Ево с којим земљама Брнабић планира да развија односе

Evo s kojim zemljama Brnabić planira da razvija odnose

26 juna 2017

(foto: Youtube printscreen)

Mandatarka za sastav nove vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Vlada i u spoljnoj politici imati kontinuitet sa dosadašnjom spoljnom politikom, što podrazumeva približavanje EU, dobre odnose sa Rusijom, UAE i Kinom i očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije.

Ona je, gostujući na televiziji Pink rekla da će vlada uvek i na prvom mestu štititi interes Republike Srbije i istakla da je u ovom trenutku interes Srbije EU.

Nova vlada će nastaviti i da održava dobre odnose sa Rusijom, UAE, Kinom i nastaviti da unapređuje odnose sa tim zemljama, dodala je Brnabić.

– Kina nas je stavila u centar globalnog projekta za koji je ceo svet zainteresovan. Na dan inauguracije pričala sam sa pet investitora iz Kine koji su rekli da je Srbija važna za taj projekat, rekla je ona.

Govoreći o Kosovu i Metohiji, ona je kazala da Srbija neće menjati svoj stav.

– Zakletva koju smo položili važi i danas – čuvaćemo suverenitet i teritorijalni integritet naše zemlje, rekla je Brnabić.

Ona je dodala i da će Srbija nastaviti da održava i unapređuje odnose i sa zemljama BRIKS-a koje su takođe važne, a sa kojima odnosi nisu dovoljno iskorišteni.

KOMENTARIJedan komentar

  1. gradjanin says:

    Za pocetak,premijerko, resite zapoceto u Srbiji, i na raspisan konkurs za direktora Srbija gasa,zavrsite proces do kraja...!!!! Pozdrav Vama

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *