ЕВО ШТА ЈЕ ПУТИН пожелео Вучићу и Србима за Нову годину

EVO ŠTA JE PUTIN poželeo Vučiću i Srbima za Novu godinu

26 decembra 2018

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u prazničnoj čestitki predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću istakao da se odnosi Rusije i Srbije dinamično razvijaju u duhu strateškog partnerstva.

„Ubeđen sam da će naš predstojeći susret u Beogradu doprineti daljem jačanju obostrano korisne bilateralne saradnje u najrazličitijim oblastima. Želim sreću, zdravlje i uspeh Vama, Vašoj rodbini i najbližima, a bratskom srpskom narodu — blagostanje i prosperitet“, navodi se u novogodišnjoj i božićnoj čestitki predsednika Putina, koju je Vučiću danas uručio ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin.Ambasador Čepurin je uručio predsedniku Vučiću i prazničnu čestitku ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, koji konstatuje da su se u 2018. godini rusko-srpski odnosi zasnovani na čvrstim tradicijama prijateljstva dinamično razvijali u širokom spektru i da je nastavljena realizacija velikih zajedničkih projekata, uz širenje kulturnih i humanitarnih veza.

„Ubeđen sam da će dolazeća 2019. godina doneti nove mogućnosti za jačanje praktične saradnje između Rusije i Srbije. To u potpunosti odgovara interesima naših zemalja. Želim Vam, poštovani gospodine predsedniče, zdravlje i uspeh, a svim građanima Srbije — mir i prosperitet“, kaže se u čestitki premijera Medvedeva.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin konstatovali su da se uspešno završavaju pripreme za zvaničnu posetu predsednika Putina Beogradu, koja će, kako je rečeno na sastanku, biti potvrda prijateljstva dveju zemalja i bratstva srpskog i ruskog naroda.

Predsednik Vučić je rekao da je poseta predsednika Putina velika čast za Srbiju.

Očekuje se potpisivanje dvadesetak dokumenata, koji će unaprediti saradnju Srbije i Rusije u svim oblastima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. Deda Micko says:

  Siptari i Vucic nas terorisu, a ovaj nam zeli mir. Pa zelimo i mi Vama mir, Gospodine Putine.

 2. opet ja says:

  Mnogo je glup ako veruje Vučku. Sigurno mu je Vučko rekao: ako ne ove, onda sigurno iduće godine ulazimo u vašu zajednicu i pravimo bazu ruske vojske u Srbiji...

 3. Cetnik says:

  Kamo srece da predsednik Srbije ozdravi, ali tesko... On je bolestan u glavu.

  • Jovanka says:

   Sta ako, samo kao jedna mogucnost, Vucic lavire? Zna se da je Vucic imao visoke ocjene na fakultetu plus zna se da voli i igra sah. A u sahu ima jedna tehnika koja se zove LAVIRANJE. Laviranje je jedna vrsta pozicione tehnike u kojoj igrac zadrzava status kvo a pokrece figure, sve u nadi da ce protivnik napraviti neku gresku ili ce sama pozicija kako laviranje odmice da se pretvori u dobitnicku. ? Znamo da su i Rusi najbolji sahisti na svijetu. Pa sami Rusi su izmislili Aljehinovu odbranu e4-d5, e5. Ta odbrana je u osnovi nuklearne odbrane Rusije! Dakle, sta ako Rusi znaju da se radi o laviranju? A sad pretpostavimo da nije bilo ovog laviranja u prethodnim godinama i da se Vucic frontalnije okretao Evropi i povinovao zahtjevima njenim (Makronova uvreda se mze tumaciti i kao jedno od zadnjih upozorenja Rotsildovaca i duboke drzave u kojoj je Tramp samo pion kojeg su Rotsildovci doveli samo zbog Izraela i da rasciste racune sa Evropom - znamo da je jos Obama prisluskivao telefone Merkelove itd - spustanje na prizemne nivoe nije bilo u duhu nekog "intelektualizma" koje projektuje ta vrhuska, pa je pronadjen Trump koji vjerovatno zbog gluposti i ne zna da biva dirigovan)! prema Rusima su uperene rakete Poljske, Rumunije, Baltik kljuca, a diriguje se i Porosenkom. Rus zna da mu je Srbija kljuc za odbranu. Sta ako Putin zna za laviranje Vucica? Sta ako je to najbolja strategija u datoj situaciji na sahovskoj tabli? Vidimo da na raznim dijelovima table se desavaju razne situacije. Imamo taktike i strategije. Sve je u igri. Sjetimo se da je Karic poslan u Srbiju, li nema politickog pedigrea. Sjetimo se i da je otac Vucica nepatvoreni rusofil staroga kova. Ima mnogo indicija za gornje teze. Da Vucic je zaostrio sa Zapadom, a koji uvijek racuna dolarsku vrijednost svakog poteza, zapad bi morao da ide na sukob. A ne bi bilo Migova i druge opreme itd. Laviruci mozda Vucic u stvari ceka da zapad napravi potez-gresku

 4. Deda Micko says:

  Ko mnogo lavira, ne imponira.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *