Ево шта урадити са остацима хране после празника

Evo šta uraditi sa ostacima hrane posle praznika

2 januara 2017

628726_abstract-1239434-1920_iff

Novogodišnji praznici prolaze, a po frižideru još uvek „vučemo“ ostatke svečane trpeze i, naravno, polako počinjemo da spremamo novu za predstojeće božične praznike. Po sistemu „da ne zafali“, standardno samo nagomilali veću količinu kupljenih namirnica. Evo saveta kako da ih iskoristimo i ovom prilikom ne bacimo u smeće.

Meso od novogodišnjeg ručka ili večere možemo ponovo da iskoristimo i pritom napravimo sasvim novo jelo.

Sendvič

Od ostataka mesa možete da napravite sendvič. Odlično je što za sendvič nije potreban nikakav recept, već samo iskoristite sve što je ostalo u frižidru. Pozitivno je što ni meso ne morate podgrevati. U sendvič svakako stavite sir, kisele krastavce, a ako imate jaja, njima možete dopuniti novogodišnji sendvič!

Šarena salata

Narežite ostatke mesa na kockice, trakice ili komadiće, zavisno od toga kako vama odgovara, a uz to poslužite ponovno – povrće koje vam je ostalo u frižideru, grašak, paprika, luk. Osim povrća i mesa, možete da ubacite i još jednog kralja salata – sir. Ako slučajno imate plavi sir pri ruci, onda je to pravi pogodak. Takođe, u salatu dodajte nekoliko kašičica maslinovog ulja, kao i jabukovo sirće i limun, a možete da stavite i običan preliv za salate.

Prijatno!

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *