ЕВО ШТА ЈЕ највише мучило ПАТРИЈАРХА ПАВЛА за живота (ВИДЕО)

EVO ŠTA JE najviše mučilo PATRIJARHA PAVLA za života (VIDEO)

30 januara 2017

Patrijarh Pavle 45z

Patrijarh Pavle pokretao nas je svojim mudrostima još za života, a čini se da njegove reči sada postaju sve aktuelnije.

Njegove pouke se iznova i iznova čitaju i usvajaju. Jedna od njih odnosi se na patrijarhovo razmišljanje o vremenu.

“Šta je vreme? Vreme je jedno trajanje koje ima prošlost, sadašnjost i budućnost. Ali prošlosti kao vremena nema, ima ostataka od vremena, ali kao vreme ne postoji. Budućnosti takođe nema, ona će biti. A šta ima? Ima samo sadašnjost. A šta je sadašnjost? Dok sat ne otkuca tak-tak, to je budućnost, kad otkuca to je prošlost. Pa šta je onda sadašnjost?” pitao se patrijarh Pavle.

Sledeći ove misli našeg patrijarha treba da zastanemo u ovom užurbanom vremenu, da postanemo svesni da je sadašnjost jedina stvarna i da se istinski i duboko zapitamo šta nam je zaista bitno u životu.

POGLEDAJTE VIDEO:

(Opanak.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Anđe says:

    Eto gledamo sveca Božijeg kakvog crkva nije imala niti će imati. Jer ja ne nađoh da još neko tako govori po Svetom Pismu i reči Božijoj. On je proglasio evanđelje kao program crkve kada su ga podigli za patrijarha SPC, ali ovo nisu nastavili. Osim što ima duhovnog smirenja u sebi, u njemu živi ništa drugo osim reči Božije i spasenje u Hristu. Isus Hristos je Gospod i Spasitelj naš, da onaj koji Ga ustima priznaje i u srcu čvrsto veruje nikad ne umre već ima život večni. Hristos je od Oca nebeskog poslan da postrada za naše grehe, ustane u treći dan po Pismu, vaznese se i sedne sa desne strane od sile Višnjeg na nebesima. I taj Hristos će doći da sudi svima koji su umrli pri opštem vaskrsenju i svima koji su se zatekli živi, On će svima suditi po delima našim. Jedino oni koji su se oprali i opravdali u Hristu ne odlaze na sud Božiji dolaskom pravednog carstva gde će Hristos biti car nad carevima i gospodar nad gospodarima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *