ЕВО ШТА ЈЕ ЏЕРЕМИ АЈРОНС РЕКАО О МИТРОПОЛИТУ АМФИЛОХИЈУ: Знао сам да пред собом имам…

EVO ŠTA JE DŽEREMI AJRONS REKAO O MITROPOLITU AMFILOHIJU: Znao sam da pred sobom imam…

6 februara 2016

jeremy irons 3234Sada već davne, 2002. godine, poznati holivudski glumac Džeremi Ajrons bio je u manastiru Ostrogu, a tom prilikom je upoznao i mitropolita Amfilohija.

Posle dužeg prijatnog razgovora Ajrons je na pitanje novinara prokomentarisao susret sledećim rečima:

“Susret sa Mitropolitom G.Amfilohijem je bio takav da sam zaboravio na film i sve vezano za film. Susret je bio jedan od vrhunaca mog života. Možda sam ja čuveni glumac ali sam duhovno vrlo običan čovek i upoznati takvu ličnost kao što je Vaš Mitropolit u Crnoj Gori je nešto izuzetno. Onog trenutka kada je ušao u kabinet ja sam znao da pred sobom imam retkog čovjeka. To se ne dešava tako često, možda dva ili tri puta u životu imao sam privilegiju da sretnem takvog čoveka, takvu ličnost…“.
I mitropolit Amfilohije je na molbu novinara predočio svoj doživljaj susreta sa glumcem:

„Zadovoljstvo je kada se srećemo sa ljudima koji su shvatili zašto su na ovoj zemlji i koji se trude da ostvare svoje naznačenje na zemlji. Čini mi se da je g.Ajrons jedan od takvih ljudi, zna zašto je ovde i onaj talenat koji mu je Bog dao maksimalno koristi. To je veliki dar za njega, jer nije se uzalud rodio, ali to je dar i za druge ljude, jer sobom i svojim darom on obogaćuje druge i to je velika stvar.“

Džeremi Ajrons je prisustvovao čak i bdeniju uoči velikog praznika Krstovdana u jednom od najvećih hrišćansakih svetinja Manastiru Ostrog.

(Pravda)

KOMENTARI7 komentara

 1. Pitagora says:

  Džeremijeva duša je bila željna Boga jer se nalazio na putu bogotražioca. Da je naišao i neki drugi duhovnik, verovatno bi reagovao isto, jer je bio spreman na to.To pokazuju i njegove reči:" Onog trenutka kada je ušao u kabinet ja sam znao da pred sobom imam retkog čovjeka." Reagovao je na samu fasadu ličnosti, pre nego što je onaj uopšte progovorio. Sve to naravno ne umanjuje značaj doživljaja koji je glumac imao. Poznato je da i britanski princ Čarls često odlazi u hilandar, naročito zimi, gde provodi i po mesec dana u molitvama.

 2. pravda says:

  Mamu im Je...BRITANSKU,ni Bog im nece pomoci za zlodela koja su nam ucinili. GOTELI U PAKLU, DABOGDA vam se seme zatralo.

 3. kosovac says:

  Da, Amfilohije je redak čovek, dobar čovek, velika ličnost. Nisam poznat, ali i ja sve to cenim kod njega. Naročito cenim što je za Đinđića rekao „ko se mača lati, od mača će i poginuti“. Jedino mi je žao što je Amfilohije napustio pravoslavlje i za svog pretpostavljenog izabrao rimskog papu. Da bi ostao pri karakteristici „dobar čovek“, morao bi što skorije da nas obavesti da nije samo prijatelj rimskog pape (bez obzira kako se papa zvao).

 4. Budi Bog s nama says:

  Princ Čarls bi trebalo da se pokaje zbog ubistva svoje princeze Dajane koju nije voleo, a zatim bi trebalo da se obrati Bogu u imenu Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista. Dok recimo ovaj Aron Jeremija nosi na sebi čak dva biblijska imena iz Starog Zaveta, ime vrhovnog sveštenika Arona i ime jednog od najvećih proroka Jeremije, ali šta vredi kad je čovek pun bluda, jedino da se pokaje i obrati za nov život u Hristu, da se odrekne ovog sveta i da se priprema za onaj koji dolazi, pravedni i večni u Hristu. Bog pomaže kome hoće jer poznaje naša srca, pa neka pokušaju, ali u iskrenosti i odlučnosti jer Bog ne voli kolebljive.

  • MilanI says:

   Hebo vas Čarls. U Hilandar ide da spira osiromašeni uranijum. U C. Gori se Medo uvlakač ističe pričom da Čarls ima pravoslavne korene i da nas ‚‚mnogo voli‚‚. Najbolje je Bora Čorba ispevao:‚‚Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubiješ on hoće opet‚‚. Nemamo doduše nekog izbora, ali bar možemo da ih prezremo i da ništa o njima ne pišemo afirmativno. Crpe snagu iz naše gluposti. Kada ih na ulici sretnete, ili ne daj bože u svojoj zgradi u BG, samo im okrenite leđa, sami će otići. Nisu oni niko i ništa i ne ponižavajte se. Svi su ovdje došli sa lažnim naštancovanim diplomama koje kod njih ne važe.

 5. Archelay says:

  A sto ne bi ga hvalio kada je taj isti Amfilohije podrzavao rat u Bosni.A tu pricu"sa macom i oko maca"vise lici na filozovska nego ljudska fraza.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *