ЕВО О ЧЕМУ СУ РАЗГОВАРАЛИ Путин и Зеленски

EVO O ČEMU SU RAZGOVARALI Putin i Zelenski

11 jula 2019

Ruski predsednik Vladimir Putin prvi put je razgovarao telefonom sa ukrajinskim kolegom Vladimirom Zelenskim, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Razgovor je održan na inicijativu Kijeva.

– Bilo je reči o rešavanju krize na jugoistoku Ukrajine i zajedničkom radu na razmeni zatvorenika – saopštio je Peskov.– Postignut je dogovor o nastavku tog rada na nivou eksperata – dodao je on.

– Predsednici su razgovarali i o mogućnosti nastavka kontakata u ’normandijskom formatu‘ – saopštio je portparol Kremlja.

Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski predložio ruskom lideru Vladimiru Putinu da se sastanu u Minsku. On je precizirao da bi sastanak trebalo da bude održan uz posredovanje američkog predsednika Donalda Trampa, nemačke kancelarke Angele Merkel, premijerke Velike Britanije Tereze Mej i predsednika Francuske Emanuela Makrona.

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad2 says:

    putimn mu je rekao da prekinu sa sabotažam i pokupšajima sabotaža na ruskim civilnim ciljevima ili će uskoro da gori kijev, ukrajina AKTIVNO šalje diverzantske grupe u ruiju i AKTIVNO izaziva napade na civilnim energetskim i saobraćajbnim postrojenjima a takodje pokušavaju i napade na vojnu infrastrukturu.U pitanju je DRŽAVNI TERORIZAM neonacističke države koja se uopšte ne obazire na pravne i civilizovane norme oni su spremni na SVE.

  2. persida says:

    Putin nastavlja saradnju sa ukrajinskim nacistima, nista novo.

  3. NS_U_Srcu says:

    Dogovorili smo se da ćeno se dogovoriti...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *