Ево с којим земљама Брнабић планира да развија односе

Ево с којим земљама Брнабић планира да развија односе

26 јуна 2017

(foto: Youtube printscreen)

Мандатарка за састав нове владе Србије Ана Брнабић изјавила је да ће Влада и у спољној политици имати континуитет са досадашњом спољном политиком, што подразумева приближавање ЕУ, добре односе са Русијом, УАЕ и Кином и очување територијалног интегритета Србије.

Она је, гостујући на телевизији Пинк рекла да ће влада увек и на првом месту штитити интерес Републике Србије и истакла да је у овом тренутку интерес Србије ЕУ.

Нова влада ће наставити и да одржава добре односе са Русијом, УАЕ, Кином и наставити да унапређује односе са тим земљама, додала је Брнабић.

– Кина нас је ставила у центар глобалног пројекта за који је цео свет заинтересован. На дан инаугурације причала сам са пет инвеститора из Кине који су рекли да је Србија важна за тај пројекат, рекла је она.

Говорећи о Косову и Метохији, она је казала да Србија неће мењати свој став.

– Заклетва коју смо положили важи и данас – чуваћемо суверенитет и територијални интегритет наше земље, рекла је Брнабић.

Она је додала и да ће Србија наставити да одржава и унапређује односе и са земљама БРИКС-а које су такође важне, а са којима односи нису довољно искориштени.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. gradjanin says:

    Za pocetak,premijerko, resite zapoceto u Srbiji, i na raspisan konkurs za direktora Srbija gasa,zavrsite proces do kraja...!!!! Pozdrav Vama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u