Ево о чему су причали Вучић и Чепурин

Evo o čemu su pričali Vučić i Čepurin

6 jula 2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, sa kojim je razgovarao o konkretnim projektima saradnje dveju zemalja.

Vučić i Čepurin su naglasili da su Srbija i Rusija spremne da održavaju kontinuirani politički dijalog koji doprinosi razvoju celokupnih odnosa na obostranu dobit, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Vučić i Čepurin su konstatovali da dobre političke odnose treba pretvoriti u bolje ekonomske veze, s obzirom na to da postoje velike mogućnosti u različitim oblastima privrede. Izraženo je zajedničko mišljenje da ekonomsku saradnju treba ojačati u oblasti poljoprivrede, automobilske i namenske industrije, kao i u oblasti informacionih tehnologija.

Dogovoreno je da se kopredsednici Mešovitog komiteta za saradnju sastanu u septembru u Moskvi, a sastanak Komiteta biće u novembru u Beogradu.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su se saglasili da odnose dveju zemalja karakteriše strateška dubina koja se ne može lako pokvariti.

– Srbija je na evropskom putu, ali to ne sme, neće i ne može da poremeti veoma dobre odnose sa Rusijom. Srbija neće menjati tako jasnu i principijelnu spoljnu politiku, koja svedoči i o Srbiji kao nezavisnoj i suverenoj državi, koja se rukovodi svojim interesima i poštuje dugo godina građene prijateljske odnose – rekao je Vučić, naglasivši da je upravo takav stav doneo zemlji veći ugled i poštovanje u svetu.

KOMENTARI2 komentara

  1. Ivan Grozni says:

    Vucko gde su migovi? Da se nisu izmigoljili?

  2. goran says:

    Ama, hajde sto Vucko laze za Migove, ali zasto se Rusi ne ograde i na kazu: Mi smo dali Migove, ali Vucko nece da ih uzme. Suprotno tome, oni tetose Vucka pred svake nove izbore i poduzu mu rejting. Tvrdim da Vucko ne bi opstao na vlasti bez ruske podrske. To je kljucno pitanje, zasto Rusi podrzavaju Vucka i prave se da je u Srbiji sve u redu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *