ЕВО КОЛИКО ВОЈНИКА има војска Црне Горе! КАКАВ ЛАВ? СТРАШАН ЛАВ

EVO KOLIKO VOJNIKA ima vojska Crne Gore! KAKAV LAV? STRAŠAN LAV

16 novembra 2018

VOJSKA Crne Gore u mirnodopskom sastavu brojaće 2.368, a u ratnom 5.159 ljudi, navodi se u Odluci o organizaciono-formacijskoj strukturi i veličini Vojske koju je usvojila crnogorska Vlada.

Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković rekao je nakon sednice Vlade da je reč o kvalitetnom dokumentu koji će biti polazna osnova za kasnije i teritorijalno definisanje jedinica Vojske.Bošković je naveo da sve to ide u prilog onome što je Vlada Crne Gore postavila za svoj cilj pre dve godine, kada je formirana.

“To je da Vojsku napravimo onakvom kakvu bismo želeli da imamo, kao jedna mala i efikasna država. Dakle, Vojsku shodno potrebama države i njenim nacionalnim interesima s jedne, a s druge strane uvažavajući činjenicu da je Crna Gora 29. punopravna članica NATO”, precizirao je Bošković.

Prema njegovim rečima, ovo je samo početak što se tiče reforme Vojske.

“Do sredine naredne godine stvorićemo uslove da Vojsku još značajnije podmladimo, a s druge strane i da je modernizujemo”, naveo je Bošković.

On je dodao da će pripadnici Vojske biti uključeni u međunarodne misije, kao i za potrebe civilnog stanovništva u Crnoj Gori.

S obzirom na brojno stanje i naoružanje, za nešto drugo i nije. Jer, raspolaže se 13 lakih helokoptera „Gazela“, sa 12 sovjetskih haubica D-30, sa 44 minibacača kalibra 82 mm, sa „zoljama“ i „osama“ i puškama „Hekler/Koh“.

Naravno, i još ponečim što je Milovu vojsku ne čini vojnom silom. Čak ni na razmrvljenom eh-yu prostoru.

 

KOMENTARI12 komentara

 1. Rale says:

  Tragikomični su...

 2. Maksa says:

  Sta ce im vojska, branice ih NATO ali to ce da kosta......

 3. Kulak says:

  Od tih ukupno 2368 vojnika, 2360 su Srbi, sedam je šiptara, a jedan je Musliman.

  • Deda Micko says:

   Zelja mi je da Crna gora plati izdajstvo tako sto ce biti siptarska, ne mogu ocima da gledam Montenegrine, da se ja pitam: sve bi ih najurio iz Srbije u jednom danu.

   • Roy says:

    Ja bi i one sto je Tito kolonizirao 1945. pa redom do ovih danasnjih spodoba sve u voz i pravac njihova CG. Bitange, neradnici, kriminalci i dvolicni ljigavci.

    • Deda Micko says:

     I vecni direktori srpskih institucija, paraziti, vampiri.

   • Velika Metla says:

    Deda Mićko,milogorsko-šiptogorsi šljam priča o nekakvom suživotu s muslimanima u Crnjoj i Goroj,a šalju svoju vojsku da uubija muslimane po svetu! Toliko o "poštenim" milogorcima!

    • Portopranco says:

     Primiče se kraj titoizma i njegovih izmišljenih nacija.To će završiti na historijskom smetlištu.Mafijaš milo je pokušao ukinuti nas Srbe i od nas stvoriti izmišljenu milogoračku naciju,a to će mu se vratiti kao bumerang.

 4. Velika Metla says:

  Molim se Gospodu da ih sve do jednog vrate u Crnju i Goru u vrećama za smeće! I da ih ne mogu identifikovati!

 5. Deda Micko says:

  Masona i laznog nacionalistu Beckovica bih proterao koliko danas.

 6. Deda Micko says:

  Crnogorci su bili najverniji psici u Titovom obezbedjenju, uvek su bili gnjide i sluzincad, ubice svega sto je srpsko.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *