Ево шта је Караџић поручио Савету безбедности

Evo šta je Karadžić poručio Savetu bezbednosti

19 septembra 2016

radovan-karadzic-foto-ap-osuden-presuda-hag-haski-tribunal-1458940240-872393

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić uputio je otvoreno pismo predsednicima i premijerima zemalja članica Saveta bezbednosti UN, u kojem ukazuje na nepravdu koja mu je učinjena tokom postupka pred Haškim tribunalom.

Kako je prenela RTRS, Karadžić skreće pažnju na greške koje je taj sud učinio i u drugim postupcima, ali i prema, kako se navodi, celom srpskom narodu.

Savetu bezbednosti Karadžić predlaže da osnuje komisiju sastavljenu od pravnih eksperata koji bi analizirali dosadašnju praksu Haškog tribunala i poništili sve proizvoljne odluke i presude.

– Mora postojati autoritet iznad svakog suda, sa nadležnošću da oslobodi nevine i nepravedno osuđene – naveo je Karadžić u otvorenom pismu.

Prvostepenom odlukom Haškog suda Karadžić je osuđen na 40 godina zatvora, a u obrazloženju presude se navodi da je on odgovoran za ratne zločine počinjene u BiH, uključujući i genocid u Srebrenici.

KOMENTARI10 komentara

 1. Trifun says:

  Pa ako je on odgovoran za zlocine pojedinaca onda i Toni Bler, Bil Klinton, Dejvid Kameron, i svi ti premijeri i predsednici iz NATO drzava od 1995 i bombardovanja RS pa onda Srbije i ostalih moraju biti uhapseni i osudeni na 40 godina robije!! Ako to ne vazi za njih onda ne vazi ni za nase lidere!!

  • Batina says:

   Doci ce i onu ubrzo na red ako ih rak ne sredi prije toga, ko ona govna holbruka i franju krivoustog.

   • Batina says:

    Kazu da se bili raspada od side a njegova kravetina od raka, dat ce Bog.

 2. Slobodan says:

  Jebali mater svoju ! dosa djava po svoje !!! A taman im srbi spremili metak za 99' etu !!! Al ima Boga !!!

 3. Beli Orao says:

  Svi smo znali i bili svjesni sta rade srpski vlasodrzci po 5 okt. Hapse nase Rodoljube i salju u Hagg, sto to tad nismo zaustavili ubistvom svakog ko bi hapsio ijednog Srbskog lidera! Cutimo cijelo vrijeme i dopustamo da nam stranci biraju presjednike , premijere , ministre , generale , policijske kadrove , direktore i sve tako redom! A sad smrdimo i pametujemo i dalje gledamo sta olos na vlasti radi! Kasno se jebenom kajati !

  • axiles says:

   Burazeru,nismo bas cutali,vec smo se utrkivali ko ce vise da popljuje pokojnog Slobu,Pravoslavlje,vojsku,policiju i svakog koji voli Srbiju i Rep.Srbsku.Sve da bi se ulizivali belosvetskim lesinarima koji su nas bombardovali

 4. milivoj says:

  svaki je srbin ucestovo u srebrenici a ne samo karadzic svi su srbi ratni zlocinci za bakira i hrvate pola srba misli karadzic je kriv a ja nisam hhhhhhhhh grdno se vara svi su srbi radovan sramota srba sto izdase vodu radovana sad su izdali i sebe nisu ga uvatili na ratistu nepretelji uvati se ga komunjre i crvena banda ko kaleica i drazu i durisica srbi sami sebe vataju hapse

 5. bob marli says:

  Izgleda da je na rak imuna samo Madlen Olbrajt, kaze da baba moze da proguta po tri kurca odjednom. Otkrila tajnu imuniteta.

 6. milivoj says:

  ako krenu bakir sa muhadzedinama ponovo na srbe onda treba radovana i mladica osloboditi iz zatvora i u raspadu jugoslavije alija prvi napo i sad ce sin bakir ko prvi napada taj je ratni zlocinac po ustavu medunaredne pravde

 7. Iznogid says:

  Zanoravio si dudiju meja pa onog pedera najsa, pa govno jevrejsko cernomirdina i takodje pijanog jevrejina jeljcina koji su aminovali nombardovanje Srbije. Bog ima plan za sve!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *