ЕВО ШТА НОВИ ПРЕМИЈЕР ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ, БОРИС ЏОНСОН, мисли о бомбардовању Србије и убиству Милице Ракић

EVO ŠTA NOVI PREMIJER VELIKE BRITANIJE, BORIS DŽONSON, misli o bombardovanju Srbije i ubistvu Milice Rakić

26 jula 2019

„Video sam uništene živote i porodice uništene bombardovanjem, video sam civile koji žale za svojim najbližima koje je ubio NATO. Plakao sam nad sudbinom dece i kada je poginula trogodišnja Milica Rakić u Batajnici, koju je ubio geler NATO bombe.“

Ovako je pre dve decenije pisao Boris Džonson, tada dopisnik britanskog Dejli Telegrafa, koji je pre nekoliko dana izabran za premijera Velike Britanije.– Sećam se da sam u Beogradu pisao neke veoma ljute članke o načinu na koji je NATO taj rat vodio jer sam iskreno mrzeo metode koje su korišćene. Prezirao sam bombardovanje sa 30.000 stopa, što mi se činilo okrutnim – podsetio se pre tri godine Džonson perioda bombardovanja Srbije, što je naišlo na osudu njegovih političkih protivnika u Velikoj Britaniji.

Ajriš Tajms preneo je deo teksta o Milici Rakić koji je Džonson napisao 1999. godine:

– Naravno, nije bilo namerno. Ali može se reći da je bilo namerno da je NATO ispalio bombe sa 15.000 stopa (oko 4,500 metara) svestan da će civili biti ubijeni. Razlog zašto tako visoko lete je taj da se ovaj rat zasniva na moralnoj računici koja kaže da životi jugoslovenskih ili albanskih civila vrede mnogo manje od života savezničkih vojnika i avijatičara – naveo je sadašnji britanski premijer.

Nije tajna da je Džonson srpskog predsednika Aleksandra Vučića upoznao u Londonu 2014. godine, i da je dve godine kasnije, na njegov poziv došao u Beograd gde je srdačno i prijateljski dočekan. Vučić je više puta isticao i da je pročitao Džonsonovu knjigu „Faktor Čerčil“, iz koje je mnogo naučio o donošenju političkih odluka.

(Srpski telegraf)

KOMENTARI10 komentara

 1. Boca says:

  Bojim se da će iznenada dobiti akutno oboljenje amnezije, progresivnog tipa...

 2. Ivana says:

  Koju mi Srbi konkretnu korist imamo od zakađnelih izjava pa nikakovu normalno. Šta nije niko bio pametan reći dosta dok su nas bombardovali? Srbi nikad ne smeju verovati katoličko-protestanskoj osovini zla kao ni Vatikanu koji vekovima vrši pokolje pravoslavnih preko svojih slugu Hrvata, Ukrajinaca itd.

 3. Dejan says:

  Živeo drug Boris!!!!

 4. Kosovac says:

  Sada već postaje jasno otkud tolika mržnja sorošoida prema Borisu Džonsonu. Ovo je jedan pokazatelj. Drugi pokazatelj je njegova izjava da je je projekt Evropske Unije svojevremeno uporedio sa Trećim rajhom………. Vidite, Englez primećuje fašističko-boljševičku koncepciju Evropske Unije, a za to vreme se neki Srbi SKOJ Antifa i Srbi sorošoidi ubiše dokazujući da su fašisti Srbi.

 5. Beli Orao says:

  Uvatila se kuka motike , ( džonson - vučić ) koji propali tandem !

 6. milorad2 says:

  NKO sa ITONA ne može biti prijatelj nama ali NIKO.Boris je UVEK bio dupli igrač joker u rukavu te grupacije iz engleskem neko ko se šalje kad više niko drugi ne može da ode tamo gde im treba,ne treba imati nikakvi poverenje prema bilo kome iz britanske srednje i više klase oni imaju samo jednu stvar na umu a to su PARE i zajednički interesi kako da ih NAMLATE ili OTMU zat o ipostoje univerziteti kao ITON, tu se oni školuju u lepim veštinama specijalnog rata, ekonomske iznude i bobmardovanju,što da nem cilj opravdava sredstvo a makijaveli i njegove filozofije o vlasti su vrlo uvažena lektira.

 7. Miroslav says:

  Samo budala od neprijatelja pravi prijatelje...

 8. Pera says:

  Nije u pitanju boris ili neki tom smit, u pitanju su englezi, najgori olos na planeti, posle njihovih gazda, koji su ih okupirali pre 4 veka zbog dugova i od nje stvorili silu, preko koje su stvorili ameriku i ostale okupirane kolonije, komonvelta itd., a da i eu, umalo da zaboravim i taj ostali evropski olos ! Govorim pre svega o cionistickim gazdama i pod broj 1. rotsilde koji vladaju iz londona !

 9. Niko says:

  BoDžo...

 10. doktrina soka says:

  Samo budala veruje,sve treba kontrolirati,decu,muza,novac,prijatelje,zar nam zato ne sluzi mozak,pa da sve ispadne na opste dobro.Koliko samo prijatelja u licnom zivotu su nas zeznuli radi svog interesa? Ima narod dobru poslovicu "Dizu rep da uteraju ono"

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *