ЕВО КОЛИКА ЋЕ БИТИ ПЕНЗИЈА АНГЕЛЕ МЕРКЕЛ

EVO KOLIKA ĆE BITI PENZIJA ANGELE MERKEL

13 avgusta 2021

NEMAČKA kancelarka Angela Merkel primaće penziju od oko 15.000 evra, pokazuje obračun nemačkog udruženja poreskih obveznika.Šezdesetsedmogodišnja Merkel povlači se iz političkog života nakon parlamentarnih izbora u septembru, prenose nemački mediji.

Penzija je izračunata na osnovu plata koje je primala kao poslanica u saveznom parlamentu, savezna ministarka i kancelarka.

Kao svi bivši kancelari i predsednici države, Merkel će imati pravo na službenu kancelariju.

Država će joj takođe plaćati sekretara, dvoje asistenata, daktilografa i vozača.

Angela Merkel je neprekidno kancelarka Nemačke od 2005. a 2018. se povukla s čelnog mesta Hrišćansko demokratske unije (CDU) i objavila da se neće kandidovati za peti kancelarski mandat.

KOMENTARI3 komentara

  1. Gardista says:

    Sta ce AV bez svog mentora?

  2. Si Ju Leter Aligeder says:

    AV ima pomoć za penzionere, ukoliko im je mala penzija. Međutim Angela ima i astronomske troškove, pa će biti na pozitivnoj nuli.

  3. Biće bolje says:

    E ljudi pa nije to ništa mnogo imate u Srbiji razni šljam koji prima i dosta više pa ga niko ne ganja zbog toga. Ovo je dakle samo plata poslanice parlamenta plus vreme kao kancelarka, ne, ne to nije tako značajno, obzirom na troškove, potrebno lečenje i 16 plastičnih operacija jedva da će imati za letovanje u Hrvatskoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *