ЕВО ШТА О РАТУ ЗА УКРАЈИНУ мисле Американци који нису ни Ритер ни Мекгрегор

EVO ŠTA O RATU ZA UKRAJINU misle Amerikanci koji nisu ni Riter ni Mekgregor

29 oktobra 2023

RUSKI lider Vladimir Putin potpuno je svestan da se ukrajinski sukob razvija u njegovu korist, izjavila je za Foreign Policy Fiona Hil, bivša direktorka za Rusiju u Savetu za nacionalnu bezbednost SAD.

Dodala je da rat u Ukrajini postaje unutrašnji problem za mnoge zapadne zemlje, pa ruski lider s pravom računa da to može potkopati njihovu podršku Kijeva i navesti ih da od Vladimira Zelenskog zatraže da počne pregovore pod uslovima Moskve.Hil je posebno istakla da je sam Zapad je postao žrtva sopstvenih prenaduvanih očekivanja od ukrajinske kontraofanzive.

Naglasila je da je Sjedinjenim Državama potreban „inteligentniji razgovor o sposobnostima ukrajinskih oružanih snaga“.

Hil nije radikalni kritičar američke „ukrajinske politike“ poput Skota Ritera i Daglasa Mekgregora. Ona je umerena, ali ne želi da žmuri i ćuti.

Isti je slučaj i sa američkim ekonomistom, profesor Univerziteta Kolumbija Džefrijem Saksom.

On je ocenio da koren aktuelnog sukoba u Ukrajini seže u vreme kada su SAD, nakon raspada SSSR-a, odlučile da NATO prošire do granica Rusije.

Podsetio je da je 2008-me tadašnji američki predsednik Džordž Buš prešao za Rusiju važnu crvenu liniju, obećavajući da će na ovaj ili onaj način Gruzija i Ukrajina biti primljene u zapadnu vojnu alijansu:

„To se već pokazalo pogubnim za obe te zemlje. Henri Kisindžer je tačno rekao: „Možda je opasno biti neprijatelj Amerike, ali biti prijatelj Amerike je fatalno.“ To potvrđuje upravo slučaj Ukrajine. Ta zemlja umire krivicom Sjedinjenih Država i zbog želje Kijeva da realizuje nemogući cilj – da uđe u NATO“.

Saks je dodao da Ukrajina „umire na bojnom polju za nešto što nikada neće moći da dostigne jer joj to Rusija neće dozvoliti“.

Umerenjak je i bivši američki vojni obaveštajac Toni Šefer koji je izjavio da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski već shvatio da gubi, ali da još nije siguran da li mu je najpametnije da mirno sedi kako ne bi skretao pažnju na svoj poraz.

„Zelenski je u dilemi: da li da traži više, skrećući pažnju na svoj neuspeh, ili da samo ćuti i nada se na bolje?“ – objasnio je Šefer.

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Je li ova Hil, po babinE linijE, neka rođaka onome satanisti ambaSERATORU Hilu ?

  2. Gagi says:

    Znaci, Bus i ostali americki kauboji mogu da se zajebavaju i ubijaju narode na svetu po svom nahodjenju. Da razaraju tudje drzave bez ikakvih kazni i posledica. Za to vreme, svi ostali narodi ce gledati neka svoja posla umesto da se udruzuju protiv bagre. Dobro, krenulo je, stvoren je BRIKS. Narodi sveta bi morali da uvedu sankcije americkim i eu divljacima, da ih jure i teraju sto dalje od sebe. Kakva crna ljudozderska civilizacija i standard zasnovan na otimacini od drugih. Nema vise kod njih standarda a samim tim ni kulture i civilizacije. Alavo otimanje Rusiji njene dedovine ih je dovelo do ekonomskog sloma i propasti, tek im sledi katastrofa. Iskreno se nadam i ocekujem, da ce u nekom narednom periodu doci do cvrstog razgranicenja u evropi izmedju razvijenog istoka i propalog zapada. Do toga mora doci da bi se lopovi i prevaranti u buducnosti onemogucili u kradji i otimanju tudjih dobara. Sada pogledajte i razmislite, KO su ovi ludaci koji nas upucuju na EU civilizaciju i njihove "vrednosti". Doduse, te "vrednosti" smo vec u dobroj meri prihvatili, mnogi ovde otimaju i beskrupolozno plackaju "svoj" narod i drzavu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *