ЕВО ШТА НАС ЧЕКА са Аном Брнабић!

ЕВО ШТА НАС ЧЕКА са Аном Брнабић!

21 јуна 2017

(foto: Youtube printscreen)

Именовањем Ане Брнабић за мандатара Александар Вучић желео је да реафирмише своју напредну и проевропску оријентацију и улепша слику о својој земљи на Западу.

То оцењује париски лист „Фигаро“ и пише да је именовање прве жене и личности хомосексуалне оријентације на чело српске владе уздрмало политички пејзаж у конзервативној и традиционалној, већински православној Србији.

Хомосексуалност, како се наводи, за многе у Србији сматра се менталном болешћу која је стигла са Запада, пише лист и наводи да је утолико Вучићев поступак снажнији.

Лист наводи да је Брнабић без политичких етикета, да је проевропски оријентисана, помиње њену сексуалну оријентацију, те да је хрватског порекла.

Такође износи податке из њене биографије, да је студирала у САД и Енглеској након чега се вратила да ради у Србији.

Са беспрекорном професионалном каријером у политку је ушла пре годину дана као министарка за државну управу, пише „Фигаро“ преносећи њене речи да жели да буде оцењена на основу рада, а не сексуалне оријентације.

Њеним именовањем Вучиц, наводи лист, одговара и на критике по питању третмана ЛГБТ заједнице у Србији.

Такође то му омогућује да побољша слику Србије на Западу и симболично се дистанцира од Русије где је положај хомосексуалаца незавидан, пише Фигаро.

Председник Србије потврђује тиме своју напредну оријентацију док његова земља преговара са ЕУ о поглављу које се тиче основних слобода и мањинских права, наводи француски лист.

Проевропски настројена у земљи где је већина становништа проруски оријентисана, Брнабић је одмах по именовању објавила да је њена намера да „уведе Србију у породицу савремених држава“, закључује „Фигаро“.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u