ЕВО КОЛИКО СРБИЈА ИМА ЗЛАТА У РЕЗЕРВИ

EVO KOLIKO SRBIJA IMA ZLATA U REZERVI

3 januara 2021

SRBIJA u deviznim rezervama ima 35,65 tona zlata koje garantuje sigurnost državi, ali i svima koji sa državom žele da rade, izjavila je danas guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.

Tabakovićeva je navela da je NBS za stabilan kurs dinara uložila milijardu i 450 miliona evra i da je prethodne godine održavala kurs u rasponu 117,50 – 117,60 dinara za evro.Tabakovićeva je za RTS navela da je u 2019. godini, poređenja radi, NBS kupila dve milijarde i 700 miliona evra da dinar ne jača previše i tako sačuvala rezerve da može da interveniše u ovoj godini.

Ona je istakla da su u najtežoj godini direktne strane investicije u Srbiji iznosile 2,9 milijardi evra.

Tabakovićeva je napomenula da javni dug iznosi 56,7 i 57,8 odsto, odnosno bezbedno ispod 60 procenata BDP-a, te je dodala kako je vraćen jedan od skupih azerbejdžanskih dugova sa kamatom od četiri odsto.

KOMENTARI7 komentara

 1. I Love persida says:

  Ahaa..! Zato je meni toliko skupa struja, grejanje, pa čak i voda koja baš i nije za piće. Zlato je krvavo plaćeno na račun naroda, ali i šta je to 35,65 tona zlata? To može da se izvuče za 12 meseci iz samo jednog rudarskog okna u Majdanpeku, ali mi ga beše prodali Kinezima? To nije nikakva garancija ni za kakav kurs, garancija je rast privrede radi čega bi dobili nove investicije i pozajmice od MMF-a. Pošto privrede nema ovi mmf bankari ipak imaju ideju kako da nam dođu glave, sada para ima i dinar je "stabilan" jer je SZO investirao u razvoj korone kod nas, a mi zdušno prihvatili, jeste da ima kolateralne štete ali dinar nam je stabilna valuta.

 2. ja says:

  Hrvati nemaju grama zlata,a imaju stabilnu valutu.Ovoj babi treba neko reći da ćuti i da se ne javlja.

 3. kurta says:

  toliko zlata "navataju" oni privatnici u seriji zlatna groznica na TV-u?

 4. Banana Republicana says:

  Više zlata imaju papuanci na Novoj Gvineji a valutu uopšte ne koriste, to su im banane, voće, povrće i morski plodovi. E, da je i nama takav standard.

 5. I Love persida says:

  Ali posle pomoći Hrvatskoj nakon razorna tlotresa bar pet tona zlata i nakon kupovine falš vakcina u vrednosti od oko 7 tona zlata, pašće nam valuta na vrednost jednog dugmeta, ako nam i ono ne otpadne. Džaba bato cigi kreditna kartica. Da, tabakera bi mogla malo da zatvori svoj šlajpik ako nije pokupila malo zlatnog praha, izgleda da je drma zlatna groznica.

 6. Nine says:

  Kažite priučenom astrologu Jorgovanki Tabaković da laže na okruglo, da se kotrlja. Lagala je, zajedno sa onim ko ju je postavio tu gde joj nije mesto, da je dinar druga najjača valuta na svetu, ali na objavljenoj listi osamdeset država sveta sa najjačom valutom nigde nije bilo Srbije. Dinar je bio i prva i druga najjača valuta na svetu, ali kuvajtski i bahreinski. Pričati da Srbija ima najveći rast u Evropi sa -1 % može onim nepismenim babama kojima nije otimao penzije, jer su im bile ispod 25.0000 dinara, dok svako pismen zna da je to pad, a ne rast. Kakav crni rast može imati država koja sa Moldavijom deli drugo mesto najsiromašnijih država Evrope. Ekonomista Radović upravo iznosi podatak da ova "zapadna kolonija" ima pad BDP od najmanje 20%. Ostavite nepismenima da veruju najvećoj fabrici laži (RTS), a nemojte njihove laži plasirati onima kojima se ne mogu prodavati m..a pod bubrege. Imaćemo rast cena svega što im je još palo na pamet sigurno blizu 20%, jer odavno su prešli isključivo na pljačku naroda koji stoji u redovima ispred narodnih kuhinja, dok im privatni izvršitelji oduzimaju imovinu, a oni godišnje zarađuju dva miliona evra.

 7. Nine says:

  Izvinjenje za jednu upisanu nulu više penzionerima kojima je televizor jedini prozor u svet.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *