ЕВО КОЛИКО ЈЕВРЕЈА има у свету, а колимо их има у СЕВЕРНОЈ АМЕРИЦИ

EVO KOLIKO JEVREJA ima u svetu, a kolimo ih ima u SEVERNOJ AMERICI

21 jula 2020

KOLIKO Izrael ima stanovnika možda znate, a i ako ne znate – možete lako proveriti. Ali, znate li koliko Jevreja živi u Izraelu, a koliko ih je ukupno u svetu?

Ministar za pitanja dijaspore Omer Jankelevič u govoru pred Komitetom za integraciju i imigraciju Kneseta (izraelskog parlamenta) rekla je da Jevreja na planeti ima ukupno 14,4 miliona.

Precizirala je da većina Jevreja (6,74 miliona) živi u Izraelu, a još 6,09 miliona – u Severnoj Americi i 1,07 miliona u Evropi.

Prema rečima Jankelevič, u Južnoj Americi ih je 324.000, u Aziji 300.000 (bez Izraela), u Australiji i Novom Zelandu 120.000 i u Africi – 74.000.

Naglasila je da je neophodno raditi na jačanju jevrejskih zajednica u dijaspori, jer trenutno, prema njenim rečima, 80 odsto onih koji ih čine „nije usko vezano za jevrejski identitet“.

KOMENTARI6 komentara

 1. VRSK says:

  A smaraju planetu ko da ih ima četiri milijarde!

  • persida says:

   Ima ih daleko vise nego sto cemo ikada saznati. Broj Jevreja je najcuvanija tajna.

   • persida says:

    Cetiri milijarde nejevreja ne mogu da nanesu stetu koju nanose samo dvojica njihovih: Soros i Kisindzer.

 2. Meda says:

  Slobodni Zidari, oni koji hoće da zidaju novi hram Božiji u Jerusalimu ali kamen ugaoni na kojem treba zidati hram odbaciše. Odbaciše Onog "Blagoslovenog koji dolazi u ime Božije!" Ješua Mešijaha (Isusa Hrista) koji pomaza Bog na Sionu - svetoj gori Svojoj, na Njemu se zidaju apostoli kao stubovi crkve, a na njih verni koji su poverovalina njihovu propoved oni su udovi crkvi, da bi glava crkve opet bio Hristos, zato oni verni Hristov um imaju. Hristos je temelj crkve koji ovi zidari ne prihvataju i zato ne mogu Bogu sazidati hram, jer to samo Bog i daje i sazida ga na Svom Sinu jedinorođenom, stubovi su apostoli, udovi verni i glava crkve je opet Hristos -Pantokrator, Onaj koji će svime vladati kada Otac položi neprijatelje Njegove za podnožje nogu Njegovih. Slobodni zidari su ortodoksni Jevreji koji ne veruju u poslanstvo Božije i tako su odbacili Božiju milostivost spasenja, molimo se za njihovo obraćenje Bogu u Hristovom imenu jer to jeste volja Božija za njih.

 3. M says:

  I ja mislim da ih ima više!Ali ne znam kolko su još jedinstveni,starožidovi(Semiti)i novožidovi(ne-Semiti)!?!I tko njima zapravo vlada?!?Bojim se da će na kraju oni biti Pedro,kad mase svijeta budu klicale:-"Neka visi Pedro"!Ali,pošto i među njima ima dobrih,Pedro neće visiti umjesto ostalih,nego će biti tretiran kao i svi ostali,kroz vatru!

 4. petrovgrad says:

  Da li mi Srbi imamo više koristi ili štete od Jevreja. Za vreme NATO bombardovanja čitao sam da je veliki broj pojedinaca iz javnog života, filma, muzike, biznisa is sl. u SAD podržavao bombardovanje. Nisam nigde pročitao da su nam davali podršku ili javno osudili bombardovanje. Zašto Ja da se zamaram sa njihovim problemima. Biće kako će biti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *