ЕВО ШТА СУ ДОНЕЛЕ „хуманитарне акције“ у Ираку, Југославији и Либији

EVO ŠTA SU DONELE „humanitarne akcije“ u Iraku, Jugoslaviji i Libiji

1 avgusta 2017

NATO akcije nakon Hladnog rata nisu dale nikakve rezultate o bezbednosti, rekao je stalni predstavnik Rusije pri Severnoatlantskoj alijansi Aleksandar Gruško.

On je naveo da NATO akcije, uključujući i bombardovanje Jugoslavije, nisu dala nikakve rezultate kada je reč o osiguravanju bezbednosti u Evropi.

Pored Jugoslavije, Gruško je spomenuo i invaziju na Irak, ali i bombardovanje Libije – operacije u kojima je učestvovala Alijansa.

„Sve je to dovelo do toga da se javnost u zapadnoj Evropi umorila od svih velikih operacija, dok NATO nije uspeo da pokaže sposobnost da spreči nove pretnje poput migracije, terorizma i organizovanog kriminala“, ocenio je on u intervjuu za televiziju „Rusija 24“.

Stalni predstavnik Rusije pri Alijansi je podsetio da je jedan od generalnih sekretara, koji je bio na čelu NATO-a u poslednjih dest godina direktno priznao – „da nije bilo ukrajinske krize, trebalo bi je izmisliti“.

Istovremeno, Gruško je rekao da antiruska retorika među predstavnicima zemalja-članica NATO-a slabi u poslednje vreme.

„Kada je reč o trenutnoj situaciji, nema sumnje da će NATO nastaviti da sprovodi istu politiku. Međutim, kada je reč o antiruskoj retorici, ona je sve slabija, a argumenata koji idu u prilog rusofobije sve je manje“, zaključio je on.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Trifun says:

    Ne moze se upravljati svijetom dugo na fabrikovanoj istoriji u dobu interneta i wikipedije, wikileaks-a i slicnih krtica unutar zapadnih genocidnih drzava ogrezlih u krvi. Ti degeni su uhvaceni u zamku sopstvenog uspjeha, i ne mogu se izvuci iz nje nikakvim novim nasiljem, opresijom slobode misli ili masovnim spijuniranjem i zastrasivanjem. Strah koji su koristili kao vrhunsku metodu upravljanja i manipulacije masa i svijeta je pretvoren je prestao da funkcionise, donosi sve manje koristi. Naprotiv svaki novi pokusaj nasilja i zastrasivanja im se vraca nazad 10 puta jaci kao bumerang. Mozda oni toga jos nisu u potpunosti svjesni jer im njihovi modeli daju laznu sliku svijeta, namjerno ili ne nije bitno, ali jedno je sigurno. U doba interneta i informativne revolucije glavni gubitnici ce biti upravo oni. Garantujem da nikada vise NATO i zapadne genocdine hijene nece dobiti niti ijedan rat agresije na nakoga, bilo koga na ovoj planeti! Nikada! Bice smrvljeni u svakom ratu, protiv 100 slabijeg od sebe. Ako to nekome jos nije jasno neka pogleda unazad sta im se desilo i zasto. Mogu samo da sanjaju da ce ih kvislinzi spasiti od sloma na srpskim teritorijama. Nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *