Evo šta Arapi prvo kupuju u Srbiji

Evo šta Arapi prvo kupuju u Srbiji

6 jula 2014

psenicaKosovoSrpska vlada i kompanija Al Ravafved iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisali su u Beogradu ugovor o zajedničkom ulaganju.

Predstavnici Ministarstva privrede Srbije i kompanije Al Ravafved (Al Rawafwed) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisali su u petak ugovor o zajedničkom ulaganju, kojim je predviđeno osnivanje zajedničkog preduzeća za investiranje u poljoprivredu Srbije.

Ugovor su potpisali ministar privrede Srbije Dušan Vujović i izvršni direktor kompanije Al Ravafved iz Abu Dabija Mahmud Ibrahim Al Mahmud, saopštilo je Ministarstvo privrede Srbije.

Istaknuto je da će Srbija u zajedničkoj kompaniji imati 20 odsto vlasničkog udela i neće imati obavezu investiranja, dok je partner iz UAE na sebe preuzeo obavezu ulaganja u visini od 140 miliona evra u naredne četiri godine.

Prvo ulaganje novoosnovanog preduzeća predstavljaće kupovina dela imovine dva poljoprivredna društva u restrukturiranju AD Bačka iz Sivca i Jadran AD iz Nove Gajdobre u iznosu od 22 miliona evra.

Iz Ministarstva privrede poručuju da će se time omogućiti otplata dugovanja tih privrednih društava, što će ih spasiti, kako je navedeno, neizvesne sudbine i stečajnog postupka koji bi ih očekivao u novembru, odmah po prestanku važenja zabrane prinudne naplate.

Od 160 radnika trenutno zaposlenih u ta dva privredna društva u restrukturiranju, nova kompanija će odmah po osnivanju obezbediti radna mesta kako za 80 zaposlenih, tako i za 20 novih stručnjaka.

Preostalim zaposlenima biće ponuđen ili socijalni program ili mogućnost nastavka rada na starom radnom mestu.

Pored toga, u naredne četiri godine, u skladu s investicionim planom, planirano je otvaranje dodatnih 300 radnih mesta na teritorijama opština Kula i Bačka Palanka, u kojima se ta preduzeća nalaze.

Planirana investicija uključuje i izgradnju postrojenja za sortiranje, pakovanje, skladištenje i obradu proizvoda.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *