIV KOSOVA U INTERPOLU! Jedno veliko neprijatno iznenađenje za Srbiju! ŠAMAR SRBIJI KOJI NIKO NIJE OČEKIVAO

20 novembra 2018

Pet zemalja članica Interpola pridružilo se zahtevu Srbije da se glasanje o članstvu takozvanog Kosova skine sa dnevnog reda Generalne skupštine ove institucije.

To su Kina, Španija, Kipar, Argentina i Surinam.

Glasanje o zahtevu Prištine za članstvo u Interpolu prema programu trebalo bi da se održi sutra.

Srbija i ovih pet zemalja zatražile su da Kosovo bude skinuto sa dnevnog reda.Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u ime Srbije i lično ime, zahvalio predsedniku NR Kine Si Đinpingu i ambasadoru Li Mančangu na velikoj podršci koju ta zemlja pruža Srbiji u očuvanju teritorijanlog integriteta.

Tokom radnog sastanka sa ambasadorom Lijem, Vučić je posebno zahvalio predsedniku Siju, Kini i delegaciji te zemlje pri Interpolu, koja je pružila bezrezervnu podršku, u poštovanju međunarodnog prava, uprkos brojnim pritiscima pojedinih zapadnih zemalja da sruše integritet Republike Srbije i omoguće članstvo tzv. Kosova u Interpolu.

„Srbija i njen narod neizmerno ceni ulogu predsednika Sija u unapređenju međusobnih odnosa i vas Ekselencijo molim da prenesete izraze najveće zahvalnosti predsedniku Kine“, istakao je Vučić.

RUSIJA ZA SADA NA STRANI KOSOVA

Rusi su podržali usvajanje tog dnevnog reda, iako je i samo stavljanje te tačke na devni red sednice Interpola grubo kršenje pravila i Statuta.

Direktor Međunarodnog instituta za bezbednost Orhan Dragaš kaže da ne treba izgubiti iz vida da Rusija gleda prvenstveno svoj interes, pa i kad je pitanje prijema Kosova u ovu policijsku organizaciju, budući da se priča da će sledeći šef Interpola upravo biti Rus, general Aleksandar Prokopčuk.

(Tanjig / Intermagazin)

KOMENTARI13 komentara

 1. Zoran says:

  Jos jedan u nizu uspeha nase vlade: Carina, granica, vojska Kosova, Interpol...

 2. Dusan says:

  Srbija pod hitno treba da podvuce crtu sa grckom i ko jos hoce makefonci su kukavice kao i crnogorci misle daa ce ih nato spasiti losa procena.pa napadaju grcku koja je u nato.

 3. Vesko says:

  Vucic i Dacic ce imati dosta toga da objasne kako su uspjeli okrenuti Rusiju protiv Srbije!

  • Velika Metla says:

   Vesko,ne nasedaj na pisanluke ruskih i srbskih "dobrotvora"! Nema od toga ništa!

 4. bane says:

  nisam siguran da je vest ok. Ne bi bilo pprvi put.

 5. Bili Orao says:

  Pola , upade nam đono i bez da smo se nadali,,, heheeehhheeeeeeee!!!

 6. Miraš says:

  Smešno je ali jedan glas jednako daje ili ne daje Rusija kao i mala država Crna Gora. Kako se srpska vrhuška potrudila oko stava Crne Gore prilikom ovog odlučivanja? Zašto ova vest baš ovako glasi: "Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović, izjavio je danas da su odnosi sa Srbijom najbolji od nezavisnosti i poručio da će ta država glasati za prijem Prištine u članstvo Interpola." Ispada da i nekom u Srbiji odgovara baš ovakvo glasanje Crne Gore.

 7. Miraš says:

  Nešto nije u redu sa ovim vestima. Naime napisali su da "o tački koja se odnosi na odlučivanje o kosovskom članstvu prethodno se glasalo samo na sednici Izvršnog komiteta, i tu je bio odnos 7:6 za stavljanje na dnevni red." U Izvršnom komitetu Interpola je 12 a ne 13 predstavnika. To su predstavnici iz Republike Koreje, Alžira, Rusije, Kanade, zatim Francuske, Belgije, Brazila, SAD, Moldavije, Singapura, Južne Afrike i Nigerije. Tako stoji na zvaničnom interpolovom sajtu. Zatim niko od predstavnika 5 nabrojanih zemalja (Kina, Španija, Kipar, Argentina i Surinam) nije član Izvršnog komiteta Interpola što znači da su morali kod 12 nabrojanih članova da nekako utiču da tačka dnevnog reda o Kosovu bude odbačena. Ako je ranije prošao sličan predlog za Palestinu bez obzira na mnoga protivljenja onda možda ima smisla da se ovakav predlog ipak stavi bar na dnevni red za glasanje. Ovo zadnje ne tvrdim 100% jer nemam vremena da više istražujem sa sajta Interpola organizaciju i pravila o radu i to baš Interpola.

  • Miraš says:

   Jedino aktuelni generalni sekretar Interpola Jirgen Stok da li je automatski predsednik izvršnog komiteta interpola, sa njim zajedno bilo bi ih 13.

 8. Ivan Grozni says:

  Sto se cucimmo sto Rusi glasaju za ulazak KiM u Interpol. Costa im je Vucicevih lazi i dvolicnosti. Rusija je sila koja ne trpi sagovornike koji ne znaju sta hoce.

  • Miraš says:

   Ne zači da će Rusija i glasati za ulazak Kosova u Interpol. Zasad dali su samo saglasnost da i taj predlog bude tačka dnevnog reda za razmatranje i glasanje na ovom zasedanju skupštine Interpola.

  • Posmatrac says:

   Ma jok, scifutari dali Medvedevu nekoliko milijardi eura, to pali kod liberala.

  • Velika Metla says:

   Ivane,nije glas bio za ulazak,nego za dnevni red! Rusi su potpuno ispravno nastupili,jer o svemu treba da se glasa,pa i o ovome! Kad je Srbija tražila da se rasprava o narko-kartelu zvanim "kosove" nađe na dnevnom redu SB Rusija je glasala ZA,i zašto se ne bi i o ovome sada raspravljalo? Rusija neće nikada glasati za ovaj narko-kartel "kosove"!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *