ЕВО ШТА ЈЕ ПУТИН РЕКАО Вучићу и Додику! ОВО ЈЕ ВЕЛИКА ВЕСТ ЗА СВЕ СРБЕ

EVO ŠTA JE PUTIN REKAO Vučiću i Dodiku! OVO JE VELIKA VEST ZA SVE SRBE

4 decembra 2018

Ruski predsednik je uveren da je najbolje rešenje da se Srbima u Republici Srpskoj da pravo na samoopredeljenje, kao što je Amerika dozvolila Albancima na KiM.

Moskva spremila žestok odgovor na nove pritiske Zapada, konačan cilj je da 2022. Srbi žive u jednoj državi.Amerika, Velika Britanije i briselske birokrate spremile su novi paket ucena Srbiji i prete blokadom poglavlja, ali Vladimir Putin poručuje Aleksandru Vučiću i Miloradu Dodiku da ni slučajno ne popuštaju, uz obećanje da će objediniti sve Srbe na Balkanu.

Ruski predsednik je uveren da je najbolje rešenje da se Srbima u Republici Srpskoj da pravo na samoopredeljenje, kao što je Amerika dozvolila Albancima na KiM. Uz to, mišljenje Rusije je da bi trebalo omogućiti Srbima na severu Kosova pripajanje centralnoj Srbiji, čime bi se stvorilo ujedinjenje Srba, a poseban status bi imale srpske enklave i manastiri.

Na taj način bi se Srbi sa severa Kosova zaštitili od mogućih napada Albanaca i stalo bi se na put ostvarenju projekta „velike Albanije“. Takođe, postigao bi se mir u ovom delu Balkana, što bi onemogućilo stalne ucene i pritiske zapadnih zemalja kojima kriza, nemiri i nestabilnost odgovaraju za ispunjavanje sopstvenih interesa.

– Ne nasedajte na pretnje Zapada, krenuli smo u diplomatsku ofanzivu da bi do 2022. godine Srbi živeli u jednoj državi – poruka je sastanka koji je šef Kremlja održao u krugu najbližih saradnika. Sve to je zatim u odvojenim sastancima preneto Vučiću i Dodiku.

Ovo je direktan odgovor na sve jače pritiske na Beograd i Banjaluku da odustanu od političkih, vojnih i trgovinskih veza s Rusijom, uvedu joj sankcije, o čemu otvoreno govori i visoki funkcioner Putinove Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak.

– Suprotno stavu i delovanju ovih snaga, Srbija korak po korak jača državni suverenitet i svoju državu i politički sistem. Za Rusiju je Srbija strateški partner. Lideri naših zemalja su se do sada sreli deset puta, što potvrđuje visok nivo rusko-srpske međudržavne saradnje, koja potvrđuje bratske odnose između naših naroda – navodi Železnjak.

Analitičar Dragomir Anđelković primećuje i da Amerikancima i Englezima odgovara stanje zamrznutog konflikta.

– Njima je cilj da proizvedu neku krizu na štetu Srbije. Ipak, svesni su i oni da Srbija može radikalnije da se okrene Rusiji ako nastave s pritiscima, pa ponekad i koče s tom bahatošću – zaključuje Anđelković.

(Nacionalist)

KOMENTARI15 komentara

 1. Ivan Grozni says:

  Evo i Putin podrzava moi predlog Vucicu od pre nekoliko nedelja.

 2. Hruscov says:

  Mudar potez samo ako Srbi sa severa KiM dozive 2022 u svijim domovima. Srbija je opljackana politickim sistemom koji ne funkcionise, glupa politika predsednika dovodi naciju u stanje duznickog ropstva odakle Merkelova i Austrija od sledece godine primaju oberucke nase robove da im brisu guzice. Ko ce mi objasniti kako raste BDP kad se euro svakog jutra zadrzava upumpavanjem nacionalnih deviza a boljitka ni na vidiku. Nacionalna industrija ne postoji, sve su neki botovi i prevaranti na uspesno privatizovanim mestima...cast izuzecima.

 3. Saveznici says:

  To nije dobro, ako se Srbija načne više je neće biti. Kosovo i Metohija su sastavni deo Srbije i to podržava još tri četvrtine čovečanstva. Što se tiče Republike Srpske - ona mora opstati.

 4. Milica says:

  Ko plasira ovakve vesti? Nema ni imena autora, baš "pošteno"! Ali bitno je da nam nepoznata (radio Mileva) i to pouzdano javlja u šta je uveren VOVA (ruski predsednik Vladimir Putin). Zatim anonimna ili anonimni zna šta će preduzeti zvanična Moskva. Uj-haj, dok nam je anonimnih ni o čemu ne treba da mislimo, oni će nas sve zbrinuti! ... Poznat je zvaničan stav Rusije: "Rusija će podržati svako rešenje po pitanju Kosova koje podržava srpski narod, a koje je u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN. Rusija će ostati dosledna u poštovanju međunarodnog prava i Rezolucije 1244, koji Kosovo prepoznaju kao integralni i neotuđivi deo Srbije." Dakle ova vest je u suprotnosti sa poznatim zvaničnim ruskim stavom jer ipak govori o nepoštovanju teritorijalnog integriteta Srbije > "Uz to, mišljenje Rusije je da bi trebalo omogućiti Srbima na severu Kosova pripajanje centralnoj Srbiji, čime bi se stvorilo ujedinjenje Srba, a poseban status bi imale srpske enklave i manastiri."

  • Milica says:

   Ono "VOVA" nije korektno, ali morala sam da tako napišem radi postizanja kakve takve ravnoteže jer s druge strane je tek ANONIMUS tipa "rekla-kazala". Koncept "svi Srbi u jednoj državi" trenutno znači nepoštovanje teritorijalnog integriteta dve države: Srbije i BIH. Ko sme kroz medije tako da se zabavlja i poigrava sa zvaničnim stavovima i izjavama Rusije? Već znamo da više nemamo prave domaće medije, s obzirom ko ih sve kontroliše.

   • Posmatrac says:

    Milice duso, dal si ti cula za Dusanovo Carstvo. E to su srbske zemlje I nema trgovanja sa tim. Sve parasite ukloniti.

 5. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  PA I HODŽAJ JE U ZAGREBU REKAO DA SLEDI SPAJANJE SRBIJE I RS. JOŠ MALO.

  • Miraš says:

   Tako nešto slično pisala je tj. razmišljala je i hilari Klinton što je otkrio Vikiliks. Hodžaj je to pomenuo u Zagrebu, ali treba znati da u Zagrebu se sada ponovo priča i o neophodnosti obnavljanja Herceg Bosne. Treba imati u vidu da su Srbija i BIH malte ne pola bivše Jugoslavije i da se ove priče pale ovde baš u vreme kad Porošenko ponovo pravi opasne provokacije u Ukrajini, a Ujedinjeno Kraljevstvo (V.B.) ulazi u ukrajinski konflikt. Ministar odbrane V. Britanije ovih dana u poseti kod Porošenka i dali su zajedničku izjavu o dolasku nekoliko britanskih ratnih brodova koji bi bili STALNO rasporedjeni u regionu Odese. To bi bilo kršenje konvencije iz Montroa kojom je regulisano koliki broj dana ratni brodovi koji nisu iz zemalja crnomorskog regiona mogu da borave u Crnom moru. Ali o tome ne govore, nego ministar odbrane G. Vilijamson naglašava da je za njegovo Ujedinjeno kraljevstvo veća opasnost Rusija nego medjunarodni terorizam. Odavno se zna da bilo kakva radikalizacija situacije na prostoru Crnog mora može da ima vrlo ozbiljne posledice i po našu bezbednost.

 6. rajko says:

  Rusija vrlo dosledno zastupa princip da se mora poštovati medjunarodno pravo tj. rezolucija 1244, a u njoj nema ni pomena razgraničenja. Prema tome, ovom tekstu se ne može verovati. To je samo još jedna ujdurma Murata Manitog kojom on pokušava da nametne Srbima bilo kakvo rešenje koje bi podrazumevalo priznanje nezavisnosti Kosova. Ovo sa ujedinjenja svih Srba u jednoj državi je šarena laža kojom nam on već godinama maše pred nosom, ali u nju mu sve manje Srba veruje, jer je realnost demantuje svakog dana. Kad odgovori na pitanje "zašto bi nam bilo ko odobrio da rasturimo BiH i pripojimo Republiku Srpsku Srbiji nakon što dobiju priznanje nezavisnosti? Zar neće biti jednostavnije prevariti lakoverne, glupe Srbe i ostaviti ih i bez KiM-a i bez ujedinjenja, a time i završiti paranje Srbije do kraja? Naravno da hoće i to nas čeka. Ako pristanemo i damo šiptarima da na našoj teritoriji još jednom naprave svoju državu, kojim argumentom ćemo braniti Vojvodinu, Rašku, Timočku krajinu itd. Za godinu-dve od Srbije neće ostati ni papoljka. Ne nasedajte!!!

  • rajko says:

   Htedoh da kažem: "Kad odgovori ... " svima će biti mnogo jasnije njegove laži i obmane.

 7. Jovo Veselinovic says:

  izgubice vucic i dodik i srbsku republiku ko i kosovo i sr, krajinu KNIN. jer crvene su ustse iz beograda osvjile srbiju a ne'oslobodile

 8. Miroslav says:

  Batajnicu pokloniti Rusima, naoruzati najsavremenijom opremom, dovesti ruske posade, naciljati sve evropske glavne gradove zemalja koje su nas bombardovale... Dovesti sto hiljada Kineza, dati im drzavljanstvo, pokloniti zemlju, naseliti jug Srbije, obecati im rudnike Kosova, kineske sluzbe da ih cuvaju, krenuti sa kopanjem Moravskog plovnog kanala do kineske luke u Solunu...

 9. Vrana says:

  Neko je lepo sanjo. Bez krvi nema rešenja sa šiptarima.

 10. rodja says:

  "Rusija će podržati svako rešenje po pitanju Kosova koje podržava srpski narod, a koje je u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN. Rusija će ostati dosledna u poštovanju međunarodnog prava i Rezolucije 1244, koji Kosovo prepoznaju kao integralni i neotuđivi deo Srbije." To je zvaničan stav Rusije i Putina!!! Rusija vrlo dosledno zastupa princip da se mora poštovati medjunarodno pravo tj. rezolucija 1244, a u njoj nema ni pomena razgraničenja. Prema tome, slažem se da se ovom tekstu se ne može nikako verovati. To je samo još jedna manipulacija AV kojom pokušava da nametne Srbima bilo kakvo rešenje koje bi podrazumevalo priznanje nezavisnosti Kosova.

 11. Branko says:

  Iskreno, ja ne verujem da je to Putin rekao u tom formatu i na takav način, iako verujem da navija za tu soluciju, kao i svi mi, osim naravno, onih nekoliko izdajnika iz opozicije koji su već unapred razdelili i Srpsku i Kosovo svojim finansijskim i ideološkim sponzorima sa Zapada!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *