ЕВО ШТА ЈЕ РУСИЈА ПОСТАЛА ЗА ВРЕМЕ ПУТИНА

EVO ŠTA JE RUSIJA POSTALA ZA VREME PUTINA

30 marta 2021

Autor: Sergej MARKOV 

VLADIMIR Putin je pre 21 godinu prvi put izabran za predsednika.1. Tokom godina njegove vladavine, ekonomija zemlje je u dolarima porasla 8 puta. Sa 209 milijardi na 1,8 biliona dolara. Da nije hibridnog rata Zapadu protiv Rusije, koji traje od 2013. godine, povećanje bilo još veće. Mislim: do 15 puta.

 2. Sa Putinom su postepeno nestali stalni teroristički (unutar Rusije).

  3. Sa Putinom su nestali i meseci neisplaćivanja penzija.

 4. Sa Putinom više nema ponižavajuće pozicije zavisnosti (Rusije) od drugih zemalja.

  5. Sa Putinom je nestala i slabost Oružanih snaga Rusije.

 6. Sa Putinom je prestao rat u Čečeniji, a sama Čečenija je počela da cveta.

  7. Sa Putinom je nestala i svemoć oligarhije.

   8. Sa Putinom je ostalo u prošlosti vreme kada Rusiji nisu bili potrebni sopstveni inženjeri, nestalo je i njihovo siromaštvo. Inženjeri su sada okosnica moderne ruske ekonomije.

Sada je inženjer u Rusiji jedna od najtraženijih profesija. Inženjeri su Rusiji stvorili super rakete, nove nuklearne elektrane, nove vakcine protiv virusa.

     9. Sa Putinom  je kod naroda Rusije prestao bolni osećaj srama zbog svog predsednika. Suprotno tome, pojavio se osećaj ponosa predsednikom Rusije.

 10. A sve to – bez kulta ličnosti. Na nacionalnim TV kanalima ni povodom Putinove 21 godine nije bilo beskrajnih hvalospeva lideru zemlje. Pravilno.  Predsednika Rusije krasi i skromnost.

Ne treba gubiti iz vida i da je Vladimir Putin i dalje jedan od najuspešnijih i najcenjenijih državnika u svetu.

Ovo su razlozi zbog kojih je protiv njega organizovana velika kampanja sračunata na diskreditovanje.

Međutim, i ta kampanja je takođe svojevrsno priznanja njegovih ogromnih uspeha u razvoju Rusije.

Ako vam se ne sviđa Putin – bar uključite mozak…

(Fakti)

KOMENTARI6 komentara

 1. Pedja says:

  Imamo mi Aca i o njemu ce generacije za nama praviti hvalospeve,a Aco ce balsamovan bit izlozen u skupstini da ga i buduci Srbi mogu gledati i velicati.

 2. Rista says:

  A šta su fakti napisali osim hvalospeva? Ruše skromnost Putina i svakog ko se kritički osvrne na Putina nazivaju glupavim. Da ne bi te rečenice na kraju, meni bi ostalo neko tiho zadovoljstvo zbog svega što je napisano i ne bih ništa komentarisao, ali ta rečenica me je potpuno okrenula. Fakti su ovog puta krajnje propagandno napisali članak. A takvo poltronisanje ipak više nema onaj efekat kao nekad. Eto kako prodane duše na kraju zaseru sve što urade i kako se odvratno otkriju. Kažem, ne bih uopšte komentarisao ali kad neko na kraju kaže "ko ne misli kao ja, taj nema mozga", onda sve pada u vodu. Šteta, a tako dopadljiv članak. Ispao najobičnija Sirovina Sombor.(Sirovina Sombor je u Jugoslaviji bila "fabrika" za sakupljanje otpada i krađu polupokretnih kamiona i sličnih stvari koje bi neko jednostavno odbacio. Bili su vrlo dobri sve dok nisu pokrali sve što je vredelo po svojim otpadima širom Srbije i odneli svojim kućama)

  • Milan says:

   Ne preteruj, večno antiprotivni Risto. Nisu "Fakti" napisali ovo. "Fakti" su samo preneli tekst koji je napisao ruski političar i novinar Sergej Markov. I Zadnju rečenicu je napisao Markov.

   • Rista says:

    Nema veze ko je napisao, napisao je dobro, sa solidnim činjenicama ali nažalost, rečenica na kraju ruši mnogo toga. Američki mediji takođe upotrebljavaju taj stil, samo je ta rečenica uvek nevidljiva. I nisam uvek antiprotivan. Komentarišem samo članke kojima jesam antiprotivan, a većinu kojima nisam najčešće ne komentarišem. Da je ovaj članak bio bez zadnje rečenice, zaista ga ne bih komentarisao. Ta zadnja rečenica je ustvari najslabiji deo na kome sve može da padne. Sreća pa je to samo medijska igrarija ljudi koji nisu vični tim igrama. Da ja radim u Faktima, ta zadnja rečenica bi bila izostavljena jer je manje više anti i protivna tekstu. Smanjuje mu efekat kod 50% onih koji su je pročitali. To vi iz osnova upotrebe psihologije u propagandne svrhe gde su daleko veći majstori shvatili koliko samo jedna rečenica može da smanji vrednost jedne činjenice. Molim lepo. Na primer, ne pada mi na pamet da komentarišem ova dva komentara ispod vašeg i mojih, bez obzira što je jedan komentar malo prekoran prema meni. Potpuno su ispravni i vrlo jednostavni. To čini ta dva komentara izuzetno jakim. A da je Suzuki rekao "glup si jer ne misliš kao ja" pa se ja naljutim, e onda oba gubimo. Ali nije rekao. Nije naivan kao Sergej.

  • Suzuki Vitara says:

   Malo se hvale, koliko bi trebalo. Nasledio je Rusiju na kolenima, a vratio joj je samopostovanje i snagu.

 3. Covid GEJts 2039 says:

  Zalosno je da ovi nasi nesposobnjakovici i tupani od politicara u vreme Putina nisu zamolili primanje u ODKB i jos bolje u clanstvo u RF.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *