ЕВО ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА ТАЈНОГ ИЗВЕШТАЈА по коме НАТО нема шансе против Русије

EVO ŠTA SE KRIJE IZA TAJNOG IZVEŠTAJA po kome NATO nema šanse protiv Rusije

21 oktobra 2017

NATO ne bi bio u stanju da odgovori na eventualni napad Rusije, navodi se u tajnom izveštaju Alijanse u koji je nemački magazin Špigl imao uvid.

Dokument pod nazivom „Izveštaj o napretku po pitanju jačanja kapaciteta odvraćanja i odbrane Alijanse“ navodi značajne nedostatke u strukturi NATO.

Komandna struktura NATO, koja je „atrofirala“ od pada Berlinskog zida 1989. godine, jedan je od ključnih faktora koji podrivaju odbrambene kapacitete Alijanse, navodi se u izveštaju. Čak i proširenje snaga NATO za brzo reagovanje, stoji u izveštaju, nije uspelo da omogući da one deluju brzo i ako treba održivo.

Iako nema sumnje da bi upravo ovakav scenario bio ishod eventualnog sukoba Rusije i Zapada, razlog zbog čega je Špigl objavio „tajni“ dokument nema veze sa divljenjem vojnoj snazi Kremlja.

Motiv je drugačiji. U pitanju je običan spin koji za cilj ima da Rusiju i dalje predstavlja kao neprijatelja broj 1 na Zapadu i da što više rasturi moguću saradnju Berlina i Moskve, naročito od kada se u Nemačkoj sve više priča o distanciranju od NATO pakta i formiranju evropskih oružanih snaga.

Postavlja se pitanje da li javnost Zapadne Evrope zaista veruje da bilo kome u Kremlju pada na pamet da ih napadne? Čak i da za tri dana, kako stoji u izveštaju, Rusija „razbuca“ NATO, šta će im novoosvojene teritorije, šta bi radili sa njima? Sigurno ne bi preselili Moskvu u Brisel.

Naravno, na ovaj način se opravdava i punjenje bunara bez dna – budžeta NATO pakta, zbog koga su većina država-članica u finansijskom ropstvu. Takođe, dok se Rusija optužuje kako bi mogla da napadne Zapad, zapravo se od tamošnje javnosti krije da je pravi cilj upravo napad na Rusiju i osvajanje njenih resursa.

(Srbin.info)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ima Boga. says:

    Lukavi su oni ljisic, uvukli bi oni i Izrael i Tursku i sve Emirate koji inače hoće glavu El Asada. Znaju kako da druge uvuku i sebe da izvuku, pa ko je načinio NATO i ko upravlja njime? Ko drugima kreira ekonomiju i cenu? Neke čike elegantno obučene sa cilindrima na glavi. Gde su se pogubili indijanci? Gde nestaju toliki narodi i nacije? Srećom ni Putin nije kokoš za ovu lisicu, zna i on da sklapa saveze sa drugima i da ne gasi svoj kalašnjikov. Samo će topovsko meso da strada a oni u belim rukavicama igraju igru monopoli. Pa nešto mora da se radi, ali ako čovek ne zna za dobro, onda čini samo zlo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *