Ево шта су поручили руски пилоти у Сирији!

Evo šta su poručili ruski piloti u Siriji!

23 oktobra 2015

1028351340Ruski oficiri stacionirani u Siriji izjavili je za francuski tv kanal da će Vojska Rusije biti u toj zemlji “do kraja”.

Život ruskih vojnika kada nisu u ratnim dejstvima u fokusu je medija, te je jedna francuska televizija odlučila o tome da napravi prilog, prenosi “Sputnjik”.

Francuski novinar upitao je grupu ruskih oficira koliko misle da će se zadržati u Siriji, a oni su odgovorili: “Ne bismo o tome. Ono što možemo da vam kažemo jeste da smo ovde od početka i da ćemo biti ovde do kraja. Ne znamo kada ćemo otići, ali se nadamo da će sve biti gotovo uskoro”.

Sirijski vojnici, kako se navodi u prilogu, srećni su što se ruske snage bore na njihovoj strani.

“Presrećan sam što na Rusi pomažu. Jedino su oni bili potpuno iskreni prema nama. Kada kažu da će nešto da urade, oni to i ispune”, rekao je francuskoj ekipi novinara jedan od Sirijaca u vojnoj uniformi.

Kao dokaz podrške ruskom vojnom prisustvu u Siriji, tv ekipa zabeležila je da se na pijaci prodaje donji veš sa grbom Ruske federacije.

Ruske snage isključivo deluju vazdušnim udarima po ciljevima Islamske države, a predsednik Rusije, Vladimir Putin, najavio je da ta zemlja neće slati kopnene snage u Siriju.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *