ЕВО КОЛИКО СРБИЈА ИМА ЗЛАТА У РЕЗЕРВИ

ЕВО КОЛИКО СРБИЈА ИМА ЗЛАТА У РЕЗЕРВИ

3 јануара 2021

СРБИЈА у девизним резервама има 35,65 тона злата које гарантује сигурност држави, али и свима који са државом желе да раде, изјавила је данас гувернер Народне банке Србије (НБС) Јоргованка Табаковић.

Табаковићева је навела да је НБС за стабилан курс динара уложила милијарду и 450 милиона евра и да је претходне године одржавала курс у распону 117,50 – 117,60 динара за евро.Табаковићева је за РТС навела да је у 2019. години, поређења ради, НБС купила две милијарде и 700 милиона евра да динар не јача превише и тако сачувала резерве да може да интервенише у овој години.

Она је истакла да су у најтежој години директне стране инвестиције у Србији износиле 2,9 милијарди евра.

Табаковићева је напоменула да јавни дуг износи 56,7 и 57,8 одсто, односно безбедно испод 60 процената БДП-а, те је додала како је враћен један од скупих азербејџанских дугова са каматом од четири одсто.

KOMENTARI7 коментара

 1. I Love persida says:

  Ahaa..! Zato je meni toliko skupa struja, grejanje, pa čak i voda koja baš i nije za piće. Zlato je krvavo plaćeno na račun naroda, ali i šta je to 35,65 tona zlata? To može da se izvuče za 12 meseci iz samo jednog rudarskog okna u Majdanpeku, ali mi ga beše prodali Kinezima? To nije nikakva garancija ni za kakav kurs, garancija je rast privrede radi čega bi dobili nove investicije i pozajmice od MMF-a. Pošto privrede nema ovi mmf bankari ipak imaju ideju kako da nam dođu glave, sada para ima i dinar je "stabilan" jer je SZO investirao u razvoj korone kod nas, a mi zdušno prihvatili, jeste da ima kolateralne štete ali dinar nam je stabilna valuta.

 2. ja says:

  Hrvati nemaju grama zlata,a imaju stabilnu valutu.Ovoj babi treba neko reći da ćuti i da se ne javlja.

 3. kurta says:

  toliko zlata "navataju" oni privatnici u seriji zlatna groznica na TV-u?

 4. Banana Republicana says:

  Više zlata imaju papuanci na Novoj Gvineji a valutu uopšte ne koriste, to su im banane, voće, povrće i morski plodovi. E, da je i nama takav standard.

 5. I Love persida says:

  Ali posle pomoći Hrvatskoj nakon razorna tlotresa bar pet tona zlata i nakon kupovine falš vakcina u vrednosti od oko 7 tona zlata, pašće nam valuta na vrednost jednog dugmeta, ako nam i ono ne otpadne. Džaba bato cigi kreditna kartica. Da, tabakera bi mogla malo da zatvori svoj šlajpik ako nije pokupila malo zlatnog praha, izgleda da je drma zlatna groznica.

 6. Nine says:

  Kažite priučenom astrologu Jorgovanki Tabaković da laže na okruglo, da se kotrlja. Lagala je, zajedno sa onim ko ju je postavio tu gde joj nije mesto, da je dinar druga najjača valuta na svetu, ali na objavljenoj listi osamdeset država sveta sa najjačom valutom nigde nije bilo Srbije. Dinar je bio i prva i druga najjača valuta na svetu, ali kuvajtski i bahreinski. Pričati da Srbija ima najveći rast u Evropi sa -1 % može onim nepismenim babama kojima nije otimao penzije, jer su im bile ispod 25.0000 dinara, dok svako pismen zna da je to pad, a ne rast. Kakav crni rast može imati država koja sa Moldavijom deli drugo mesto najsiromašnijih država Evrope. Ekonomista Radović upravo iznosi podatak da ova "zapadna kolonija" ima pad BDP od najmanje 20%. Ostavite nepismenima da veruju najvećoj fabrici laži (RTS), a nemojte njihove laži plasirati onima kojima se ne mogu prodavati m..a pod bubrege. Imaćemo rast cena svega što im je još palo na pamet sigurno blizu 20%, jer odavno su prešli isključivo na pljačku naroda koji stoji u redovima ispred narodnih kuhinja, dok im privatni izvršitelji oduzimaju imovinu, a oni godišnje zarađuju dva miliona evra.

 7. Nine says:

  Izvinjenje za jednu upisanu nulu više penzionerima kojima je televizor jedini prozor u svet.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u