ЕВО ШТА ПИШЕ У РЕЗОЛУЦИЈИ О СРЕБРЕНИЦИ: Нигде се не помињу српске жртве!

EVO ŠTA PIŠE U REZOLUCIJI O SREBRENICI: Nigde se ne pominju srpske žrtve!

15 juna 2015

srebrenica_001 43Rezolucija o Srebrenici koju je u Savjetu bezbjednosti UN-a pripremila Velika Britanija, predviđa da djeca ubuduće u školama uče o genocidu u Srebrenici, piše Blic.

Rezolucija o Srebrenici koju je u Savjetu bezbjednosti UN-a pripremila Velika Britanija, predviđa da djeca ubuduće u školama uče o genocidu u Srebrenici, piše Blic.

Nacrt rezolucije sastoji se od preambule, opšteg dijela i 13 tačaka. Riječ genocid pominje se 33 puta, a riječ pomirenje samo dva. Srpske žrtve u BiH ne pominju se ni na jednom mjestu, navodi list.

U tekstu nisu imenovane ni Srpska ni Srbija, ali se rezolucija poziva na presude u Hagu u kojima se govori o genocidnom aktu u Srebrenici koji su počinile snage Republike Srpske. Misija Velike Britanije dostavila je juče Srbiji Prijedlog rezolucije.

Srpski šef diplomatije Ivica Dačić rekao je da će Srbija pažljivo razmotriti tekst rezolucije i rukovoditi se nacionalnim interesima. Najavio je da se očekuje da će sutra početi konsultacije sa ostalim članicama Savjeta bezbjednosti o Rezoluciji, koje do sada nisu obavljene.

(RTRS)

KOMENTARI5 komentara

 1. deda mraz says:

  Mogu guzicu samo da obrisu sa njom,samo su nasi petokolonasi bitni jer su im Rusi jasno rekli ako ste vi protiv mi glasamo protiv u savetu bezbednosti.Posto EU nema alternativu vec se zna odgovor nasih petokolonasa i naravno posle cej reci eto i Rusi nisu protiv glasali.

 2. Apis says:

  Postoje brojni razlozi da u srpskim školama djeca uče zašto mrziti i kako se boriti protiv Engleza Nemaca i Vatikana.

 3. Sale says:

  Kako nije imenovana Republika Srpska?....A cija je vojska koja se zove vojska Republike Srpske...?....i na kraju optuzuju nas Srbe da smo genocidni....

 4. Splićo says:

  @Sale Pa i jeste genocidni. Počinili ste genocid i sad vam smeta što vas je svijet raskrinkao kao zločince. Mogli ste misliti na posljedice prije nego što ste počinili genocid. Sad je kasno.

 5. mmm says:

  Ti, bre, Splico, samo lupetas, jer ne znas sta je genocid. E, ja da ti objasnim: to je ono sto ste vi Hrvati uradili Srbima i Jevrejima i Ciganima u Jasenovcu, Jadovnu, crkvama i da ne nabrajam dalje, jer nece biti mesta. Sram te bilo, zlikovce jedan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *