ЕВО ШТА НАС ЧЕКА са Аном Брнабић!

EVO ŠTA NAS ČEKA sa Anom Brnabić!

21 juna 2017

(foto: Youtube printscreen)

Imenovanjem Ane Brnabić za mandatara Aleksandar Vučić želeo je da reafirmiše svoju naprednu i proevropsku orijentaciju i ulepša sliku o svojoj zemlji na Zapadu.

To ocenjuje pariski list „Figaro“ i piše da je imenovanje prve žene i ličnosti homoseksualne orijentacije na čelo srpske vlade uzdrmalo politički pejzaž u konzervativnoj i tradicionalnoj, većinski pravoslavnoj Srbiji.

Homoseksualnost, kako se navodi, za mnoge u Srbiji smatra se mentalnom bolešću koja je stigla sa Zapada, piše list i navodi da je utoliko Vučićev postupak snažniji.

List navodi da je Brnabić bez političkih etiketa, da je proevropski orijentisana, pominje njenu seksualnu orijentaciju, te da je hrvatskog porekla.

Takođe iznosi podatke iz njene biografije, da je studirala u SAD i Engleskoj nakon čega se vratila da radi u Srbiji.

Sa besprekornom profesionalnom karijerom u politku je ušla pre godinu dana kao ministarka za državnu upravu, piše „Figaro“ prenoseći njene reči da želi da bude ocenjena na osnovu rada, a ne seksualne orijentacije.

Njenim imenovanjem Vučic, navodi list, odgovara i na kritike po pitanju tretmana LGBT zajednice u Srbiji.

Takođe to mu omogućuje da poboljša sliku Srbije na Zapadu i simbolično se distancira od Rusije gde je položaj homoseksualaca nezavidan, piše Figaro.

Predsednik Srbije potvrđuje time svoju naprednu orijentaciju dok njegova zemlja pregovara sa EU o poglavlju koje se tiče osnovnih sloboda i manjinskih prava, navodi francuski list.

Proevropski nastrojena u zemlji gde je većina stanovništa proruski orijentisana, Brnabić je odmah po imenovanju objavila da je njena namera da „uvede Srbiju u porodicu savremenih država“, zaključuje „Figaro“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *