ЕВО ШТА СУ ДОНЕЛЕ „хуманитарне акције“ у Ираку, Југославији и Либији

ЕВО ШТА СУ ДОНЕЛЕ „хуманитарне акције“ у Ираку, Југославији и Либији

1 августа 2017

НАТО акције након Хладног рата нису дале никакве резултате о безбедности, рекао је стални представник Русије при Северноатлантској алијанси Александар Грушко.

Он је навео да НАТО акције, укључујући и бомбардовање Југославије, нису дала никакве резултате када је реч о осигуравању безбедности у Европи.

Поред Југославије, Грушко је споменуо и инвазију на Ирак, али и бомбардовање Либије – операције у којима је учествовала Алијанса.

„Све је то довело до тога да се јавност у западној Европи уморила од свих великих операција, док НАТО није успео да покаже способност да спречи нове претње попут миграције, тероризма и организованог криминала“, оценио је он у интервјуу за телевизију „Русија 24“.

Стални представник Русије при Алијанси је подсетио да је један од генералних секретара, који је био на челу НАТО-а у последњих дест година директно признао – „да није било украјинске кризе, требало би је измислити“.

Истовремено, Грушко је рекао да антируска реторика међу представницима земаља-чланица НАТО-а слаби у последње време.

„Када је реч о тренутној ситуацији, нема сумње да ће НАТО наставити да спроводи исту политику. Међутим, када је реч о антируској реторици, она је све слабија, а аргумената који иду у прилог русофобије све је мање“, закључио је он.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Trifun says:

    Ne moze se upravljati svijetom dugo na fabrikovanoj istoriji u dobu interneta i wikipedije, wikileaks-a i slicnih krtica unutar zapadnih genocidnih drzava ogrezlih u krvi. Ti degeni su uhvaceni u zamku sopstvenog uspjeha, i ne mogu se izvuci iz nje nikakvim novim nasiljem, opresijom slobode misli ili masovnim spijuniranjem i zastrasivanjem. Strah koji su koristili kao vrhunsku metodu upravljanja i manipulacije masa i svijeta je pretvoren je prestao da funkcionise, donosi sve manje koristi. Naprotiv svaki novi pokusaj nasilja i zastrasivanja im se vraca nazad 10 puta jaci kao bumerang. Mozda oni toga jos nisu u potpunosti svjesni jer im njihovi modeli daju laznu sliku svijeta, namjerno ili ne nije bitno, ali jedno je sigurno. U doba interneta i informativne revolucije glavni gubitnici ce biti upravo oni. Garantujem da nikada vise NATO i zapadne genocdine hijene nece dobiti niti ijedan rat agresije na nakoga, bilo koga na ovoj planeti! Nikada! Bice smrvljeni u svakom ratu, protiv 100 slabijeg od sebe. Ako to nekome jos nije jasno neka pogleda unazad sta im se desilo i zasto. Mogu samo da sanjaju da ce ih kvislinzi spasiti od sloma na srpskim teritorijama. Nema nazad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u