ЕВО ШТА ЗАПРАВО РАЗГРАНИЧЕЊЕ са Албанцима значи!

EVO ŠTA ZAPRAVO RAZGRANIČENJE sa Albancima znači!

22 avgusta 2018

Još uvek ne znam da li je to predsednik uradio svesno ili nesvesno ali postalo je očigledno da je pričom o razgraničenju Srba i Albanaca u Srbiji, ustvari, inicirao jedno drugo razgraničenje. U toku je razgraničenje Srba između sebe.

Posle prave poplave izliva ljubavi, poverenja i podrške njihovom voljenom predsedniku stranke, od strane opštinskih odbora, u njegovim, sada već neskrivenim, nastojanjima da odstrani deo teritorije Srbije, jasno je da su se njegovi partijski istomišljenici, razgraničiliod većine Srba koji nipošto ne žele takav epilog takozvanih pregovora sa Albancima.Oni koji se širom Stradije, pardon, Srbije, utrkuju da pošalju nedvosmislenu podršku veleizdajniku u njegovoj nameri, pritom ne mareći za cenu takve politike, sami se odvajaju na suprotnu stranu od ogromnog dela stanovništva koje je svesno opasnosti jednog takvog, zašto ne reći, nacionalnog samoubistva.

Od onih koji se trude da liče na junake Domanovićeve satire može se očekivati da uskoro počnu da organizuju i mitinge podrške voljenom vođi i njegovom rukovodstvu (baš kao u Stradiji) što će i definitivno podeliti srpski narod na one koji razmišljaju svojom foteljom i na one koji razmišljaju svojom glavom.

Ovakav razvoj događaja izgleda veoma sumorno i tužno ali možda je i neophodan u jednom ovakvom društvu kakvo je srpsko. Možda nam je stvarno bilo potrebno unutrašnje razgraničenje pa da se konačno vidi ko je spreman da se odrekne bilo čega nacionalnog zarad sopstvene kratkoročne koristi a ko je spreman da se bori za budućnost naše dece kako bi dostojan izašao pred slavne pretke.

Narodna poslovica kaže: ne pada sneg da pokrije breg već da svaka zverka svoj trag pokaže. Tako je i u slučaju prebrzo nametnute i ničim izazvane, teme „razgraničenja“ tj. „odmrzavanja zamrznutog konflikta“.

Nakon poslednjih događaja jasno je da su se na političkoj sceni formirala dva pola – jedan koji ne mari ni za kakvu svetinju ali ni za novu svetsku realnost pa žuri u izdaju, i drugi koji hoće, a verujem i može, da zaustavi pogubnu politiku predsednika države koji se izgubio u magli sopstvenih snova.

I narod je podeljen ali znaće da prepozna prevaru umotanu kao šarenu lažu. Na pitanju Kosova i Metohije svi koji se budu predstavljali kao neutralni ili kao predstavnici nekog trećeg puta biće prepoznati kao saradnici izdajnika. Bar u ovom slučaju izbor je lak – ili jesi ili nisi.

Miroljub Bjelić,
član GO Srpskog pokreta Dveri

KOMENTARI4 komentara

 1. rajkoo says:

  Tragicne posledice ponasanja srpske vlade vec se prepoznaju a nastale su: davanjem velikih ovlascenja NATO paktu koji je na nasu zemlju izvrsio agresiju, potom nepostovanjem rezolucije 1244, vazeceg dokumenta o resavanju problematicne situacije na KiM. Ne postuje se glas naroda a manipulisanjem medijima se stvara prividna slika ispravne politike. Ne postuje se rec Patrijarha, ne cuje se ni glas opozicije iz skupstine (prodane duse. Niko iz vlade ne zahteva da strana vojska u nasoj pokrajini revnosno vrsi svoj posao a po stranim zemljama nasi predstavnici se sa dojucerasnjim neprijateljima ljube kao sa najvecim prijateljima. Iz svega ovoga se lako da zakljuciti koji je cilj ove politike. I da ponovim: siptari ne zasluzuju da zive sa nama Srbima a na nama je da to uradimo na takav nacuin da vise nikom ne padne na pamet da uperi prst na nas, ovo dugujemo nasim pretcima koji su svoje grobove uzidali u slobodu Srbije.

 2. Za Srbiju says:

  Još nisam čuo da su SPC ili rodobljubni pokreti pozvali narod da skida veleizdajničku vlast. Čekaju da sve bude završeno.

  • Baja says:

   Kosovo je pokošeno !!!

 3. Maximus says:

  Nisam nikada glasao za bilo koga radikala niti sps ni sns.Ali vreme je da se otarasimo dugova koje vracamo i dsn danas.Niti uzimamo porez,samo dajemo,placamo nesto cime ni ne upravljamo vec skoro 20g?Fizicko razgranicenje je vec obavljeno,mene interesuje finansijsko.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *