ЕВО ШТА ДОНОСИ ЕУ – ОВО ЈЕ ПРАВО економско стање у Хрватској

EVO ŠTA DONOSI EU – OVO JE PRAVO ekonomsko stanje u Hrvatskoj

18 januara 2017

Hrvatska bankrot 465

Zbog neplaćenih računa i kredita, krajem novembra prošle godine u blokadi je bilo 330.297 građana. Njihov ukupan dug iznosio je 41,08 milijardi kuna.

Građani najviše duguju bankama, pa je udeo duga građana prema njima prelazio polovinu svote ukupnog duga tj. udeo u ukupnom dugu bio je 50,58 posto, a prema svim finansijskim institucijama udeo duga je 57,99 posto.

Prema visini duga sledi dugovanje prema središnjoj državi sa 11,20 posto, osiguravajućim društvima sa 3,14 posto, telekomunikacionim kompanijama sa 2,70 posto, lizing i faktoring firmama sa 2,27 posto udela, kao i dug prema organizacijama čija je delatnost poslovanje karticama sa 1,99 posto udela u ukupnom dugu građana, navode iz Finansijske agencije.

Iz analize duga građana prema iznosu duga, po segmentima, najviše građana ima dug veći od 2.000 kuna, a jednak ili manji od 10.000 kuna, a 30. novembra 2016. godine bilo ih je 77.282.

Ukoliko se dodaju i oni građani koji su blokirani za iznos do 2.000 kuna, ukupno ih je 120.978 blokirano zbog duga koji je jednak ili manji od 10.000 kuna.

Što se tiče trajanja, dominiraju blokade duže od godine dana.

(Index.hr)

KOMENTARI8 komentara

 1. lilit says:

  To je blagostanje koje nude EU, a "naši" političari jure ka njima (verovatno su plaćeni od njih da nas uvuku u BLATO)....

 2. fantom says:

  Što se tiče svih balkasnskih protektorata Zapada koje sebe još uvijek nazivaju državama (a protektorat nikad nije bio i neće biti država ma kakav formalan naziv nosio), stanje je isto. Zato svaki stanovnik bilo kojeg tog protektorata, taman da nije nosa promilio van njega, može znati kako je u drugim protektoratima, tj. ako zna i vidi kako je u njegovom, automatski zna kako je i u drugima. Što bi narod rekao "sve je to u pet deka".

 3. HRVOSER says:

  TO JE 10% STANOVNIŠTVA BEZ RAČUNA, ODREZANE STRUJE I VODE, ONI IZ AGENCIJA ZA NAPLATU IH MALTRETIRAJU SA POZIVIMA AKO IMAJU NA ŠTA DA IH POZOVU. TAMO JE UBITAČNA SITUACIJA, ZAMISLITE TIH 375.000 PUTA 3, TO JE MILION HRVATA BEZ NOVCA !!! PO ZIMI...BEZ GREJANJA... SKORO PA MI IH DOĐE ŽAO, ALI ONDA SE NASMEJEM :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 4. Željko says:

  Sve je točno ! Vidite mogu i sa vama Srbima da se složim kada pišete objektivno ! Da , situacija je loša sa tendencijom na gore !! Rekao sam vam koristite status kandidata što duže možete i čekajte razvoj situacije u EU i u svijetu uopće !!

 5. Mlax says:

  Nije vreme za likovanje jer I mi idemo u tom pravu a kaze se :,, Sto vidis u drugog I sebe se nadaj,,.

 6. Paštrović says:

  Boli me uvo i za ustaše i za njihov standard, samo me uvo NE BOLI kad se sjetim istine: ustaše su u stanju da svi pocrkaju goli, bosi, gladni i žedni, ali samo da se prije toga uvjere da je i zadnji Srbin preklan... ubijen... zadavljen... spaljen... utopljen... i sve tako to. To kod Srba ne da se ne vidi ili naslućuje, nego ce Srbin pojesti i ono "ispod sebe" samo da preživi i da se opet grli i ljubi sa ustašama. To je ta bazna razlika, i zato su ONI u stravičnoj prednosti. I mi smo bili spremni na kolektivnu žrtvu s pocetka prošlog vijeka. Više ne!

 7. darko says:

  PASTROCI LAKO ZA USTASEI NJIHOV BAKROT TO JE POZNATO ALI VUCICI SRBIJ UVUCE U BANKROT I BUDI SIGURNA SITUCAIJU KAO U OVJ BANKROTIRANOJ USTASIJI KAD CE BITI U SRBIJI NEZAPOSLE NIH I PREKO 40 % A SVE PRODATO STRANCIMA BILO KOJIM DA SE RAZUMEMO I KAD KINEZIMA PRODAS BOR ISTO JE NIJE VLASNITVO SRBA NEMA UDELA DRZAVA OD TIH 40 MILJARDI DOLARA BAKRA VEC NETKO IZVOZI RESURSE.MODEL KINE RUSIJE I BELORUSIJE TI BANDITI ZAPADNI VUCICI I NIKOLICI I DACICI NE RADE DATI RUDSNIKE STRANCIMA JE ZLOCIN KAO DA DRZAVA NE MOZE SAMA VRSITI ZARADU OD TIH RUDNIKA MAKAR UZETI KREDIT ZA MODERNIZACIJU RUDNIKA.ALI SUVISNO JE PRICATI UVEK ISTO KAD GLUPA MASA IDE K PROPASTI

 8. tinman19 says:

  Stvarno, Paštrović, nije mi jasno kako to srbi uvijek popuše, ali baš uvijek, šačica hrvata rasturi 150000 srba, još manja šačica šiptara rasturi 200000 srba, svi se nekako snađu, jedino srbi nastradaju ponovo i ponovo. I tako već stotinama godina. Nije tu u pitanju vatikan, masoni, rakete, Rotšild, stradali bi svi u tom slučaju, bugari, rumuni, grci, ukrajinci, crnogorci, svi pravoslavci. Ali ne, jedino popuše srbi. Hajde objasni mi to. Zar srbi stvarno nisu u stanju ništa napraviti za sebe osim glupih jadikovki na Intermagazinu i praznih priča o ustašama, turcima, 100000 godina staroj tradiciji srba u Sibiru, 8000 godina srpskog kalendara? I onda opet šačica hrvata rasturi stotine hiljada srba, šiptari pogotovo, crnogorci smatraju srbe nepotrebnim balastom, a srbi i dalje kukaju na Intermagazinu. Paštroviću, pobogu, hajde objasni nam to svima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *