ЕВО ШТА СЕ СПРЕМА: Блок држава око САД покушаће да Русији наметне своју „формулу мира“

EVO ŠTA SE SPREMA: Blok država oko SAD pokušaće da Rusiji nametne svoju „formulu mira“

2 avgusta 2023

Autor: Rostislav IŠĆENKO

RUSIJA je u dosadašnjem toku specijalne operacije štedljivo koristila svoju udarnu moć.

Naša strateška i dalekometna avijacija je sposobna da ispali preko hiljadu projektila u jednoj naletu. Tome se mogu dodati i mogućnosti taktičkih raketnih sistema Iskander, obalskih kompleksa Bal i Bastion, udarna moć Crnomorske flote, lovci MiG-31 koji nose hipersonične Kinžale, flota kamikaze-dronova i jedreće bombe.Ovo samo ilustruje ocenu da Rusija ne ratuje u Ukrajini punom snagom.

Ovo treba da imaju na umu i oni u Kijevu koji prete Krimu udarima dalekometnih raketa. Jer, u suprotnom – to se može loše završiti po Ukrajinu.

Verujem da su ovoga tamo svesni i da zato neće biti nikakvog komandoskog desanta na Krim. Štaviše, smatram da se sada iz Kijeva i Londona „maše“ uvežbavanjem ukrajinskih komandosa u Velikoj Britaniji iz sasvim drugih razloga. Sa namerom da se Kremlj primora na kompromis pod američkim uslovima.

Posle konsultacija u Saudijskoj Arabiji, početkom avgusta, uslediće još jedna treća faza, na kojoj će se SAD, EU i zemlje koje su im pristupile dogovoriti o ukrajinskoj „formuli mira“.

De fakto, to će značiti da će blok država oko SAD pokušati da Rusiji postavi ultimatum, zahtevajući da pristane na ponuđenu „formulu mira“.

Vašington pokušati da natera Moskvu da pristane na kompromis na osnovu statusa kvo, odnosno – predlagaće i nametari da sve što Rusija kontroliše ostane njoj, ali pod uslovom da neprijateljstva budu prekinuta na neodređeno vreme po korejskoj formuli, pri čemu Ukrajina i Sjedinjene Države sa saveznicima neće priznati Krim i nove teritorije za ruske, a ni sankcije neće biti ukinute.

Ako ovaj trik uspe Amerikancima, Zapad će dobiti priliku da sve svoje snage skoncentriše za pritisak na Kinu.

Ako prevara ne uspe, Vašington će ipak izazvati tajvanski rat. Bez obzira na dalji tok i ishod ukrajinskog sukoba.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    Kako taj trik može uspjeti USA ako Rusija na te zahtijeve ne pristane!?!Hoće li i tih trideset država uz USA-NATO doći ratovati protiv Rusa?!?Izvrsno,neka se onda i one pridruže tome,neka spektakl bude kompletan,totalni!Ako se neće pridružiti USA-NATO u napadu na Rusiju,onda neka gledaju!

  2. Velika Metla says:

    Nije "ukropija" nikakav problem, a ni izvor problema, nego udrite po pirgavom ostrvu zla. Kad udarite po tome satanističkom ostrvu zla NIKO se neće pobuniti, nego će vam najmanje 86% svetskog stanovništva biti zahvalno večno. Ovaj kupleraj u koji spadaju 14% tkzv "kolektivnog zapada ( ceo njihov život su ih dresirali da budu individualci a sada na prečac traže od njih kolektivnost ) će da se razbeže kao pacovi s broda koji je počeo da nepovratno tone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *