КОНАЧНО ОТКРИВЕНО! ЕВО КОЛИКО ИЗНОСИ ИМОВИНА ВАТИКАНА

KONAČNO OTKRIVENO! EVO KOLIKO IZNOSI IMOVINA VATIKANA

3 oktobra 2020

Vatikan je danas objavio svoje najopsežnije finansijske podatke, uz priznanje da je možda bilo prevara, ali uz obećanje vernicima koji su bili šokirani novčanim skandalima, da će u svojoj transparentnosti postati poput “staklene kuće”, prenosi Rojters.

Vatikanski ministar ekonomije, otac Huan Antonio Guero rekao je da ukupna neto vrednost imovine Vatikana u 2019. godini iznosila oko četiri milijarde evra, a veruje se da je to prva cifra koja je ikada objavljena, dok je konsolidovani finansijski izveštaj Svete stolice objavljen na 12 strana.Podaci, prvi od 2016. godine, uključuju oko 70 odeljenja koja pokrivaju skoro 1,3 milijarde katolika širom sveta, uključujući i predstavništva Katoličke crkve u svetu.

Podacima nisu obuhvaćeni Vatikanska banka i muzej Vatikana, koji se smatraju najvećim “proizvođačima novca”.

Sveta stolica imala je deficit od 22 miliona evra u 2019. godini zbog dodatnih troškova, što je manje nego deficit u 2018. godini.

Očekuje se da gubici nastave rast zbog pandemije koronavirusa, koji je iscrpeo prihode koji su uglavnom stizali od poseta muzeju.

(Fonet)

KOMENTARI7 komentara

 1. Avangard-Kinzal says:

  ...a oni jamačno rekoše istinu😁😁😁

 2. test01 says:

  ha ha ha ... 4 milijarde evra sa preko milijardu katolika, to im je mozda godisnja "net zarada" a ne verujem ni u tu cifru.

 3. Cmarkovic C. says:

  Koliko nula su izostavili,necemo sada o tome.

 4. Ma fak says:

  Svetog mu sranja! Kome treba taj grešni i krvavi novac za izdaju Isusa? Ubili su apostola Petra da bi na njegovim kostima sazidali kuću bludnice, sve radi požude za vlašću, a to je veliki greh koji vodi ka još većem grehu. Da su nešto dobri ne bi im njihov kaluđer Martin Luter zakucao na vrata čak i 99 izjava i teza iz Svetog Pisma koja su u suprotnosti sa njihovim delatnostima. Da ne pičamo o škopljenju dečačića radi visokih glasova u horu a zatim i zloupotreba istih, kao da im je svima Kačavenda ćaća, bog ih mazo. Svi ljudi su grešnici dok se ne obrate Bogu kroz Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista, a vidimo da greh najviše caruje tamo gde se najmanje nadaš.

  • Kosovac says:

   @ Ma fak, …..Dobro si ovo napisao, i tačno, ali sve dok nisi došao do pravoslavne strane, pa u tu svrhu ubacio Kačavendu u priču. Mislim da je Kačavenda tebi ćaća. Kao veliš, ako sam preterao u kritici rimokatolika, daj malo da u čorbu ubacim i grešne pravoslavne i tako razblažim kritiku antihrista. Tako da bi i ateistički vernici bili zadovoljni.

 5. Martin says:

  Možda im je to samo lova koju treba da daju za drva, da lože preko zime, osim ako ne žele da im crkne prostata a svi su dao bog mladi ko rosa u podne. Probolem je što oni smatraju da njima pripada sve što je pod kapom nebeskom, kao ono dobili od Boga? Isto kao što u Starom Zavetu Bog dade Jevrejima poveću zemlju i oni je sada iznova osvajaju jer su je u međuvremenu mnogo pogubili. A ne znaju da kada nešto izgube da je i to takođe bilo od Boga. A onda još kao i ne znaju zašto se to dogodilo, zašto ih je Bog omrzao? Pa kad nisu prihvatili Njegovo poslanstvo ljubavi, Sina Njegovog Jedinorođenog, zato su i kažnjeni a sama milost Očeva i život večni se daje svima koji su od vere koja prihvata Hrista kao prvog i poslednjeg radi kojeg je sve stvoreno da bi mu se sve i dalo u vlast.

 6. M says:

  Možda puta deset(10)?!? Ili prije"na kvadrat"!?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *