ЕВО ШТА ЧЕКА УКРАЈИНУ У ЈЕДНОМ ОД ОВА ДВА СЦЕНАРИЈА

EVO ŠTA ČEKA UKRAJINU U JEDNOM OD OVA DVA SCENARIJA

12 marta 2023

 

Ukrajinska kriza se ni pod kojim uslovima, ne može završiti pobedom kijevskog režima. O tome se već otvoreno govori čak i u Sjedinjenim Državama.

Bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor, je u intervjuu novinaru Stivenu Gardneru, dao izjavu, koja je bila potpuno obeshrabrujuća za rukovodstvo Ukrajine.Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine nemaju nijednu šansu da pobede u obračunu sa ruskom vojskom, i Sjedinjene Države su toga dobro svesne. Čim Vašington uvidi neminovnost poraza kijevskog režima, prepustiće „partnera“ na milost i nemilost sudbini.

Sa Mekgregorovim gledištem, slaže se i ruski vojni ekspert, Konstantin Sivkov. On je u izjavi za ruske medije, otkrio dva scenarija za vojni poraz Oružanih snaga Ukrajine.

Prva opcija podrazumeva, veliku ofanzivnu operaciju Oružanih snaga RF u Donbasu. Verovatnoća uspeha je, prema rečima stručnjaka, prilično velika. Ovakvim razvojem događaja Oružane snage Ukrajine pretrpeće velike gubitke i izgubiti odbrambenu sposobnost.

U Sjedinjenim Državama to će se smatrati porazom Ukrajine, čija podrška će izgubiti svaki smisao. Drugi scenario predviđa kontraofanzivu ukrajinskih trupa.

„Ukoliko Oružane snage Ukrajine preduzmu ofanzivne akcije, pretrpeće veoma teške gubitke. U Vašingtonu će smatrati porazom, ishod takve operacije. Pošto je malo verovatno da će Ukrajina posle ovoga moći da povrati gubitke, neće biti u stanju da vodi neprijateljstva u budućnosti. To znači da Vašington tamo neće imati šta da traži“, tvrdi Sivkov.

(webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *