ЕВО МОРАЛЕС РЕВОЛУЦИОНАР: Капитализам ослободио рушилачке силе и уништиће Земљу!

EVO MORALES REVOLUCIONAR: Kapitalizam oslobodio rušilačke sile i uništiće Zemlju!

2 decembra 2015

EVO MORALES PIDE A BRASIL "DEVOLVER" AL SENADOR PINTO A LA JUSTICIA BOLIVIANABolivijski predsednik Evo Morales upozorio je na konferenciji UN o klimi da odgovornost za klimatske promene i probleme leži na „kapitalističkom sistemu“. Pri tom je pozvao ostale zemlje da se „preduzmu hitne mere za spasavanje Zemlje“.

Odmah u nastavku je rekao:„Izražavam duboku zabrinutost povodom dramatične situacije sa menjanjem klime koje preti samom postojanju naše majke-Zemlje. Sve zemlje, a naročito kapitalističke – moraju prestati sa uništavanjem naše planete“.

Morales  se posebno okomio na kapitalizam kao sistem:

„Kapitalizam je uzdigao rušilačke sile u ime slobode tržišta i ljudskih prava. Taj sistem je doveo do ogromnog rasta potrošnje, što sada razara prirodu i ljudsko postojanje. Kapitalizam je tokom dva poslednja veka stvorio divljačku rušilačku formulu postojanja čovečanstva, pretvorivši sve u trgovinu u interesu izabranih“.

Predsednik Bolivije rekao je svetskom skupu svih glavnih kapitalističkih lidera:

„Priroda se pretvara u objekat eksploatacije. Egoizam i preterana potrošnja uništiće svetsku zajednicu ako nastavimo da idemo kapitalističkim putem. U tom slučaju ćemo biti osuđeni na propast i išćeznuće“.

Morales je jedan od vodećih kritičara kapitalizma u svetu, a i zapadnog modela društva.

KOMENTARI2 komentara

  1. Lady Gaga says:

    Semir Džanković diskvalifikovan iz rijalitija zbog nasilničkog ponašanja Semir Džanković je izbačen iz rijalitija "Farma" jer je krvnički nasrnuo na Maju Nikolić i Tamaru Đurić. U naletu besa, pevač je uzvikivao "Alahu Akbar", što je povik koji teroristi Islamske države često koriste. Semir i Maja su se svađali, a onda je ona počela da peva srpsku himnu "Bože pravde". To je njega toliko iznervirao da je počeo da divlja! Aca je krenuo da ga smiruje, ali je onda on pljunuo Maju Nikolić i rekao da srpska himna "Bože pravde" poziva na klanje! - U toj pesmi se pominje kako srpska vojska treba da ide da kolje ljude! Kako bi trebalo da idu na Kosovo! Mene to vređa - rekao je Semir. Produkcija ga je kaznila momentalnim izbacivanjem iz rijaltija.

  2. separatistra says:

    tebi lady gaga svesrdno preporucujen AYAHUASCU ili IBOGU da se rjesis tereta mir s tobom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *